Dei Energy News

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Χωρίς "χαράτσι" οι λογαριασμοί της ΔΕΗ το 2014

Αποδεκτή έγινε από την τρόικα η μη είσπραξη του φόρου
ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για το 2014 ενώ, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο φόρος θα εισπράττεται μέσω των ΔΟΥ.
«Υπήρξε πρόοδος για να μηδενίσουμε το δημοσιονομικό κενό, το μειώσαμε αρκετά για τον ΕΟΠΥΥ φέτος, αλλά και για το 2013 που φθάνει τα 600 εκατ. ευρώ λόγω ΟΑΕΕ» σημειώνει στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών που είπε «όχι» σε μείωση συντάξεων του πρώην ΤΕΒΕ. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως είπε, «αναζητούνται ισοδύναμα με μικρό οικονομικό και κοινωνικό κόστος».
«Η δόση θα είναι τέτοια που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας» είπε ο ίδιος ενόψει του Eurogroup αλλά διευκρίνισε ότι «αν δεν εγκριθεί τη Δευτέρα πάμε για Σεπτέμβριο». Παράλληλα διέψευσε δημοσιεύματα για τρίμηνο κενό στη χρηματοδότηση.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), αναμένεται ότι θα συναντηθούν στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσότάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν επαφές τεχνικών κλιμακίων με το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News