Dei Energy News

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΑΔ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ


Τραγέλαφος η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για μείωση
κατά 12% στους  μισθούς των συναδέλφων με οκτάμηνη απασχόληση..,

Ο τραγέλαφος δεν έγκειται στην βούληση της  Διοίκησης, η  οποία ούτως η άλλως γνωρίζουμε ότι έχει «επιφορτιστεί» με  την απαρέγκλιτη υλοποίηση των μνημονικών επιλογών της συγκυβέρνησης.

Τραγέλαφος και δείγμα συμβιβασμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι  η στάση των νεοεκλεγέντων  εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση υπερψήφισαν αυτή την καταφανή εισοδηματική λεηλασία για τους συναδέλφους οκταμηνίτες ..

Τραγέλαφος και δείγμα συνδικαλιστικού ξεπεσμού είναι και οι διθυραμβικές ανακοινώσεις Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, οι οποίες προβάλλοντας το γνωστό και χιλιοειπωμένο επικοινωνιακό τρικ του «λιγότερου κακού», έφτασαν στο σημείο να εμφανίζουν την συγκεκριμένη εξέλιξη «ως μεγάλη νίκη και επίτευγμα της συνδικαλιστικής τους παρέμβασης» ..

Άξιος ο μισθός τους... 
Εμείς άπλα θα τους θυμίσουμε ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές μειώσεις αποδοχών. Είτε λίγα, είτε πολλά, η λεηλασία δεν παύει να είναι λεηλασία ..

θα τους θυμίσουμε ακόμα, ότι λίγα ψίχουλα παραπάνω δεν αρκούν για να αναβαπτιστούν οι μισθοί πείνας, σε μισθούς αξιοπρεπείας.

Θα τους θυμίσουμε τέλος, ότι ρόλος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι να υπερθεματίζει και να νομιμοποιεί τις μνημονικές επιταγές που επιβάλλουν μειώσεις εισοδημάτων και  αποδοχών.

Στόχος και προτεραιότητα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν μπορεί να είναι άλλος απ΄ τη κατάργηση των μνημονίων, τη κατάργηση των αντεργατικών νόμων και πολιτικών που καθημερινά ισοπεδώνουν τις ζωές μας.



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News