Dei Energy News

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΥΜΑ A.E

Ενσωματωμένη εικόνα 1 
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ενέκρινε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά με την παραγωγή βιοαερίου από απορρίμματα, στο χώρο του ΧΥΤΑ στο Νότιο Πεδίο του ΛΚΔΜ από τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε Υπενθυμίζουμε ότι μέτοχοι στην ΔΙΑΔΥΜΑ είναι οι Δήμοι Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και οι ΤΕΔΚ των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας.
Παράλληλα στις 23/12/2013 ανακοινώθηκε από το Δ.Σ της ΔΙΑΔΥΜΑ ότι ανακήρυξε την Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. – ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ως Προσωρινό Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) αναφορικά με το έργο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία Υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με ΣΔΙΤ». Πρόκειται δηλαδή για πλήρη παράδοση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλων των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, με ότι αρνητικό συνεπάγεται για το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους στους δήμους και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ειδικότερα.
Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο ρόλος των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση, ως ο δούρειος ίππος για να περάσουν...
στα χέρια των ιδιωτών σειρά από υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές λαϊκές ανάγκες, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση η καθαριότητα και η ενέργεια.
Οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση που πριν λίγες μέρες από τα μπαλκόνια έσκιζαν τα ιμάτια τους ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, έχουν βάλει την υπογραφή τους με αυτόν τον τρόπο στην απελευθέρωση τη αγοράς ενέργειας με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε και μέσα από ΣΔΙΤ στον ιδιώτη. Ο ρόλος τους στο να περάσει η πολιτική της Ε.Ε για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας έχει επιβεβαιωθεί και με το στήσιμο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και από τα σύμφωνα συνύπαρξης με τη ΔΕΗ που στόχο είχαν να περάσει χωρίς αντιδράσεις αυτή η πολιτική. 
Η εξέλιξη αυτή δείχνει και το ανούσιο των αιτημάτων όπως «ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο» τη στιγμή που τα μονοπώλια κάνουν πάρτυ κερδών στον κλάδο, και ξεφυτρώνουν συνέχεια νέοι ιδιώτες παραγωγοί.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε ενάντια στη αξιοποίηση της τεχνολογίας για παραγωγή ρεύματος από απορρίμματα. Το ζήτημα είναι ποιόν ωφελεί μια τέτοια εξέλιξη. Το κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματιών η την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Με βάση τις εξελίξεις αποκτά πιο επίκαιρο χαρακτήρα το αίτημα για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στον οποίο θα εντάσσεται η ΔΕΗ, και όλες οι μορφές ενέργειας όπως και αυτή από τα απορρίμματα, που στόχο θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News