Dei Energy News

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΠΣΥΠ/ΔΕΗ:Μονόδρομος ή επιλογή περιορισμού όλων των δαπανών.


    
Ο Πρόεδρος εκτελεί αποφάσεις της Γ.
Συνέλευσης και του Δ.Σ.
Κοινή διατύπωση ΟΛΩΝ είναι πως ο Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ διέρχεται πολλά χρόνια τώρα μία δύσκολη οικονομικά κατάσταση.
Όπως ΣΩΣΤΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων του Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ αυτό οφείλεται στην κακοδιαχείριση και τις άστοχες επιλογές Δ.Σ. των προηγούμενων ετών.
Παρατηρούμε πως έως τώρα δεν υπήρξε ανάλογη καταγγελία από κανένα σωματείο.
Ως νέο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αντιμετωπίζουμε την μέγιστη ανάγκη εξυπηρέτησης του μεγάλου ελλείμματος που έχει δημιουργηθεί, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τις τύχες του Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ.
Η ανάγκη αυτή διαπιστώθηκε στην Γενική Συνέλευση των μελών του Συνεταιρισμού από την οποία μας δόθηκε ή σαφής εντολή για επιλογές περιορισμού ελλείμματος μία εκ των οποίων είναι και η περικοπή των δαπανών μισθοδοσίας.
ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ την δυσφορία των εργαζομένων για την μείωση των μισθών τους.
Θεωρούμε όμως πως είναι προτιμότερη από την πιθανότατη οικονομική κατάρρευση του Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ και την αναγκαστική απόλυση όλων σε μία περίοδο κρίσης. Θα ήταν τραγικό για αυτούς και τις οικογένειές τους.
Θυμίζουμε πως και εμείς ως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και συνδικαλιστές είμαστε θύματα μίας πρόσφατης γενναίας μείωσης των μισθών μας από 35-50% με την σύμφωνη γνώμη συνδικάτων και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πλήρως τις αντιδράσεις των εργαζόμενων αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Προσπαθούμε περιορίζοντας τις περιττές δαπάνες και αυξάνοντας τις εισοδηματικές επιλογές να περιορίσουμε το χρέος και να δώσουμε θετική προοπτική στον συνεταιρισμό μας.
Ο Πρόεδρος του Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ σύμφωνα με τον κανονισμό εκτελεί αποφάσεις του Δ.Σ. και επ’ ουδενί προσωπικές του επιλογές.
Στόχος ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι η ορθολογικότερη λειτουργία του συνεταιρισμού μας και σε αυτήν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι αποτελούν την κύρια δύναμή μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
μέλη, εργαζόμενοι και διοίκηση του συνεταιρισμού θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Το Δ.Σ. του Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News