Dei Energy News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΑΔ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΑΤΡΕΨΑΝ - ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΚΑΝΕΙΣ

Σχετικά με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ του ψηφοδελτίου ΕΑΜΕ,
μέσω της οποίας επιχειρείται η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παράλληλα γίνεται στόχος άθλιας επίθεσης η
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ και προσωπικά ο συν. Βλαστός Άγγελος, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Αρχικά πρέπει να πούμε ότι αποφύγαμε συνειδητά μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσουμε στο βωμό της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης ονόματα και χαρακτηρισμούς. Θα μας επιτραπεί όμως να παραβούμε για λίγο αυτό τον αξιακό κανόνα, καθώς η χυδαιότητα της ανακοίνωσης του ΕΑΜΕ, ξεπέρασε κατά πολύ  τα όρια της ευπρέπειας.
Να πούμε επίσης, ότι γνωρίσουμε την προσφιλή τακτική ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, που είναι ο κύριος συντάκτης της ανακοίνωσης. Την διχαστική τακτική που ακλούθησε στην 7ετη του θητεία στο τιμόνι της Ομοσπονδίας (με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα), να προσωποποιεί τις συνδικαλιστικές αντιθέσεις, να διχάζει το ακροατήριο και να γεμίσει δηλητήριο τις ψυχές των συναδέλφων.
Με απλά λόγια, να δημιουργεί «δαίμονες» και  μέσω του διχασμού, να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «θύμα -  διωκόμενο», που τάχα βάλλετε από το σύστημα.  Ποιο σύστημα ; Το σύστημα εξουσίας που τον εξέθρεψε και τον συντηρεί ακόμα και σήμερα (για τους δικούς του λόγους), στο προσκήνιο. 
«ΚΥΡΙΟΙ» ΤΟΥ ΕΑΜΕ, χαλκευμένα δημοσιεύματα, από ανθρώπους που κινούνται στο σκοτάδι και το παρασκήνιο των συναλλαγών δεν αγγίζουν συναγωνιστές που βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και την πρώτη γραμμή του αγώνα.  Οι κατά παραγγελία συκοφάντες και οι κάθε είδους ανήθικοι και εμπαθείς, δεν μπορούν να κηλιδώσουν την εντιμότητα και την ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ που πρωτοστατούν στα πεδία των μαχών.
Αν έχετε κάτι μεμπτό που αφορά την συνδικαλιστική μας δράση και πρακτική να το καταθέσετε δημόσια, αντί να καταφεύγετε σε υβρεολόγιο, ευφάνταστα σενάρια και ακατάσχετη συκοφαντία. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, αντιθέτως, σηκώνουμε το γάντι και σας προκαλούμε, ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
Προφανώς δεν έχουν τίποτα να μας καταμαρτυρήσουν, για τον απλούστατο λόγο πως δεν υπάρχει. Ωστόσο εμείς έχουμε πολλά να πούμε για το βίο και την πολιτεία των συγκεκριμένων κυρίων. Όχι με λόγια, φήμες και αοριστία, αλλά με συγκεκριμένα επιχειρήματα, που δεν μπορούν να διαψευστούν.
ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Τα στελέχη της ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι αλήθεια ότι «συνάντησαν στο διάβα τους» πιέσεις, προτάσεις, προκλήσεις, ανταλλάγματα, από κέντρα και παράκεντρα της εξουσίας. Ωστόσο άντεξαν, δεν ενέδωσαν, δεν πουλήθηκαν, δεν υπέκυψαν, δεν συνθηκολόγησαν, με κανένα και με τίποτα.
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ.  ΕΚΕΙΝΟΣ, που ΤΑ ΘΥΣΙΑΣΕ ΟΛΑ για μια θέση στα χλιδάτα σαλόνια της εργοδοσίας ή καλύτερα για μια θέση στο Δ.Σ της ΔΕΗ, είναι ο «καμουφλαρισμένος με τον μανδύα του αριστερού»,  Νίκος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ, Νίκο  ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ,
Ποτέ ξανάγινε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και είναι παράλληλα και ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ;
Που ξανακούστηκε, «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, ΙΔΕΑΛΙΣΤΗΣ», να μεταπηδά από το συνδικάτο στο άρμα της Διοίκησης, σε περίοδο μάλιστα, ξεπουλήματος ;
Δεν είναι αυτό ο ορισμός του ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΥ, Νικό ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ ;
Μάθε λοιπόν ότι ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΣΜΟΣ, για τον οποίο κατηγορείς άλλους, δεν εντοπίζεται στις προθέσεις, άλλα στη καθημερινή πρακτική του καθενός και εσύ (το καταμαρτυρούν οι επιλογές σου), τον έχεις αναγάγει σε ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ, Νίκο ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ,
Αφού έκανες το μεγάλο βήμα  να περάσεις στην όχθη της εργοδοσίας, γιατί κρατάς ακόμα ΚΑΠΑΡΩΜΕΝΗ τη θέση στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.
