Dei Energy News

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στον Διοικητικό κόσμο της ΔΕΗ

Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στον Διοικητικό κόσμο της ΔΕΗ και όχι μόνο, από τις ανατροπές που σχεδιάστηκαν για επιπλέον περικοπές για αυτό τον μήνα σε σχέση με τον προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις διαμαρτυρίες των τεχνικών στα Ενεργειακά Κέντρα σε σχέση με τις μειώσεις, θυμίζουμε ότι περικόπηκαν 35% στα ειδικά επιδόματα και τις μεταβλητές και 11,5% στο σύνολο των αποδοχών, τώρα η Διοίκηση της ΔΕΗ ανέτρεψε αυτό και θα οδηγηθούμε σε μειώσεις πάνω από 15% από το 11,5% που είμαστε τον προηγούμενο μήνα. Αυτό σημαίνει και επιπλέον μειώσεις στον κάθε Διοικητικό και μάλιστα αναδρομικά.
Όταν,4.800 διοικητικοί παίρνουν κάτω από 1.200 €.
Όταν, η ψαλίδα αντί να κλείσει μεταξύ τεχνίτη και Διοικητικού μεγαλώνει, αφού σήμερα η διαφορά ξεπερνά πλέον τις 2.000 €.
Όταν, κάποιοι βλέπουν μόνο την τσέπη τους, χωρίς συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.
Όταν, η Διοίκηση δεν θέλει τελικά να επιφέρει Δικαιοσύνη.
Όταν,«Τα λίπη» δεν τα αγγίζει, αφού δεν μειώνει τις υπερβολές, όπως τον όγκο των υπερωριών ακόμη και των αδικαιολόγητων.
Τότε, συνάδελφοι πρέπει μόνοι μας να αναγκάσουμε μέσα από την πίεση και τον αγώνα, την Διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και τώρα να επιβάλλει Δικαιοσύνη. Όπως, μέχρι σήμερα – τα στοιχεία υπάρχουν – σε κάθε αύξηση που έπαιρνε το προσωπικό, ο διοικητικός ελάμβανε ψιχία, ενώ ο τεχνίτης κυρίως των ενεργειακών κέντρων λόγω των πολλαπλών επιδομάτων, τσέπωνε τα 2/3 από την «πίτα της αύξησης»!!! Τώρα οι περικοπές πρέπει αντιστρόφως ανάλογα να πραγματοποιηθούν. Όσοι έπαιρναν τα διπλάσια ή και τα τριπλάσια τότε, τώρα με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να τους μειωθούν οι αποδοχές. Αυτή είναι Δικαιοσύνη.
Δηλώνουμε ότι, το σύνολο των αποδοχών δεν μπορεί να μειωθεί πάνω από το επίπεδο των μειώσεων του Νοεμβρίου, ενώ τακτικές αποδοχές δεν μπορούν να θεωρηθούν οι μεταβλητές και τα ειδικά επιδόματα.
Γι’αυτό καλούμε τους συναδέλφους Διοικητικούς και μεσοκατώτερο προσωπικό, σε συστράτευση, ενωμένοι σε ένα σωματείο διοικητικών, ώστε να προστατεύσουμε τις τακτικές αποδοχές, και απέναντι στη Διοίκηση που δεν τολμά να περικόψει «λίπη», αλλά βρίσκει την εύκολη λύση οδηγώντας τους Διοικητικούς στην εξαθλίωση.

Υ.Γ.Οι αιφνίδιες αλλαγές στο Δ.Σ. της ΔΕΗ ξάφνιασαν το προσωπικό και όχι μόνο. Ελπίζουμε το Νέο Δ.Σ. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μην είναι σε βάρος των συμφερόντων της επιχείρησης και των εργαζομένων και να σταθεί ενάντια στην επιχειρούμενη, από τον Υπουργό κ.Παπακωνσταντίνου, πώληση μονάδων παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News