Dei Energy News

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Απολογισμός της Αιολικής Πράσινης Ενέργειας στην Ελλάδα

Περιμένατε να δείτε πόσους τόνους λιγνίτη εξοικονόμησαν;
Μήπως θέσεις εργασίας; (πλην των εαυτών τους;)
Μήπως πόσο φτήνυνε το ρεύμα από τα 30 την MWhr στα ...100 την MWhr;
Ή μήπως περιμένατε να δείτε πόσους καρκίνους θεράπευσαν;
Ή πόσο τους αγαπάει η βιομηχανία;
Ή πόσο βοηθάνε τον καταναλωτή με αιολικές εκπτώσεις;
ΛΑΘΟΣ!  Το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσα αιολικά πούλησαν και ποιός εισπράττει από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς να έχει ηλεκτροδοτήσει απολύτως τίποτα.

Οι παρακάτω εικόνες είναι (χωρίς τα ...σχόλια) από πρες ρηλής και παρουσίαση της ΕΛΕΤΑΕΝ, που μου έστειλαν φίλοι.  Οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ.



Οι αιολικοί ζουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, από τα τέλη υπέρ ΑΠΕ (που βαφτίστηκαν ΕΤΜΕΑΡ) και από άλλες επιδοτήσεις όπως διασυνδέσεις, διανοίξεις ...αγροτικών δρόμων, ΕΣΠΑ, φοροεπιδοτήσεις κλπ.  Τα λεφτά τα εισπράττουν οι διάφορες EDF, Iberdrola, ENEL και λοιποί φτωχοί,  Μπόμπολας-Καλλιτσάντσης (αυτοί κι αν σέβονται το περιβάλλον!), ο τέως "Πρόεδρος" της ΕΛΕΤΑΕΝ κλπ.  Οι Μεγάλοι είναι οι μεγάλοι, οι λοιποί είναι τα τσικό με ποσοστά (αλλά φαίνονται, φωνάζουν, κάνουν εκδηλώσεις, ξέρουν από ...ΜΜΕ και ντόπιους πολιτικούς).   Αλλά ο νούμερο ένα είναι η EDF... O εκατομμυριούχος της Πράσινης Ανάπτυξης.  Για την Iberdrola, δεν είμαι σίγουρος αν έχουν μόνο ένα μπάρμπα στην Κορώνη, και για την ENEL ξέρουμε. Και για την ΤΕΡΝΑ...


Και οι εισπράκτορες EDF και Σία, αγοράζουν αιολικά από τους 3-4 κατασκευαστές αιολικών... Να γιατί οι Δανοί σέβονται και αυτοί τόσο πολύ το περιβάλλον...  Η Βέστας, εκτός από δείπνα σε Πασόκους, μοιράζει γλειφιτζούρια σε σχήμα αιολικών και άλλα αιολικά σουβενίρ σε νηπιαγωγεία και μικρές τάξεις του Δημοτικού...


Η διαδρομή του χρήματος είναι σχετικά απλή. Η πηγή είναι οι καταναλωτές ρεύματος. Εμείς και οι βιομηχανία. Λίγα ευρώ ο καθένας, είναι πολλά λεφτά. Αυτά συντηρούν (α) τους κατασκευαστές αιολικών, (β) αυτούς που τα λειτουργούν που είναι συνήθως θυγατρικές των κατά τόπους "ΔΕΗ", (γ) μικρά ντόπια τσικό που μπαίνουν για τοπικοί συνεταίροι και διευκολυντές (μιλάνε καλά τα Ελληνικά), (δ) τις πάσης φύσεως "δημόσιες σχέσεις", (ε) τις ΜΚΟ και τα ΜΜΕ και (στ) τους νομοθέτες είτε της "ΕΕ" είτε τους ντόπιους, που ως δια μαγείας στηρίζουν το εγχείρημα με νόμους για ορδές ηλιθίων. Τόσο απλό.

Η αλητεία είναι ότι όλοι αυτοί πληρώνονται για κάτι που δεν παράγουν:  Ηλεκτροδότηση δικτύων. Εγχέουν. Δεν ηλεκτροδοτούν. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, να στείλει τα παιδιά του σε αιολικό οδοντογιατρό, ή αιολικό χειρουργείο.  Και μην ακούσω ότι εγώ θίγω κανένα... 1) Βοά ο τόπος, εγώ απλώς τα ...μαζεύω. 2) Έχουμε ήδη 1.800 (διακοσμητικά) αιολικά μεγαβάτ... Πόσο άλλο ...τσάμπα ρεύμα από το ανεξάντλητο αιολικό δυναμικό αντέχετε; 3) Ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ τα χαρακτήρισε ως βασικά άχρηστα και προβληματικά. 
 
 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News