Dei Energy News

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΟΧΤΑΜΗΝΩΝ

Μισογεμάτο και σε καμία περίπτωση μισοάδειο, θέλει
αλλά και μπορεί να βλέπει στην παρούσα φάση το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, το ποτήρι που δεν είναι άλλο από το θέμα που αφορά στους συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (οχταμηνίτες). Οι άμεσες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις του Σωματείου που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα (έκτακτο Δ.Σ, κινητοποίηση και παύση των Ορυχείων, συναντήσεις και συζητήσεις με στελέχη της Επιχείρησης και του Υπουργείου) του δίδουν τη δυνατότητα, αυτή τη στιγμή, να έχει διαμορφώσει μία εικόνα που –από την αρχική- έχει εμποτιστεί με αρκετά θετικά στοιχεία.
Το γεγονός ότι η ίδια η Διοίκηση της Επιχείρησης δεν έχει καμία επιθυμία και πρόθεση να είναι αναγκασμένη να αμείψει το εν λόγω προσωπικό, με τα εξευτελιστικά ποσά που της έχουν υποδειχθεί, το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν ανοίξει θέσεις για πρόσληψη προσωπικού στην επιχείρηση (η διοίκηση αναμένει το ¨οκ¨ από την πολιτική ηγεσία), αλλά και η αναγκαιότητα που υπάρχει να «βγούμε» από το καθεστώς τον οχταμήνων και να περάσουμε σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δίδουν στα στελέχη του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μία θετική αίσθηση και εικόνα. Μία αίσθηση την οποία και θέλησαν να μεταφέρουν στους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους κατά τη σχετική διαδικασία που συγκάλεσαν και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.  
Έχοντάς απέναντί του μία μερίδα ανθρώπων που διακατέχονται τούτη την ώρα από έντονη (και αυτονόητη) αγωνία, τα στελέχη του Σωματείου κάλεσαν τους συναδέλφους τους να είναι σε διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση μαζί τους, τους κάλεσαν να οργανωθούν και να αντιμετωπίσουν το ζήτημα μέσα από τις δυνατότητες που τους δίδονται.
Κατόπιν αιτήματος του Σωματείου το αμέσως επόμενο 10ήμερο/15θήμερο, θα επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης προκειμένου να λάβουν εικόνα της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί, να βάλουν στο τραπέζι την πρότασή τους έτσι ώστε να ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση του θέματος για να δρομολογηθούν τα περαιτέρω.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δηλώνει ανένδοτος για τον αγώνα τούτο καθώς παράμετροι όπως ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ δεν του επιτρέπουν παρά να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους έστω κι αν χρειαστεί να βγει 586 ημέρες στο δρόμο.  


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News