Dei Energy News

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σκληρές αλήθειες από τον Πρόεδρο της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ



Σε σχέση με το Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 15/12/2011 και την οργισμένη απάντηση που απέστειλε με μήνυμα η συναδέλφισσα  Δημοπούλου Μαρία αναφέρουμε τα εξής:
Προφανώς η συναδέλφισσα δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις ούτε και την προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ ώστε οι μειώσεις να είναι δίκαιες και αντιστρόφως ανάλογες με τις αυξήσεις που λαμβάναμε διαχρονικά.
Έτσι λοιπόν αν και η ΕΔΟΠ είναι το μοναδικό σωματείο το οποίο όχι μόνο δεν αρκείται σε ανακοινώσεις  αλλά και στις 2 συνεδριάσεις των συλλόγων της ΓΕΝΟΠ ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση  με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ τόσο για τις προσβλητικές δηλώσεις (περί αναξιοπαθούντων διοικητικών) όσο  και για την εμμονή τους να διατηρήσουν τις  παχυλές αμοιβές τους σε βάρος των διοικητικών.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η στείρα κριτική, η απαξίωση και η λοιδορίες κατά των θεσμών  οδηγούν στην ιδιώτευση όπου οι άνθρωποι γίνονται άτομα και η κοινωνία αγέλη.
Ότι δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα σε σχέση με το εργασιακό μας περιβάλλον τον ΚΚΠ/ΔΕΗ, το κράτος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας, είναι αποτέλεσμα ενός οργανωμένου κινήματος.   Αν σε αυτή την χρονική στιγμή δεν είμαστε όλοι μία γροθιά είναι σίγουρο ότι θα βρεθούμε σε επισφαλή θέση. 
Απαιτείται το ίδιο το προσωπικό και οι συνάδελφοι διοικητικοί να ενεργοποιηθούν προς την κατεύθυνση της αφύπνισης της δράσης ώστε να  αντιπαλέψουμε τα δύσκολα ζητήματα. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι αν και εκκλήθηκαν να παρευρεθούν στις δύσκολες συνεδριάσεις που παραπάνω αναφέραμε στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ, παρουσιάστηκαν ελάχιστοι και αυτό λέει πολλά. 
Όπως πολλά λέει και  η ελάχιστη παρουσία όλων στις απεργίες, στις καταλήψεις, στις πορείες, κλπ.   
Δηλώνουμε ότι η ΕΔΟΠ θα συνεχίσει να αφυπνίζει συνειδήσεις και όχι μόνο, αλλά και να παραμείνει πόλος έλξης για την ενοποίηση όλων των διοικητικών σε ένα σωματείο ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα προβλήματα που είναι μπροστά μας και με την δράση μας «να νεκρώνουμε» ακόμη και την Πληροφορική.
Τέλος, σε σχέση με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και την παρουσία του προέδρου της ΕΔΟΠ αλλά και άλλων συναδέλφων, κατά την κατάληψη της πληροφορικής  δηλώνουμε  ότι έχουμε χρέος να παραβρισκόμαστε όπου διαταχτούμε από το ανώτατο όργανο την ΓΕΝΟΠ, να μην φυγομαχούμε, να μην αδιαφορούμε και να είμαστε μπροστάρηδες σε όλες τις εκφάνσεις του αγώνα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Γ. Μπίτζας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News