Dei Energy News

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ Η ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΣΙΑ 700 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ

Ρεπορτάζ : Αργύρης Παπαστάθης
(από το : tovima.gr)

Η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που εμποδίσουν την ορθή λειτουργία της ΔΕΗ τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο και...
διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας χρωστάει στη ΔΕΗ 200 εκατ. ευρώ και 400-500 εκατ. ευρώ οι ιδιώτες καταναλωτές και οι επιχειρήσεις.
Μετά τη συνάντηση κύκλοι της επιχείρησης ανέφεραν ότι ρυθμίστηκαν δάνεια της ΔΕΗ 525 εκατ. τα οποία έληγαν το α´ εξάμηνο και επιμηκύνθηκαν για τον Ιούνιο του 2013.
Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως η δυνατότητα να γίνει και συμψηφισμός χρεών της ΔΕΗ προς το Δημόσιο (φόροι, φόροι μισθωτών υπηρεσιών, κλπ.) με τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ. Τελική απόφαση δεν ελήφθη.

Πρόθεση να μην αυξηθούν τα τιμολόγια

Κύκλοι της ΔΕΗ αναφέρουν ότι προς ώρας η έλλειψη ρευστότητας αντιμετωπίζεται μόνο με την μη πληρωμή προμηθευτών όμως εάν συνεχιστεί μπορεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων, η Διοίκηση της ΔΕΗ κρατά αποστάσεις και σημειώνει με νόημα ότι υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης των φόρων.
Αναφορικά με το ζήτημα της ΔΕΠΑ συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της σύμβασης και το option 30% που έχει η ΔΕΗ στην ΔΕΠΑ. «Δεν θα ενεργοποιήσουμε την option αλλά πρέπει να αποζημιωθούμε όταν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΠΑ και κοιτάμε να κάνουμε αποτίμηση του 30% σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ» ανέφεραν κύκλοι της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News