Dei Energy News

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο πιο υποτακτικός


Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου την εποχή που ήταν συμφοιτητές στις ΗΠΑ
http://www.periodista.gr/
Η πρωθυπουργική τριάδα Γιώργος Παπανδρέου - Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράςέχουν ήδη συνδέσει τα ονόματά τους με την πιο μαύρη σελίδα της μεταπολεμικής ελληνικής ιστορίας: Με την επιβολή του λαοκτόνου μνημονίου που εξοντώνει τον ελληνικό λαό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκείνος που άνοιξε τις πύλες της κολάσεως για τη χώρα. 

Ο δοτός Λουκάς Παπαδήμος, σαρξ εκ της σαρκός των υπερεθνικών οικονομικών κέντρων της γερμανοποίησης της Ευρώπης, ανέλαβε να σταθεροποιήσει την πολιτική του μνημονίου και τα συμφέροντα των δανειστών στην Ελλάδα. Εξάλλου μαζί με τους Κώστα Σημίτη, Γιάννο Παπαντωνίου και Γιάννη Στουρνάρα υπήρξε και αυτός ένας εκ των αρχιτεκτόνων της εισόδου της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε να ολοκληρώσει το πιο σκληρό σκέλος της στρατηγικής του γερμανικού οικονομικού εθνικισμού και να επιβάλλει με αυταρχισμό και αντιδημοκρατικό τρόπο τις εντολές των δανειστών και του Βερολίνου. Μάλιστα όπως λέγεται ο ίδιος λατρεύει την Μέρκελ και την πολιτική της, ενώ έχει πάντοτε στο μυαλό του και την Μάργκαρετ Θάτσερ, από την οποία έχει "κλέψει" το δόγμα της "σιδηράς πυγμής".

Το ερώτημα, όμως, είναι το εξής: Ποιος από τους τρεις υπήρξε ο πιο υποτακτικός στη Γερμανίδα Καγκελάριο, αλλά και στα εγχώρια συμφέροντα που ρουφούν το αίμα του λαού μας; Η απάντηση είναι εύκολη: Αναμφίβολα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι ο πιο γερμανόφιλος πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Στη Σύνοδο του Βερολίνου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ του έκανε νεύμα να την πλησιάσει και να φωτογραφηθεί κοντά της. Ο Αντώνης Σαμαράς κομπάζοντας, με το χαμόγελο μικρού παιδιού που έλαβε βραβείο, την πλησίασε και στάθηκε πίσω της. Αυτό το νεύμα ήταν η επιβράβευση για την πολύτιμη προσφορά του στη διαδικασία προώθησης των γερμανικών συμφερόντων σε αυτή την μικρή, άγονη γωνιά του ευρωπαϊκού Νότου, στην Ελλάδα.

To 2010 στη διάσκεψη της Λισαβόνας, οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν ξανά για να φωτογραφηθούν. Τότε συνέβη ακριβώς το αντίθετο από ότι συνέβη τώρα στο Βερολίνο. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σπεύσει να χαιρετίσει την Μέρκελ και να της μιλήσει, αλλά εκείνη γύρισε επιδεικτικά την πλάτη και τον αγνόησε.

Καλό θα ήταν να υπενθυμίζεται και κάτι. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φέρει εγκληματικές ευθύνες για το γεγονός ότι έβαλε τη χώρα στην καταστροφική διαδικασία των μνημονίων, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά δεν βοηθήθηκε ούτε από τους Ευρωπαίους, όσο θα έπρεπε, ούτε βέβαια από την ντόπια διαπλοκή, όχι για να σώσει την Ελλάδα, αλλά για να εφαρμόσει με αποτελεσματικό τρόπο την πολιτική του μνημονίου.

Εξάλλου παρότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου εφάρμοσαν την ίδια καταστροφική πολιτική σε δύο διαφορετικές φάσεις, όπως έλεγε σε ιδιωτική συζήτηση πρώην υπουργός, "Κανείς δεν βοήθησε τον Παπανδρέου. Μάλλον τον υπονόμευσαν, σε αντίθεση με τον Σαμαρά, ο οποίος δέχεται την πολύτιμη συνδρομή των μεγάλων ΜΜΕ και των μεγάλων συμφερόντων".

Τον Παπανδρέου δεν είχε βοηθήσει ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, την εποχή ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά παρά το γεγονός ότι δεν τον βοήθησε, συνέχισε την καταστροφική πολιτική Παπανδρέου, δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές, άνοιξε τον δρόμο για την ολοκληρωτική εφόρμηση των γερμανικών συμφερόντων, έγινε το καλό παιδίτης τρόικας, επέβαλε τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπάθησε εξ αρχής να στήσει το πιο αυταρχικό ευρωπαϊκό κράτος και όλα αυτά ενώ νωρίτερα είχε υψώσει το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά και για να εξέλθει γρήγορα από την μακρόχρονη πολιτική απομόνωση. 

Όσο για τη διαπλοκή, διαδραμάτισε και αυτή τον ρόλο της. Η δανειοδότηση από τις τράπεζες τη διετία 2009-2011 δεν ήταν ... εύκολη υπόθεση για τα χρεοκοπημένα μαυσωλεία της και το Μέγαρο Μαξίμου εκείνης της εποχής δεν συμμορφωνόταν, ούτε βοηθούσε. Κάθε άλλο. Βέβαια, τότε στο Μέγαρο Μαξίμου συντελέστηκαν ... άλλα "εγκλήματα".

Αντίθετα, μετά τις εκλογές του 2012 και τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά τα δωράκια ξεκίνησαν να δίνονται αφειδώς και σκανδαλωδώς σε τραπεζίτες, η δημόσια περιουσία σε κολλητούς έναντι πινακίου φακής, αλλά και τα δάνεια που αντιστοιχούσαν σε αστρονομικά ποσά σε καναλάρχες της διαπλοκής και των τηλεοπτικών αδειών - λαφύρων. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός, το κατεστημένο, η διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα έστησαν αντίσκηνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να λάβει ο κάθε ένας το κάτι τις του, άλλος περισσότερο και μεγαλύτερο, κι άλλος λιγότερο και μικρότερο. 

Και η Μέρκελ, όμως, στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά έχει ανακαλύψει τον ιδανικό τοπικό φύλαρχο της γερμανικής αποικίας. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές "Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Γερμανοί αντικρίζοντας την προθυμία του Αντώνη Σαμαρά να υπηρετήσει με συνέπεια και μέχρι τέλους τα γερμανικά συμφέροντα".

Μέχρι τις γερμανικές εκλογές, η αναγνώριση για τις υπηρεσίες του Αντώνη Σαμαρά προς το οικονομικό Ράιχ που επιβάλλουν τα ιερατεία του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης είναι δεδομένη. Μετά είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσει και θα αντιδράσει ο γερμανικός πολιτικός παράγοντας απέναντι στα δουλικά του. Το έχουμε ξαναγράψει, όμως: Οι Σουλτάνοι στο τέλος σκοτώνουν τους υποτακτικούς τους. 

Δείτε τα βίντεο με τον τρόπο που αντιμετώπισε η Άνγκελα Μέρκελ τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου, ως πρωθυπουργούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News