Dei Energy News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΠΕΦ προς ΑΔΜΗΕ: Πώς Διασφαλίζετε την Εμπρόθεσμη Είσπραξη των Πόρων ΑΠΕ Από τις Εταιρίες Προμήθειας;




Ενημέρωση ζητά ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας
Φωτοβολταϊκών)
από τον ΑΔΜΗΕ σχετικά με τις πρακτικές με τις οποίες ο τελευταίος διασφαλίζει την εμπρόθεσμη είσπραξη των πόρων ΑΠΕ που οφείλουν οι εταιρίες προμήθειας στο Διαχειριστή, ώστε να διατεθούν στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ έστειλε ο ΣΠΕΦ.
Η επιστολή κοινοποιείται στο ΛΑΓΗΕ, το ΥΠΕΚΑ, τη ΔΕΗ και τη ΡΑΕ, ενώ ο σύνδεσμος ζητά το συντομότερο συνάντηση με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για ενημέρωση πάνω στο θέμα.
Αναλυτικά η επιστολή του ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας Φωτοβολταϊκών):
«Αξιότιμε κε Πρόεδρε
Όπως γνωρίζουμε ο ΑΔΜΗΕ είναι επιφορτισμένος με την είσπραξη του αναλογούντος ΕΤΜΕΑΡ για την ενέργεια που απορροφήθηκε από την Προμήθεια και εν συνεχεία για την απόδοση του στον ΛΑΓΗΕ και τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ. Επίσης είναι υπεύθυνος για την είσπραξη πάλι από την Προμήθεια των Αποκλίσεων αλλά και της προκύπτουσας οικονομικής διαφοράς μεταξύ του floor του ΜΜΚΣΘΜ και του αλγεβρικού αθροίσματος των εκκαθαρίσεων ΗΕΠ και Αποκλίσεων βάσει ΟΤΣ και ΟΤΑ αντίστοιχα. Τα ποσά αυτά υπέρ ΑΠΕ συγκροτούν πάνω από το 50% των ποσών που απαιτούνται για την αποζημίωση τους ετησίως, οπότε η αδιάλειπτη είσπραξη τους από την εταιρεία σας καθίσταται εξόχως σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Το τελευταίο διάστημα γνωρίζουμε πως η ΔΕΗ που αποτελεί και την βασική εταιρεία Προμήθειας, σας οφείλει σημαντικά ποσά που οπωσδήποτε αφορούν και τους ανωτέρω πόρους υπέρ ΑΠΕ. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αλλά και των για επτά συνεχόμενους μήνες απλήρωτων ΑΠΕ, θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι είδους μηχανισμούς εξασφάλισης πιστωτικού κινδύνου εφαρμόζετε για την εμπρόθεσμη είσπραξη των χρημάτων αυτών αλλά και γενικότερα της οπωσδήποτε διασφάλισης τους από την εκάστοτε εταιρεία Προμήθειας.
Παρακαλούμε όπως μας ορίσετε το συντομότερο συνάντηση μαζί σας, ώστε να μας εκθέσετε το ανωτέρω πλαίσιο διασφάλισης και εμπρόθεσμης ροής των πόρων ΑΠΕ που μας αφορούν.
Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,
Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος
Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν.. Γραμματέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News