Dei Energy News

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Αλλά οι ορύχοι εκεί, το μηχάνημα πρέπει να δουλέψει..."

Στρωμένο κανονικά το χιόνι στα ορυχεία, η θερμοκρασία στους -3 και ο αέρας σκληρός παγωμένος  λυσσομανάει, χαράζει το πρόσωπο, κοκαλώνει τα χέρια.
Τυχεροί, τι καλά.  Μου λέγαν συνάδελφοι στην Χαλκοκονδύλη που μίλησα μαζί τους, να χιόνιζε και σε μας,  να καθόμασταν να το βλέπουμε από το τζάμι και να χαιρόμαστε. Να αισθάνεσαι ότι είναι γιορτές, αργίες, Χριστούγεννα. Στο διοικητήριο του ΑΗΣ (ευνόητο το ότι δεν βάζω όνομα)  άκουγαν ειδήσεις από το ραδιόφωνο σε ποιες περιοχές υπάρχει πρόβλημα από την σφοδρή χιονόπτωση και εν μέσω της θαλπωρής της ζέστης και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, αυτό που τους απασχολούσε ήταν εάν θα τα καταφέρουν να έρθουν τα λεωφορεία στην ώρα τους για να φύγουν και εάν φυσικά θα φτάσουν στην ώρα τους στο σπίτι τους.    
Αλλά οι ορύχοι εκεί, το μηχάνημα πρέπει να δουλέψει, το κάρβουνο να βγει και να πάει στους ΑΗΣ να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα,  αγαθό υπέρτατο το οποίο με τόση ευκολία ο καθένας μας χρησιμοποιεί. Ανάλογες οι συνθήκες και για τους εργαζόμενους στους σταθμούς και ΄΄ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ΄΄  μην κοπή καλώδιο, πέσει κολώνα, σκάσει μετασχηματιστείς  για τους δύστυχους στην διανομή.       
Χιόνη, κρύο, βροχή, λάσπη, σκόνη, καύσωνα, Πάσχα, Χριστούγεννα, Κυριακές, Αργίες, εκεί. 8, 10, 12, 16 ώρες αν χρειαστεί εκεί. Καφέ, τσάι, φαί;  Χα,χα.
Δυστυχώς πρέπει να υπάρχουν κι αυτοί για να μπορείς να ακούς ραδιόφωνο, να μιλάς στο facebook, να έχεις κλιματιστικό inverter με ιονιστή, για δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα, ασανσέρ για να μην ανεβοκατεβαίνεις με τα πόδια από τον 3ο στον 4ο, για  να έχεις δουλειά, αγαπητέ μου συνάδελφε εκεί στην Χαλκοκονδύλη και σε κάθε Χαλκοκονδύλη, περιμένοντας να χιονίσει, για να χαρείς .   
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά Αγαπητοί μου συνάδελφοι με λίγες ή πολλές, περικοπές.
Καλά Χριστούγεννα Πρόεδρε…

 http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News