Dei Energy News

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ για το 50 Γενικό Συμβούλιο της ΕΤΕ ΔΕΗ


ΤΩΡΑ αλλαγή πορείας
Για ένα αυτόνομο ταξικό και αγωνιστικό συνδικάτο

Το 50ο Γενικό Συμβούλιο γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και για τους εργαζόμενους της χώρας μας. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διαλύει ό,τι άφησαν όρθιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η αντιλαϊκή καταιγίδα σαρώνει και τα ελάχιστα δικαιώματά μας.
Η κατάσταση χρεοκοπίας αποτελεί πρόσχημα για το πέρασμα των αντεργατικών και των αντιλαϊκών τους επιλογών. Οι πολιτικές αυτές αποτελούν κομμάτι των αντιδραστικών αλλαγών που γίνονται σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελούν πολιτικές που έχουν σαν στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το πετυχαίνουν μέσα από την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών παροχών.
Η επίθεση της κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα, τις ΣΣΕ, τους μισθούς και τις συντάξεις, η δημιουργία μέσω των απορρυθμίσεων μιας επισφαλούς, ελαστικής και κακοπληρωμένης εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ, την υγεία και την παιδεία, απαιτούν αποφασιστική απάντηση από τα Συνδικάτα. Η αλληλεγγύη μας στα συνδικάτα που αγωνίζονται όπως αυτό των χαλυβουργών είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας.

Ποια όμως συνδικάτα ; αυτά του συμβιβασμού και της συναίνεσης, όπως η ΕΤΕ/ΔΕΗ ; του δήθεν κοινωνικού διαλόγου, όπως η ΓΣΕΕ, που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα ; Όχι βέβαια. Αυτά τα συνδικάτα είναι μέρος του προβλήματος και πρέπει να τ’ αλλάξουμε. Να πείσουμε την πλειοψηφία των εργαζόμενων και να τα προσανατολίσουμε με όραμα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με εσωτερική δημοκρατική λειτουργία και με αυτονομία από κυβέρνηση, κόμματα και εργοδοσία.

Η πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ & ΣΑΔ στο σωματείο μας έχει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση των άθλιων ασφαλιστικών παροχών, επειδή συναίνεσε στην κατάργηση της αυτασφάλισης. Έχει ευθύνες για την διάλυση της ΔΕΗ, γιατί συναίνεσε στις μετοχοποιήσεις και στην θυγατρικοποίηση της Διανομής και της Μεταφοράς και τέλος έχει ευθύνες για τις μειώσεις των μισθών γιατί αποδέχτηκε το -35%.

Οφείλουμε τα μέλη του 50ου Γενικού Συμβουλίου :

1. Να απαιτήσουμε αλλαγή πορείας σε ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση

2. Την συνεργασία και τον συντονισμό με τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ

3. Να καταψηφίσουμε τον απολογισμό, τον προγραμματισμό, την οργανωτική και την οικονομική εισήγηση.

4. Να στηρίξουμε την συγκρότηση σε κάθε μονάδα, Συμβούλια Εργαζομένων και Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας

Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται



Εμπρός τώρα να συγκρουστούμε υπερασπιζόμενοι Δημόσια ΔΕΗ, ενιαία και καθετοποιημένη.



Να αγωνιστούμε μαζί με τους άνεργους, μαζί με τους χαλυβουργούς, τους εντασσόμενους σε εφεδρεία και τους συνταξιούχους.



Ποτέ δεν είναι αργά όταν αγωνίζεσαι για αξιοπρεπή δουλειά και αμοιβή. Όταν αγωνίζεσαι για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, για δημόσια παιδεία και υγεία.


Τώρα είναι η ώρα, καταψήφισέ τους



Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των συνδικάτων μας
είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News