Μην ανησυχείς, δεν μιλάμε για το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ, μιλάμε για τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ανδρός που θέλει να  αυτοπροσδιορίζεσται  σαν «αριστερός αγωνιστής».
Δεν πουλάει πια το παραμύθι .. Αν πράγματι κόπτεσαι για το μέλλον της Επιχείρησης και των συναδέλφων, «ιδού η Ρόδος». Υπάρχει άλλη ξεκάθαρη και παλικαρίσια επιλογή : Σταμάτα το σφιχταγκάλιασμα με τον «σύντροφο» Αρθούρο, παραιτήσου τώρα από το ΔΣ της ΔΕΗ, συνέχισε να συνδικαλίζεσαι, βγες στο ξέφωτο σαν απλός εργαζόμενος να δώσεις τη μάχη για τη σωτηρία της ΔΕΗ ..
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ.  ΕΚΕΙΝΟΣ, που τυφλωμένος από την αρχομανία, τον εγωκεντρισμό  και την εξουσιολαγνεία, ΞΕΠΟΥΛΑ σήμερα  όσο - όσο  ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ, ακόμα και την ψυχή του, για να παραμείνει γαντζωμένος στο άρμα της εξουσίας, είναι ο επαγγελματίας του εργατοπατερισμού, Νίκος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ, Νίκο ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ,
Πότε ξανάγινε ο αποχωρών πρόεδρος της Ομοσπονδίας να προσπαθεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να κρατήσει το συνδικάτο υποχείριο και δέσμιο των προσωπικών του στρατηγικών ; 
Δική σου δεν είναι η φράση στο πρόσφατο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για «ΛΥΣΗ ΠΑΚΕΤΟ», σε ΓΕΝΟΠ και ΕΤΕ/ΔΕΗ, που εισέπραξε τον χλευασμό όλων των παρευρισκομένων ;
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ.  ΕΚΕΙΝΟΣ, που ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ ακόμα και τους συντρόφους που τον στήριξαν και τον ανέδειξαν, για να καλύψει τα ΗΘΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ του στενού του συνεργάτη, είναι ο «πατριάρχης της διαπλοκής», Νίκος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ, Νίκο  ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ,
Που πήγαν τα προστάγματα και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί ηθικής, εντιμότητας, και αυτοκάθαρσης ;
Όλα στο πηγάδι της συγκάλυψης, όλα στο τραπέζι της συναλλαγής, για μια θέση στο μηχανισμό, για τον προστατευόμενο σου μανδαρίνο.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ,  ΕΚΕΙΝΟΙ, που καθ΄  υπόδειξη,  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ για μια θεσούλα στο πάνελ του Προεδρείου, είναι οι στενοί συνεργάτες του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, με πρωτοστάτη τον υποτακτικό, Κώστα ΜΑΝΙΑΤΗ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ «κύριοι» του ΕΑΜΕ. Με υπεραπλουστεύσεις και κουτοπόνηρους συμψηφισμούς, που επιστρατεύονται για να αποσπάσουν την προσοχή των συναδέλφων, δεν συγκαλύπτεται το ατόπημα που διαπράξατε σε βάρος του ιστορικού συνδικάτου της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ. Ο Φωτόπουλος, ο Μανιάτης και η παρέα τους, με ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ  (και όχι αόριστα και αφηρημένα), ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ για «τριάντα αργύρια» προσωπικού βολέματος, την ιστορική ΕΤΕ/ΔΕΗ.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. Ισχυρίζονται οι συντάκτες του ΕΑΜΕ ότι το έκτρωμα της σύμπραξης που δημιούργησαν με την κυβερνώσα παράταξη της ΔΑΚΕ, προέκυψε τάχα ως «λύση ανάγκης» για το «καλό του συνδικάτου», λόγω της «αδιαλλαξίας» της ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, στις διαδικασίες συγκρότησης.
Με απλά λόγια επιχειρούν να μεταθέσουν τις τεράστιες ευθύνες τους και να μας «πείσουν»  ότι για το ξεπούλημα που διέπραξαν, «φταίει» η ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ  που δεν ενέδωσε, δεν συμβιβάστηκε με τα κυβερνητικά κελεύσματα της ΔΑΚΕ και όχι τα στελέχη του ΕΑΜΕ, που ξεδιάντροπα και απροσχημάτιστα συνθηκολόγησαν.
