Dei Energy News

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Δ.Ε.  Ε.Τ.Ε.-ΔΕΗ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 O τομέας της ενέργειας ΠΡΕΠΕΙ να  αποτελεί μια από τις βασικότερες παραμέτρους για την ανάπτυξη της περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Μεγάλα έργα Τοπικής αλλά και ΕΘΝΙΚΗΣ σημασίας όπως το φράγμα Γρατινής και το εργοστάσιο παραγωγής Ηλεκ. Ενέργειας δεν θα πρέπει να τα αφήσουμε να περάσουν σε χέρια ξένων επενδυτών ..

 Όταν οι ψίθυροι γίνονται φωνές, όταν οι φήμες γίνονται απόψεις, όταν η ανησυχία γίνεται φόβος τότε έρχεται και η ώρα που πρέπει να σπάσει η σιωπή και να ακουστεί η αλήθεια.
 Τουλάχιστον η δικιά μας αλήθεια…
  Εδώ και 2 χρόνια από τότε που πρώτοσυζητήθηκε η πώληση μονάδων της ΔΕΗ για το ¨σπάσιμο¨ του μονοπωλίου της αγοράς ενέργειας (αλήθεια που έχει ξανασυμβεί να σπάει μονοπώλιο για να ανεβούν οι τιμές του προϊόντος???),
 Ο ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, βρέθηκε εξ αρχής μέσα στην ¨κρυφή περιπλανώμενη
λίστα¨. 
Από εκείνο το σημείο λοιπόν αρχίζει ένας πόλεμος, από ποιον πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε, απαξίωσης της μονάδας.
Πρώτα ακούσαμε ότι το προσωπικό είναι ¨πλεονάζων¨.
 Στην Ευρώπη η μονάδα θα είχε 40 άτομα. Στην Κομοτηνή 100!!! Κατά κάποια άλλα δημοσιεύματα 120 η και 150…. Πότε όμως κανείς δεν μας ρώτησε πόσοι είμαστε…. Το πόσο προσωπικό έχει μια μονάδα θα πρέπει να έχει να κάνει και με το πώς λειτουργεί…. Είναι μονάδα βάσης? Μπαινοβγαίνει στο σύστημα σχεδόν καθημερινά.??
 ΤΙ ΒΛΑΒΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ..??? Ψιλά γράμματα….
 Κόστος εργασίας στον ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ?  3%.....

¨Άποψη¨ δεύτερη: ο ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ έχει υψηλό κόστος παραγωγής….όντως είμαστε ¨ακριβοί¨… Είμαστε ακριβοί γιατί το ρεύμα που παράγεται στην Κομοτηνή έχει απώλειες μέχρι να κατέβει την νότια Ελλάδα και έτσι μας χρεώνουν παραπάνω στην τιμή. Το περίεργο είναι βεβαία ότι το ρεύμα που παράγεται στην νότια Ελλάδα για να ανέβει προς τα πάνω….ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατά της Ελληνικές αρχές…!!!!
 Το φυσικό αέριο που καταναλώνεται στον ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ χρεώνεται ακριβότερα από ότι στους ιδιώτες παραγωγούς. Πράγμα απολύτως λογικό λόγω της απόστασης που πρέπει να διανύσει το φυσικό αέριο από την Αθήνα για να έρθει στην Θράκη…(χρεώσεις δικτυού)… Μόνο που το αέριο ΔΕΝ ΈΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ….. αν δεν ήταν τραγικό… θα ήταν για γέλια…
 Κάποιος λοιπόν (μακάρι να ξέραμε ποιος) με έναν μαγικό τρόπο διαμορφώνει ένα περιβάλλον αγοράς που λες και έχει μοναδικό σκοπό να ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ…ΓΙΑΤΙ?

Τι θα χάσει η περιοχή αν πουληθεί ο ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ?

 Το φράγμα της ΔΕΗ που λειτουργεί χάρη στον ΑΗΣ, σήμερα προσφέρει δωρεάν υδροδότηση στα χωράφια της περιοχής  της Γρατινης καθώς και στη περιοχή των Αμαράντων. Θα συνεχίσει να γίνετε αυτό στο μέλλον..?    Δωρεάν?
 Το φράγμα της γρατινής σχεδιάζεται να υδροδοτήσει και τον δήμο Κομοτηνής πολύ σύντομα. Πόσο κινδυνεύει το έργο αυτό?
 Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει κάνει πολύ ακριβή την θέρμανση το χειμώνα. Ο ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ μπορεί να προσφέρει φθηνή θέρμανση. Τηλεθερμανση, όπως έχουν και άλλες περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί παραγωγής. Εδώ και χρόνια έχει προταθεί, ο δήμος συμφωνεί, μιας και θα θερμανθεί ο κόσμος, αλλά και θέσεις εργασίας θα ανοίξουν,  αλλά….. κάποιοι αφού το μελέτησαν…. Ευγενικά μάλλον το απέρριψαν. Γιατί? Ποιος άραγε διαφωνεί? Τουλάχιστον προσωρινά...???

Για εμάς τους εργαζόμενους στον ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ο σταθμός δεν είναι μόνο η δουλειά μας. Είναι και ένα μέσο, ένας τρόπος να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, ακόμα και αν αυτή δυσκολεύεται να το αναγνώριση. Θέλουμε να μείνουμε εδώ και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την περιοχή και να ζούμε τις οικογένειες μας. Πρώτο και κύριο μέλημα μας είναι να λειτουργεί ο σταθμός. Το προσωπικό του σταθμού είναι υψηλού επιπέδου σε όλα τα επίπεδα πράγμα που το αποδεικνύουν οι επιδόσεις του σταθμού όλα τα χρόνια της λειτουργίας του.
  Αλήθεια… όσοι έχουν την ευθύνη των αποφάσεων  τέτοιου τύπου είναι σίγουροι ότι γνωρίζουν όλα τα δεδομένα..? Ότι θα πράξουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.? Εμείς πολύ θα θέλαμε να είναι έτσι, αλλά οι πράξεις τους άλλα δείχνουν…Θα προσπαθήσουμε λοιπόν σαν εργαζόμενοι στον ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ να ενημερώσουμε την κοινωνία για την δική μας άποψη...


ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Δ.Ε.  Ε.Τ.Ε.-ΔΕΗ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News