Dei Energy News

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η σφαγή των έκτακτων συναδέλφων και η υποκρισία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας!

Σ.Ε.ΕΝ. - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στον Προκρούστη του μνημονίου και της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ μπαίνουν και οι έκτακτοι συμβασιούχοι συνάδελφοι της ΔΕΗ (οχτάμηνα)! Σφαγή κανονική για τους συναδέλφους που μόλις προσλήφθηκαν με το θεσμό των οκταμήνων αφού τους κατεβάζουν τους μισθούς στον κατώτερο βασικό (580 ευρώ και 510 για όσους είναι κάτω από 25) λόγω λήξης των αντίστοιχων κλαδικών τους συμβάσεων και του χρόνου της μετενέργειας! 
Αυτό θα γενικευτεί σύντομα σ όλους τους εργαζόμενους και στο τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ γιατί αυτό είναι πλέον το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και όσοι δέχονται ότι «το μνημόνιο είναι μεν κακό αλλά αναγκαίο» υποκρίνονται όταν «χύνουν δάκρυα κροκοδείλια» και μέσα από τη διπλωματική οδό παρακαλάνε τον εκπρόσωπο του εργοδότη να δώσει κάτι παραπάνω!!!
Το Συνδικάτο μας (το πρώτο συνδικάτο που δημιουργήθηκε για να συνενώσει τακτικούς, έκτακτους και εργολαβικούς εργαζόμενους) από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του έθεσε το ζήτημα των εκτάκτων στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στα συνδικάτα της ΔΕΗ απαιτώντας η ΕΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ με τη ΔΕΗ να συμπεριλαμβάνει και τους έκτακτους συναδέλφους (κάτι που γίνεται σε αρκετές ομοσπονδίες)!
Αυτοί λοιπόν που σήμερα «σχίζουν τα ρούχα τους» για τους έκτακτους αρνήθηκαν να το βάλλουν καν στη συζήτηση, κυνήγησαν ανελέητα το Συνδικάτο μας και μας αρνήθηκαν ακόμα και το αυτονόητο, την ένταξή μας στη δύναμη της Ομοσπονδίας, με το αιτιολογικό ότι έχουμε μέλη έκτακτους και εργολαβικούς! Αυτοί ήταν που μας ανάγκασαν γι αυτό το λόγο να μπούμε στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με δικαστική απόφαση και μετά από τρία δικαστήρια!
Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού της περιοχής μας δε δεχόταν με τίποτα να μπουν αυτοί οι εργαζόμενοι ως μέλη στα συνδικάτα τους αλλά και δεν δεχόταν καν τα αιτήματα για λύση των προβλημάτων αυτών των συναδέλφων που βάζαμε κατά καιρούς στα δευτεροβάθμια όργανα! Όταν θέσαμε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης ζήτημα να κάνουμε ένα πρόγραμμα δράσης για τα οξυμένα προβλήματα των εκτάκτων και των εργολαβικών η απάντηση υψηλόβαθμου πλέον συνδικαλιστικού στελέχους που σήμερα βγαίνει στα κανάλια και διαμαρτύρεται για τους έκτακτους ήταν: « Εμείς είμαστε καβάλα στο Ντορή, δε μας νοιάζει, να κάνουν δικά τους Συνδικάτα»!!!
Εμείς λέμε ότι πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξει αυτή η πολιτική, να καταργηθούν τα μνημόνια, να φύγει η τρόικα, να πέσει η κυβέρνηση από κάτω, από το λαό, από το κίνημα το οποίο θα επιβάλει τις δικές του θέσεις για μια άλλη πολιτική που θα έχει προμετωπίδα τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα! Σ αυτό τον αγώνα χωράνε όλοι εκτός απ αυτούς που υπερασπίστηκαν και συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα κόμματα που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές!!!
Βρισκόμαστε στο πλευρό των έκτακτων συναδέλφων που σήμερα σφαγιάζονται οικονομικά και κοινωνικά και θα παλέψουμε μαζί τους με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάναμε και στο παρελθόν, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας!
Τους καλούμε να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα μαζί με όλα τα συνδικάτα και τους φορείς που είναι ειλικρινά μαζί τους και να μην αναθέσουν την προστασία των δικαιωμάτων τους σε κανέναν ειδικό σε κανέναν μοναδικό σε κανέναν «εργολάβο» των αγώνων!!!

Να απαιτήσουμε το έκτακτο προσωπικό της ΔΕΗ να περιλαμβάνεται στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!

Να απαιτήσουμε να υπογραφούν αξιοπρεπείς

κλαδικές συμβάσεις εργασίας!

http://seen-erga.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News