Dei Energy News

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

EΠΑΔ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:ΌΡΓΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ


 
Έχουν σπαταληθεί τόνοι μελάνι και έχουν αναλυθεί χιλιάδες επιχειρήματα για τις αιτίες που συνετέλεσαν στην ηθική, ιδεολογική και αγωνιστική κατάρρευση, του εργατικού κινήματος στη χώρα.

Είναι, όμως, κάποιες περιπτώσεις που βγάζουν μάτι. Μία τέτοια κορυφαία περίπτωση Θεσμικής έκτροπης, είναι αυτή που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Ένα από τα μακροβιότερα Πρωτοβάθμια Σωματεία στο χώρο της ΔΕΗ, με πλούσια και ιδιαίτερα αξιόλογη δράση και προσφορά στο εργατικό κίνημα,  ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ, στο ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ  της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΑΚΕ. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ : Την Πέμπτη 3/10/2013, σε μια διαδικασία συγκρότησης που θα καταγραφεί με τα μελανότερα γράμματα στην ιστορία του κινήματος, ο   «αριστερός επαναστάτης» ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ και οι ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ που τον περιστοιχίζουν, για «ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ» προσωπικού βολέματος, (βλέπε, θώκος Γεν. Γραμματέα), ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ το σύμβολο του εργατοτεχνικού κόσμου, στην υπηρεσία της συγκυβέρνησης και των συμφερόντων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και μνημείο συνδικαλιστικού ευτελισμού ο ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΙΣΜΟΣ της ΔΑΚΕ, που μέχρι πρότινος δεν της έκανε ο συν. Μανιάτης για Πρόεδρος, της έκανε όμως για Γεν. Γραμματέας, με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ τo θώκο του Προέδρου και φυσικά το «ΛΑΦΥΡΟ», που δεν είναι άλλο από το Ταμείο της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι  με την ψήφο τους οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ είχαν αποπέμψει προσφάτως τον νέο Γραμματέα της ΕΤΕ/ΔΕΗ και προστατευόμενο του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΤΕ/ΔΕΗ, για σοβαρά ζητήματα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. 

Ευελπιστούμε τουλάχιστον, στο βρώμικο παζάρι της συναλλαγής, να μην έχουν συμπεριλάβει και την «ΑΠΟΣΥΡΣΗ» των ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ που έχουν ασκηθεί για μια σειρά σοβαρών διαχειριστικών και φορολογικών «παραπτωμάτων». Ένδικα μέσα, που μεταξύ άλλων φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του επικεφαλής της ΔΑΚΕ/ΕΤΕ και σημερινού Προέδρου της ΕΤΕ/ΔΕΗ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ.. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ.. ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ..?

Στα αξιοπερίεργα, η στάση της ΣΑΔ, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ, η οποία μέσω της αποχώρησης από την διαδικασία, έκανε «δώρο» στην ΔΑΚΕ, το άλλοθι της δήθεν αριθμητικής υπεροχής.

Αντίστοιχα αξιοπερίεργη, η στάση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, η οποία παρόλο που ψήφισε λευκό, παραμένοντας στην αίθουσα ουσιαστικά έδωσε υπόσταση και νομιμοποίησε μια διαδικασία που προηγουμένως είχε καταγγείλει ως προϊόν κομματικό - συνδικαλιστικής συναλλαγής.

Όσο για τους αυτοαποκαλούμενους «ανεξάρτητους», από το ψηφοδέλτιο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, που πρωτοεμφανίστηκαν στο Δ.Σ της ΕΤΕ/ΔΕΗ ως «υπέρμαχοι» των αναλογικών - αντιπροσωπευτικών Προεδρείων  ή δεν κατάλαβαν τι ψηφίσαν ή βρίσκονται σε κατάσταση ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ, από το κυβερνητικό κονκλάβιο.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Δεν υπάρχει «ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ» να κρύψουν την γύμνια τους. Ακόμα και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί αναλογικότητας - αντιπροσωπευτικότητας, τις μετέτρεψαν σε συνώνυμο του «ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ».

