Dei Energy News

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Να μην περάσει η Ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η.

Το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που εξήγγειλε η

κυβέρνηση στα μέσα Μαΐου, εκτελώντας πρόθυμα τις επιταγές των μνημονιακών υποχρεώσεων που επιβάλλουν ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τρόικα, έρχεται να αποτελειώσει το «έργο» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Πλήρης απελευθέρωση της παραγωγής και εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Άμεσο αποτέλεσμα είναι και η αποδόμηση κάθε εργασιακής κατάκτησης (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση εργατικών «ατυχημάτων»).
Αυτή την πολιτική και μόνον αυτή, εξυπηρετούν οι μέχρι σήμερα αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και οι επερχόμενες, καθώς και η μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα χαράτσια που παίρνουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα.

Παράλληλα, άμεσο αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης είναι και η αποδόμηση κάθε εργασιακής κατάκτησης (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση εργατικών «ατυχημάτων»).
Γνωρίζουμε ότι αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης είναι και οι επιστρατεύσεις των απεργών, η ποινικοποίηση των αγώνων και η κήρυξη της απεργίας ως παράνομο μέσο πάλης.
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ:
- Όχι στους υπεργολάβους που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.
- Φτηνό ρεύμα για όλον το λαό. Όχι στις νέες αυξήσεις και στην αντισυνταγματική επιβολή του νέου χαρατσιού.
Δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας (προβλήματα υγείας, οικογένειες χωρίς εισόδημα).
- Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε κάθε σπίτι φτωχού, οικογενειάρχη, άνεργου, χαμηλόμισθου, χαμηλοσυνταξιούχου, μικρομαγαζάτορα συντοπίτη μας.
- Απαιτούμε από την διοίκηση της ΔΕΗ, για κάθε συμπολίτη μας που θέλει να πληρώσει αλλά, λόγω της βίαιης φτωχοποίησής μας δεν μπορεί, να γίνονται διακανονισμοί χωρίς καμία προσαύξηση ή επιπλέον επιβάρυνση.
- Να σταματήσει η τιμωρητική άρνηση διακανονισμών από πλευράς της διοίκησης της ΔΕΗ σε όσους συμπολίτες μας προχώρησαν σε επανασύνδεση ρεύματος.
- ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.
- ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.
O Πρόεδρος
Δημήτρης Ντούμας
ΤΔΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News