Dei Energy News

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΠΡΑΣΙΝΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΥΠΕΡ Α.Π.Ε. «ΡΙΧΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Κάθε άλλο μάλλον, καθώς η επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο), στην οποία οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), είναι μια πραγματικότητα που ξεφεύγει από τα όρια του σκληρού και αγγίζει πλέον τα όρια του στυγνού, του απαράδεκτου.
Την αποφάσισε έλαβε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), που φαίνεται πως ως «Ρυθμιστής» κάνει πολύ καλή δουλειά στο να ΑποΡυθμίζει τους Έλληνες καταναλωτές, εξωθώντας τους στα άκρα. Η μεγαλύτερη αύξηση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές και ούτε λίγο ούτε πολύ αγγίζει το 120%.
Την ώρα που η εικόνα που έχει δημιουργηθεί και έχει περάσει προς τα έξω είναι ότι οι αυξήσεις γίνονται από τη ΔΕΗ …για τη ΔΕΗ, η αλήθεια είναι ότι τις αυξήσεις για μια ακόμα φορά τις «φορτώνεται» στις πλάτες της η Επιχείρηση, την οποία αναγκάζουν να λειτουργήσει ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Την ώρα που:
● Ο λιγνίτης είναι το μόνο καύσιμο που μπορεί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ να διασφαλίσει φθηνό ρεύμα και ενεργειακή ασφάλεια
● Ο μονομερής προσανατολισμός της χώρας μόνο για νέες και πανάκριβες επενδύσεις ΑΠΕ, θα αυξήσει τους κινδύνους για μεγάλα ελλείμματα ηλεκτρικής ενέργειας, είτε σε περιόδους όπου επικρατούν νεφώσεις (οπότε δε δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά) είτε σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών κατά της θερινούς μήνες, όταν επικρατεί πλήρης άπνοια (οπότε τα αιολικά πάρκα έχουν μηδενικές αποδόσεις)
● Οι καταναλωτές δεν μπορούν να αντέξουν άλλο βάρος στις πλάτες τους.
Αυτή την ώρα λοιπόν, η ΡΑΕ αποφασίζει και διατάσσει ότι: οι αναπροσαρμογές του ΕΤΜΕΑΡ «είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ένταξης των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, και κυρίως της ραγδαίας διείσδυσης στο σύστημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων».
     Σημειωτέον ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (;;;)
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά, με προκλητικό μάλιστα τρόπο, τις ανατιμήσεις του τέλους υπέρ της χρηματοδότησης της παραγωγής «πράσινης» ενέργειας (ΑΠΕ) καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά οι λανθασμένοι χειρισμοί των ιθυνόντων και η «ανάγκη»/μόδα/ιδεολογία των οικολογικών οργανώσεων, να καταστήσουν –με τον στανιό- την πράσινη ενέργεια βασικό πυρήνα στην ηλεκτροπαραγωγή, μετακυλίονται στους καταναλωτές που εξαναγκάζονται να πληρώσουν το μάρμαρο.
     Δυστυχώς σε τούτη τη χώρα οι ουτοπίες κάποιων οργανώσεων –από τη μια- και τα συμφέροντα των ιδιωτών –από την άλλη- στάθηκαν αρκετές φορές μέχρι στιγμής αιτία των δεινών που βιώνουμε.
     Την ώρα που οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δίνουν μάχη να κρατήσουν την Επιχείρηση όρθια και προμηθεύουν τον Έλληνα καταναλωτή με φθηνό ρεύμα είναι όχι απλά άδικο, αλλά και ανεπίτρεπτο, να αποφασίζονται τέτοιου είδους αυξήσεις που θα πληρώσουν ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, αυτοί που δεν φταίνε.
     Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News