Dei Energy News

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ:Δάνεια για τους συνταξιούχους

Από τη συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του
ΤΑΥΤΕΚΩ, μας ενημέρωσε οτι έχουν εγκριθεί χρήματα για να δοθούν δάνεια σε συνταξιούχους, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
Δημιουργήθηκε όμως η εξής εμπλοκή:
Με τον νέο Νόμο το ΤΑΥΤΕΚΩ πλέον δεν απονέμει το επικουρικό μέρισμα και η δραστηριότητα αυτή ανατέθηκε στο ΕΤΕΑ.
Ως εκτούτου υπάρχει πρόβλημα στην είσπραξη, εκ μέρους του ΤΑΥΤΕΚΩ, των δόσεων που θα καθοριστούν για τον κάθε συνταξιούχο.
Το ΤΑΥΤΕΚΩ απευθύνθηκε δύο φορές στο ΕΤΕΑ, ζητώντας από αυτό να εισπράτει τις δόσεις από την επικουρική σύνταξή μας και να την αποδίδει στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Παρότι πέρασε σχεδόν ένας μήνας από το πρώτο αίτημα, το ΤΑΥΤΕΚΩ αναγκάστηκε να επαναλάβει το αίτημά του προς το ΕΤΕΑ.
Ο Σύλλογός μας, μετά από αυτή την εμπλοκή, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρος του ΕΤΕΑ για τις θέσεις μας και παράλληλα του απέστειλε το παρακάτω έγγραφο:

ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ

 Αριθ. Πρωτοκ.: 35                 
Αθήνα   28/6/2013

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑ
κ. Αθανασίου Αθανάσιο


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο Τμήμα του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ, ότι έχει εγκειθεί κονδύλι για την βοήθεια συνταξιούχων -με την μορφή δανείου- που έχουν αυξημένα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (νοσήλια, ειδικές εξετάσεις κλπ.), ή άλλες κοινωνικές τους ανάγκες, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο.
Επειδή υπάρχει πρόβλημα ως προς την είσπραξη των δόσεων από το ΤΑΥΤΕΚΩ, καθόσον του αφαιρέθηκε με τον πρόσφατο νόμο αυτή η δυνατότητα, ο συγκεκριμένος φορέας απευθύνθηκε προς εσάς, το ΕΤΕΑ, καθ’ ύλην αρμόδιο για την πληρωμή των επικουρικών μερισμάτων και ζήτησε να εξασφαλίσετε την είσπραξη από τους ασφαλισμένους, του αντίστοιχου ποσού των δόσεων και την απόδοσή τους στο ΤΑΥΤΕΚΩ.
Παρότι το ΤΑΥΤΕΚΩ σας έχει αποστείλει δύο έγγραφα με το σχετικό αίτημα, εντούτοις δεν έχετε απαντήσεις ακόμα, με αποτέλεσμα να μην εκταμιεύεται το ποσόν που έχει εγκριθεί.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε άμεσα να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Μετά τιμής
Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Πολύβιος Τσίρκας            Παναγιώτης Πάλμος


Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα αυτό και σύντομα θα είναι σε θέση να σας ενημερώσει για τα αποτελέσματά του καθώς και τις προϋποθέσεις χορήγησης των δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News