Dei Energy News

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΟΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ​Σ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ !!


        Η Διεύθυνση του Λ.Κ.Μ. να αναλάβει τις ευθύνες της για την εγκληματική ολιγωρία και την παραβίαση της Νομοθεσίας
        Άμεση αποκατάσταση και ασφαλή επαναλειτουργία του ορυχείου
       Ουσιαστικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την επέκταση του ορυχείου

Η απαξίωση της ΔΕΗ με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και των Διοικήσεων της και σήμερα με την εφαρμογή των μνημονίων παίρνει «σάρκα και οστά» μπροστά στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της, την μείωση της λιγνιτικής παραγωγής στο πλαίσιο επιτάχυνσης της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα πλαίσια αυτά η έλλειψη προγραμματισμού, η αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων ανάπτυξης των ορυχείων του Λ.Κ.Μ. και η άναρχη εκμετάλλευση από την Τοπική Διεύθυνση σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις εργατοτεχνικού προσωπικού έχει οδηγήσει τα ορυχεία σε κατάσταση διάλυσης.

Η κατάσταση αυτή έχει εκφραστεί με 2 θανατηφόρα δυστυχήματα σε 13 μήνες (και 2-3 ακόμη σοβαρά ατυχήματα) και την αδυναμία τροφοδοσίας των Μονάδων στις αρχές της χρονιάς για πρώτη φορά στα χρονικά του Λεκανοπεδίου.

Σε συνέχεια αυτών των γεγονότων χθες με μια γενικευμένη κατολίσθηση στο ορυχείο Χωρεμίου προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε πάγιο εξοπλισμό (σε 2 Εκσκαφείς, Ταινιοχήματα, Ταινιοοδρόμοι, κλπ) και αδυναμία τροφοδότησης εκ νέου των Μονάδων.

Η κατολίσθηση κατά μήκος στα υπερκείμενα σημεία της τομής του ορυχείου προκάλεσε τις παραπάνω σοβαρές επιπτώσεις από τη μη ορθολογική και ασφαλή εκμετάλλευση στο σημείο αυτό (Ε13, αποφόρτιση σε συνδυασμό με λήψη λιγνιτικού κοιτάσματος εργολαβικά στο κατώτερο σημείο - ποδαρικό, κλπ) και μπροστά στην επίτευξη ποσοτικών στόχων παραγωγής δεν λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα για την ευστάθεια και την στατικότητα του ορυχείου όταν μόλις το αμέσως προηγούμενο διάστημα απολείφτηκε από το σημείο αυτό λιγνιτικό κοίτασμα.

 Το συνδ. κίνημα επανειλημμένα είχε αναδείξει την άσχημη κατάσταση των ορυχείων του Λ.Κ.Μ. χωρίς να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης τους από την Γ.Δ./ΟΡ. και τη Διοίκηση της ΔΕΗ.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η Μεγ/λης καταγγέλλει τη Διεύθυνση του Λ.Κ.Μ για την μη ορθολογική και ασφαλή εκμετάλλευση των ορυχείων και επιβάλλεται να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να εξετάσει άμεσα τις αιτίες των σοβαρών επιπτώσεων της κατολίσθησης και να προχωρήσει η αποκατάσταση για την επαναλειτουργία του ορυχείου.

Να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών για την πλημμελή εφαρμογή της Νομοθεσίας(ΚΜΛΕ, κλπ)  για τους εργαζόμενους και την εγκατάσταση.

Να υπάρξει ουσιαστικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την επέκταση του ορυχείου με την μετεγκατάσταση του Τριποτάμου έτσι ώστε η διαθεσιμότητα των ορυχείων του Λ.Κ.Μ να συμβάλει στη απαιτούμενη τροφοδοσία των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Καλούμε την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας με τακτικούς και ουσιαστικούς ελέγχους να συμβάλει στην πλήρη εφαρμογή της Νομοθεσίας, για την  αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων για τους εργαζόμενους στο χώρο.                                          

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  Πρόεδρο & ΔΝΣ ΔΕΗ - Γ.Δ./ΟΡ. - ΔΛΚΜ - ΕΜΝΕ - ΜΜΕ - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News