§  Ποια αναλογικότητα - αντιπροσωπευτικότητα, όταν είναι προφανές ότι οι 11 έδρες που έλαβε το ΕΑΜΕ στις πρόσφατες εκλογές, δεν είναι λιγότερες από  τις 9 που έλαβε η ΔΑΚΕ. 
§  Ποια αναλογικότητα - αντιπροσωπευτικότητα, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΔΑΚΕ με 9 έδρες δεν δικαιούται δεύτερη θέση στο προεδρείο και η θέση του Ταμία αναλογεί στη ΣΑΔ, την οποία ευκαιριακά ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΑΝ από το ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ, για να στήσουν το σκηνικό της πιο βρόμικης «απάτης», που έγινε ποτέ στα χρονικά της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ. Παρόν στο «μεγάλο κόλπο», (σε ρόλο συντονιστή - ενορχηστρωτή, του ιδιότυπου πάρε δώσε), το ιερατείο της παρακμής, (βλέπε, ΓΣΕΕ) και μάλιστα με την «ευγενική συνδρομή» των αντιμνημονικών δυνάμεων, (βλέπε, Αυτόνομη Παρέμβαση), οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να παραδώσουν στις δυνάμεις των κομματικών εξαρτίσεων και συναλλαγών και τον τελευταίο ταξικό θύλακα αντίστασης, διευκολύνοντας έτσι τις προσπάθειες των συμφερόντων για ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ.

ΙΘΥΝΟΝ ΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΤΗΣ του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ, ο ένας και μοναδικός στα παιχνίδια συνδιοίκησης και συναλλαγής, ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, του οποίου τα έργα και οι ημέρες στο τιμόνι της Ομοσπονδίας θα «αποτελέσουν αντικείμενο ιστορικής μελέτης» και παράδειγμα προς αποφυγή. 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ :     
§  Παρέλαβε πριν επτά χρόνια μια πανίσχυρη Ομοσπονδία, για να την παραδώσει (στην δυσμενέστερη περίοδο για τους εργαζόμενους και την ΔΕΗ), έρμαιο των εξελίξεων, σε κατάσταση βαθιάς αποσύνθεσης και παρακμής.
§  Παρέλαβε μια Ομοσπονδία συμπαγή, για να την παραδώσει (εν μέσω μνημονίων και ξεπουλήματος), ανίσχυρη, αποδεκατισμένη, σε βαθύ εσωτερικό διχασμό.
§  Παρέλαβε μια εύρωστη οικονομικά Ομοσπονδία, για να την παραδώσει σε κατάσταση χρεοκοπίας.
§  Παρέλαβε μια Ομοσπονδία σύμβολο, για να την παραδώσει στη δίνη του μιντιακού παραλογισμού, απολογουμένη για μια σειρά φαινομένων σήψης και ηθικής παρακμής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Οι εξελίξεις στην ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν ήρθαν τυχαία, αντιθέτως, αποτελούν προπομπό και πιλότο για «ΛΥΣΗ ΠΑΚΕΤΟ», στο δήθεν αδιέξοδο της  Ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια τις επόμενες ημέρες θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους, με  το μοντέλο που εμπνευστήκαν για την συγκρότηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ (με τους ίδιους συσχετισμούς και όρους), να κουμπώνει και στην περίπτωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.  Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ και η παρέα του, (που γνωρίζουν ότι εάν προσφύγουν σε Συνέδριο δεν θα ψηφιστούν ούτε για «κλητήρες»), θα ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ τις επόμενες μέρες στις δυνάμεις της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΑΚΕ και την ιστορική ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Έχοντας συναίσθηση της συγκυρίας και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, δώσαμε το προηγούμενο διάστημα μια μεγάλη, αλλά άνιση μάχη. Μια μάχη αξιοπρέπειας ενάντια στο γκρίζο της αδιαφάνειας, της εξάρτισης, της διαπλοκής, που για δεκαετίες κατασπαράσσει τα σωθικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η ανατροπή του κατεστημένου, δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Γνωρίζαμε ότι το «ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΒΕΡ» της υποτελείας και της συναλλαγής, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Γνωρίζαμε ότι το σύστημα έχει ριζώσει για τα καλά, έχει ακόμα δυνάμεις, διαθέτει συμμάχους,  διαθέτει μηχανισμούς άμυνας και επιβολής.

ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΧΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΜΑ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΜΕ. ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΛΕΑΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΑΜΕ.
Αρνηθήκαμε πεισματικά να λάβουμε μέρος σε διαδικασίες ευτελισμού που ουδεμία σχέση έχουν με τις ανάγκες και τα  προβλήματα του κόσμου της εργασίας.

Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στο παζάρι της συναλλαγής για τις καρέκλες και την νομή της συνδικαλιστικής εξουσίας, που αποτελούν τα βαθύτερα αιτία για την κακοδαιμονία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αρνηθήκαμε την ταύτιση με το  ΔΟΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ γιατί έχουμε βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση .. πως .. όποιος θέλει να προσφέρει στο κίνημα και τους εργαζόμενους, μπορεί να το κάνει από οποιαδήποτε θέση. Είτε είναι πρώτος, είτε είναι τελευταίος. Είτε είναι μέσα, είτε είναι έξω απ΄ το «άρμα» της εξουσίας.

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ . ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ  ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ …

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Αυταπατώνται όσοι θεωρούν ότι με μαγειρέματα (που αναδύουν την δυσοσμία της συναλλαγής), θα κρατήσουν το συνδικάτο καθηλωμένο στις ορέξεις του πολιτικό - οικονομικού κατεστημένου.

Αυταπατώνται όσοι θεωρούν ότι με πρακτικές του παρελθόντος θα κρατήσουν το εργατικό κίνημα ελεγχόμενο και προσηλωμένο, και τις προσωπικές στρατηγικές μεγαλοσυνδικαλιστών που επί σειρά ετών έμαθαν να λυμαίνονται και να χρησιμοποιούν τους θεσμούς, με όρους μηχανισμού και ιδιοκτησίας.

Αυταπατώνται όσοι θεωρούν ότι με αποκλεισμούς από τα Θεσμικά Όργανα μπορούν να ελέγξουν τις εξελίξεις, να φιμώσουν τη φωνή μας, να επηρεάσουν αρνητικά το αγωνιστικό μας φρόνιμα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Δεν αρκεί πλέον μόνο η κριτική από απόσταση. Δεν αρκούν οι περιγραφές για την  παθητική και διαπλεκόμενη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και δράση. Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, για τον καθοδηγούμενο από προσωπικές επιδιώξεις και κομματικές εξαρτήσεις, συνδικαλισμό.

ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ. Τρέφονται από την δική μας απραγία. Με την μη συμμετοχή μας και την μη ανάληψη από μέρους μας πρωτοβουλιών ανατροπής και ρήξης, διευκολύνουμε και διαιωνίζουμε την κακοδαιμονία.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σωπάσει στο απροκάλυπτο παζάρι που έγινε σε βάρος του συνδικάτου της ΕΤΕ/ΔΕΗ. Κανείς  δεν έχει το δικαίωμα να κρύβεται, να περιμένει μεσσίες, σωτήρες και «από μηχανής θεούς». Στην σημερινή συγκυρία της καθολικής κατάρρευσης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της ζωής μας και κυρίως της ζωής των παιδιών μας, δεν έχουμε την πολυτέλεια της αδράνειας και της χειμερίας νάρκης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους καλούμε σε συστράτευση, προκειμένου να βάλουμε ένα τέλος σε ότι ΝΟΣΗΡΟ, ΦΑΥΛΟ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΤΙΚΟ επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Μπορούμε να τους αναγκάσουμε σε ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ, ώστε να ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ επιτέλους, ένα νέο, υγιές, συναδελφικό συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας.

Ένα συνδικαλιστικό κίνημα στη υπηρεσία όλων μας, με αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιοπιστία, συνέπεια και όχι ένα συνδικαλιστικό κίνημα φέουδο και καθεστώς στα χέρια λίγων ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News