Dei Energy News

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ

Στις 15/12συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» με θέματα: 
α)διαχείριση μειώσεων μισθών, β) ζητήματα που προκύπτουν στο ορυχείο Αμυνταίου. Όσον αφορά την άποψη της πλειοψηφίας του Δ.Σ, που λέει, με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3/12, « ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σαφώς και συμφωνεί με τη λογική ότι όλοι μαζί σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα, να κάνουμε θυσίες, να καταβάλουμε υπέρμετρη προσπάθεια». Όμως, δίκαια να μοιράσουμε τη φτώχεια μας, για να σωθούν οι ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ κ οι ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.
Αντιτίθενται σθεναρά στη θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, να μην δεχτούμε να πληρώσουμε ούτε δεκάρα τσακιστή. Δεν δημιούργησε την οικονομική καπιταλιστική κρίση ο μισθός των εργαζόμενων και δεν πρέπει να την πληρώσει.
Δεν φταίει ο λαός που πληρώνει υπέρογκα την kWh και τον καλούν να ξαναπληρώσει τη νέα αντιλαϊκή αύξηση που εξαγγέλθηκε από 1-1-2012 ως και 19%, για τα ελλείμματα της ΔΕΗ.
Παράλληλα ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ συνεχίζει να κερδίζει εκατομμύρια μέσα από το καθεστώς της οριακής τιμής και της αλλαγής της άδειας, από «Αυτοπαραγωγός» σε «Συμπαραγωγός».
Την ίδια στιγμή που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσoυν την κρίση που δημιούργησε η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ιδιαίτερα αυτών που δουλεύουν στους εργολάβους, έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στη ΔΕΗ και τους μετόχους της. Αυτός είναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, δηλαδή ΚΕΡΔΗ για το κεφάλαιο και ΦΤΩΧΕΙΑ για το λαό.
Με τη θέση μας, να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών, στοχεύουμε:
1.      Να μην περάσει στη συνείδηση της εργατικής τάξης και του λαού ότι πρέπει και εμείς να πληρώσουμε για να σωθεί ο καπιταλισμός
2.      Να υπάρξει άμεση οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα.
ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ
Η πολιτική του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ) δεν αντιμετωπίζεται με την κοροϊδία των ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ που μας έλεγαν πριν από ένα χρόνο οι παρατάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΣΑΔ) και το μοίρασμα της φτώχειας που μας λένε σήμερα, αλλά  με την εργατική τάξη στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, διεκδικώντας:
§         Να μην πληρώσουν η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα την καπιταλιστική κρίση. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.
§         Διαγραφή του χρέους. Το έχουμε πληρώσει και με διάφορες μορφές και τρόπους
§         Αποδέσμευση από την ΕΕ
§         Κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, και ΔΕΗ ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας, βασικό μοχλό ανάπτυξης της λαϊκής οικονομίας του τόπου μας


Όσον αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ορυχείο Αμυνταίου, δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι στο σταμάτημα των εργασιών του ορυχείου. Οι δυσκολίες πρέπει να ξεπεραστούν. Διαφωνούμε πλήρως με τη μετακίνηση των εργαζομένων σε άλλα ορυχεία.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες θα ήμασταν τουλάχιστον αφελής εάν δεν το συνδέαμε με την πώληση της μονάδας του ΑΗΣ Αμυνταίου, Μελίτης και Μεγαλόπολης, όπως και με το καθεστώς των εφεδρειών, για το οποίο προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν θα ακουμπήσει τη ΔΕΗ.
Σ’ αυτή τη βάση καλούμε τους εργαζόμενους, μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις και τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Ομόφωνα συμφωνήσαμε να διατρανώσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ της Ελευσίνας για λογαριασμό όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη μας θα ξεδιπλωθεί στους χώρους δουλειάς με συγκεκριμένα μέτρα.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 20/12, για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας για τους ανέργους.

ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News