Dei Energy News

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Άλλος ένας «προνομιούχος», λιγνιτωρύχος στο χώμα



 
Συνεχίζεται δυστυχώς το «μαύρο γαϊτανάκι του πόνου και του τρόμου» στο Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτή τη φορά νεκρός είναι ένας 42χρονος, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, που δούλευε ως χειριστής σκαπτικού μηχανήματος στα «σκληρά» του Νοτίου Πεδίου και «κατέληξε» στο νοσοκομείο της Κοζάνης αφού είχε τραυματιστεί σοβαρά σε σύγκρουση του σκαπτικού που χειριζόταν με χωματουργικό όχημα των ορυχείων.
Τι φταίει όμως και τόσοι συνάδελφοί μας, νέοι άνθρωποι επί το πλείστον, ξεκινάν υγιέστατοι από το σπίτι τους για ένα
μεροκάματο και δεν επιστρέφουν ποτέ στις οικογένειές τους;
Τα επίσημα καταγεγραμμένα αίτια από τη ΔΕΗ και το κράτος είναι πανομοιότυπα και σταθερά εδώ και πάρα πολλά χρόνια: «Απροσεξία», «μη τήρηση των μέτρων ασφάλειας» με ευθύνη πάντα του θύματος, «υπερβάλλον ζήλος» κ.α
Όμως οι βαθύτερες και πραγματικές αιτίες είναι άλλες:
1.     Μη τήρηση μέτρων ασφάλειας λόγω εργοδοτικής πίεσης για αύξηση παραγωγής
2.     Εντατικοποίηση της εργασίας
3.     Μείωση του προσωπικού (100%) στα μέτωπα παραγωγής
4.     Ελλιπή συντήρηση λόγω έλλειψης προσωπικού
5.     Άγχος και εργασιακό στρες που πολλαπλασιάζεται ειδικά τα τελευταία χρόνια που δυσκολεύουν οι συνθήκες επιβίωσης των εργατικών και λαϊκών οικογενειών
6.     Έλλειψη προληπτικής πολιτικής
7.     Ανυπαρξίας ελεγκτικών μηχανισμών στην Περιοχή (Ανυπαρξία Επιθεώρησης Μεταλλείων)
Οι ηθικοί αλλά και φυσικοί αυτουργοί αυτών των εργοδοτικών εγκλημάτων, επομένως είναι όλοι αυτοί που απαγορεύουν δια νόμου τις προσλήψεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες, που θέλουν περισσότερη δουλειά από λιγότερα άτομα, που με αλλεπάλληλα μέτρα έκαναν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.
Εγκληματίες είναι η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τρόικα και η διοίκηση που υλοποιεί αυτή την αντεργατική καταστροφική πολιτική.
Να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας με ευθύνη και των συνδικάτων! Ανυπακοή στις εντολές για εκτέλεση εργασιών χωρίς την ύπαρξη όλων των αναγκαίων μέτρων Ασφαλείας και Υγιεινής της Εργασίας.

«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές
κι εμείς θρηνούμε ανθρώπινες ζωές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News