 
Τους διαφεύγει ωστόσο, ότι όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, και το αποτέλεσμα της  πρακτικής του ΕΑΜΕ, ισοδυναμεί με ΔΟΣΟΛΗΨΙΑ.  
 
Άλλωστε είναι ακόμα νωπό το μελάνι από τα ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ που ζητούσαν την  δημιουργία ενός ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ - ΕΝΩΤΙΚΟΥ - ΜΕΤΩΠΟΥ, το οποίο θα «έμπαινε ανάχωμα» στα φιλοκυβερνητικά σχέδια  της ΔΑΚΕ. Της κυβερνώσας ΔΑΚΕ, η οποία,  σύμφωνα με τα δικά τους γραφόμενα, δεν είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης και την τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή.
Μανιφέστα, που εγκαταλείφτηκαν ελάχιστες μέρες μετά, καθώς δεν  έβγαινε το «σενάριο» και επειδή για τους επικεφαλείς του  ΕΑΜΕ «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», αποφάσισαν «για το καλό μας» να αποδεχτούν την ΔΑΚΕ, ως εταίρο, συνεργάτη, συνομιλητή, συνοδοιπόρο.
ΑΛΗΘΕΙΑ, «κύριοι» του ΕΑΜΕ,
Από τότε που κουνούσατε επιδεκτικά τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ, μέχρι και σήμερα, τι μεσολάβησε και αλλάξατε θέση και άποψη για το ρόλο της φιλοκυβερνητικής ΔΑΚΕ ;
Άλλαξε μήπως η ΔΑΚΕ ;
Απέκτησε ξαφνικά ταξικά χαρακτηριστικά ;
Έπαψε να είναι φιλοκυβερνητική ;
Προφανώς δεν άλλαξε η ΔΑΚΕ. Εκείνοι που άλλαξαν τροπάρι και τακτική, είναι ο  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ και η  παρέα του.
 
ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜΕ ότι έκαναν «την ανάγκη φιλοτιμία» καθώς οι εξελίξεις έτρεχαν και το συνδικάτο της ΕΤΕ/ΔΕΗ βρίσκονταν επί τετράμηνου ακέφαλο, λόγω αδυναμίας συγκρότησης.
ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, καθώς γνωρίζουν και οι πέτρες πως η διαδικασία συγκρότησης «σκόνταψε επανειλημμένως» στο προαπαιτούμενο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ για την θέση του Πρόεδρου, την οποία (μέσω κληρονομικού δικαιώματος),  είχε κληροδοτήσει προ καιρού στον  υπασπιστή του.
ΑΛΗΘΕΙΑ, Νίκο ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ,
Πότε ξανάγινε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όχι άπλα να μετέχει ως υποψήφιος, αλλά να ηγείται ψηφοδελτίου σε εκλογές Πρωτοβάθμιου Συλλόγου ;
Πότε ξανάγινε οι υποψήφιοι του συνδυασμού να κρύβονται από τους εργαζόμενους και να δίνουν τη μάχη των εκλογών «μέσω αντιπροσώπου», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ; 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ, καθώς είναι προφανές ότι η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν είναι ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Υπάρχει άλλη κουλτούρα, άλλη δυναμική και τεράστια διαφορά συσχετισμών. Διαφορά που θα μπορούσε να δώσει λύση σε ταξική κατεύθυνση. Μια λύση που δεν διερευνήθηκε και δεν προκρίθηκε ΠΟΤΕ, καθώς δεν βόλευε τα κομπρεμί και τις στοχεύσεις των ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που κρύβονται πίσω από το ΕΑΜΕ, τη ΔΑΚΕ και τις εξελίξεις, που ήρθαν για να  διαμορφώσουν το τοπίο για την υλοποίηση των πολιτικών εκποίησης.
ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, σε μια περίοδο που έπρεπε να ενισχυθεί ο ταξικός χαρακτήρας του συνδικάτου, ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ και η παρέα  του επέλεξαν συνειδητά να ενισχύσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
ΌΣΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ο συνδικαλιστικός ξεπεσμός, δεν κρύβεται. Καλά θα κάνετε λοιπό να μην πανηγυρίζετε για την πρωτιά στις εκλογές, καθώς όλοι εκείνοι που έστω και πρόσκαιρα σας πίστεψαν ή συνεργάστηκαν μαζί σας στις εκλογές, σήμερα νιώθουν προδομένοι και φτύνοντας τον κόρφο τους σας γυρίζουν την πλάτη. (Βλέπεις, είναι εύκολο να «κοροϊδέψεις πολλούς», είναι δύσκολο ωστόσο, να κοροϊδεύεις για πάντα).
ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜΕ, ότι έκαναν «την καρδιά τους πέτρα», και τα ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ όλα στη ΔΑΚΕ, καθώς το συνδικάτο το τελευταίο τετράμηνο βρίσκονταν σε κρίση .
 
ΟΥΑΙ ΥΜΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙΥΠΟΚΡΙΤΑΙ.  Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ (δεν αφορά σε σημαντικό βαθμό την ΕΤΕ/ΔΕΗ αυτό), δεν βρίσκεται απλά σε κρίση, βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και παρατεταμένης αποσύνθεσης, η όποια προφανέστατα δεν εμφανίστηκε το τελευταίο 4μηνο, όπως βολεύει να ισχυρίζεστε. Απεναντίας, το συνδικάτο αποδομήθηκε (συστηματικά και μεθοδευμένα), σε βάθος χρόνου και καθ΄ όλη την διάρκεια της  7ετους  θητείας ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.
Θα θυμίσουμε ποιο συνδικάτο παρέλαβε πριν 7 χρόνια και ποιο συνδικάτο παρέδωσε αποχωρώντας για τα σαλόνια τους ΔΣ της ΔΕΗ.
Θα  θυμίσουμε ποια ήταν η σχέση της Ομοσπονδίας με τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και ποια είναι σήμερα.
Θα  θυμίσουμε ποια ήταν η εικόνα προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία που είχε η Ομοσπονδία  και ποια είναι σήμερα.
Θα θυμίσουμε επίσης ποια ήταν η κατάσταση της ΔΕΗ, (ΔΗΜΟΣΙΑ - ΕΝΙΑΙΑ - ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ) και ποια είναι σήμερα. 
Θα θυμίσουμε ποια ήταν η κατάσταση του Ασφαλιστικού Φορέα και ποια είναι σήμερα. 
Τέλος, θα θυμίσουμε ποια ήταν η θέση των εργαζομένων στην Επιχείρηση και ποια είναι σήμερα.
ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. Με συκοφαντίες δεν διαστρεβλώνεται η θλιβερή πραγματικότητα. Αργά ή γρήγορα  θα το  πιείτε το πικρό ποτήρι. Αργά ή γρήγορα θα «συρθείτε σε απολογία» για την ανυπολόγιστη «ζημιά» που προκαλέσατε στους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.
Είναι ΑΜΕΤΡΟΠΡΕΠΙΑ να μιλούν για καρέκλες οι καρεκλοκένταυροι του ΕΑΜΕ. Άλλωστε, μια ματιά στις μακροσκελείς λίστες των Υπηρεσιακών Επιτροπών, είναι αρκετή για να σχηματίσει κάνεις επαρκή εικόνα. Γεμάτες από στελέχη του ΕΑΜΕ, να φουσκώνουν από έπαρση και να πουλούν παραγοντιλίκι και χυδαία εκδούλευση στους συνάδελφους. 
Δεν έχεις Νίκο ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ, το ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ να μιλάς για καρέκλες στους αγωνιστές της ΕΠΑΔ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, καθώς γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν, διεκδίκησαν ή μπήκαν στο πειρασμό  της καρέκλας, που εσύ  έταζες - μοίραζες νυχθημερόν. 
Δεν σε τιμά Νίκο ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ, να καταφέρεσαι εναντίων συναδέλφων, για τους οποίους αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι ότι  το προηγούμενο διάστημα σήκωσαν ανιδιοτελώς στη πλάτη το βάρος των αγώνων της Ομοσπονδίας. Των αγώνων που εσύ καπηλεύτηκες για να φιλοτεχνήσεις το «κάλπικο προφίλ του επαναστάτη αγωνιστή».
ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΕΡΙ ΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, το θεωρούμε ανάξιο οποιουδήποτε  σχολιασμού και το επιστρέφουμε αυτούσιο. Θα πούμε μόνο ότι υπάρχουν πολλά είδη φασισμού.
Παράδειγμα : Φασίζουσα αντίληψη είναι να θεωρεί κάνεις τον εαυτό του μοναδικό και αυθεντία. Είναι η άκρατη επιθυμία να εξουσιάζει και να καθοδηγεί (για ίδιον όφελος),  τους πάντες και τα πάντα. Είναι η μη αποδοχή της διαφορετικότητας και της κριτικής.  Είναι η κατασυκοφάντηση, όσων δεν συμφωνούν ή δεν συμπορεύονται με την άποψη του ενός.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Όλα τα παραπάνω δηλώνουν περίτρανα ότι τίποτα στα πολιτικά και συνδικαλιστικά δρώμενα αυτού του τόπου δεν είναι τυχαίο. Αυτή η προγραμματισμένη  και ανελέητη  επίθεση που γίνεται από την εργοδοσία στις κατακτήσεις των εργαζόμενων στη ΔΕΗ,  δυστυχώς δεν είναι σημερινή και απ΄ ότι φαίνεται είναι και οργανωμένη και σχεδιασμένη, τουλάχιστον από την εποχή που άρχισαν να επικρατούν οι βάρβαρες μνημονικές πολιτικές .
ΣΥΝΕΠΩΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε μεγάλες μάχες με την Ομοσπονδία για να αποτρέψουμε επιβλαβή συμβάσεις, για την μεγαλύτερη βιομηχανική Επιχείρηση της χώρας, την ΔΕΗ. 
Μάχες που πιστέψαμε ότι θα συντελούσαν στη δημιουργία ενός ισχυρού, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα το σέβονταν όλοι και θα είχε τις καλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες, έναντι της κυβερνητικής και διοικητικής αυθαιρεσίας.
 
Αντ΄  αυτού διαπιστώνουμε  σήμερα ότι το ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, (που πασχίζαμε να δημιουργήσουμε μέσα από αγώνες, μάχες, συγκρούσεις), δεν υπάρχει. Αντ΄  αυτού διαπιστώνουμε, τα πάντα να καταρρέουν σαν γυάλινος πύργος και να έχουμε την εικόνα διάλυσης, που περιγράφουμε πιο πάνω, με όλες τις συνέπειες που βιώνει ο κάθε εργαζόμενος.
 
Αντ΄ αυτού διαπιστώνουμε ότι εφ΄  όσων δεν υπάρχει ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα και δυνατή Ομοσπονδία, δεν υπάρχει και το πλεονέκτημα της διαπραγματευτικής δυνατότητας, για να αποτρέψουμε την επίθεση των δανειοληπτών, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
 
Αντ΄ αυτού διαπιστώνουμε ότι το χαρτί του ισχυρού συνδικάτου που με θυσίες επιχείρησαν να στήσουν οι εργαζόμενοι, κάποιοι «κύριοι» το εκμεταλλεύτηκαν - καπηλεύτηκαν, με τον καλύτερο τρόπο για αυτούς και τον χειρότερο για τους εργαζόμενους, για να προστατέψουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, για την δική τους  προσωπική ανάδειξη και ανέλιξη .
Αντ΄ αυτού διαπιστώνουμε σήμερα ότι η ιδέα του ισχυρού συνδικάτου, ήταν μια ουτοπία, που χάθηκε στις συμπληγάδες του καιροσκοπισμού και της ιδιοτελείας.
Συνεπώς, αν θέλουμε, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος να δημιουργήσουμε (έστω και τώρα), ένα ισχυρό, ταξικό συνδικάτο, με κύρος που θα το σέβονται και θα το έχει ως πρότυπο αγωνιστικών διεκδικήσεων όλη η εργατική τάξη, μόνο ένας τρόπος υπάρχει :  ΑΓΩΝΑΣ- ΡΗΞΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Και εδώ είναι που μπαίνει το χρέος των εργαζόμενων. Γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν το δοτό γραφειοκρατικό σύστημα, είναι οι μόνοι που με ταξικούς, ενωτικούς, συλλογικούς αγώνες μπορούν να ξανακάνουν το συνδικάτο όπλο στα δικά τους  χέρια.
Είναι οι μόνοι που μπορούν να ξαναφέρουν στους χώρους εργασίας την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, την συμμετοχή στα κοινά. Είναι οι μόνοι που με μαζικούς αγώνες μπορούν να αλλάξουν και να αποτρέψουν αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικά σύστημα, που εξαθλιώνει και εξοντώνει κάθε μέρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Έχοντας συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων και των προκλήσεων που έρχονται για να ισοπεδώσουν την Επιχείρηση και τις ζωές μας, κλείνουμε οριστικά και αμετάκλητα το κεφάλαιο της αντιπαράθεσης με τα κατάλοιπα του εργοδοτικού συνδικαλισμού .
Αφήνουμε στη κρίση των εργαζόμενων και της ιστορίας τους εκπρόσωπους της υποτέλειας  και του συμβιβασμού και επικεντρώνουμε στην ουσία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Αντλώντας δύναμη από τους εργαζόμενους εντείνουμε  τη προσπάθεια με την πεποίθηση ότι μπορούμε  να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την  πολυπόθητη αντεπίθεση  της εργατικής τάξης..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News