Dei Energy News

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η «πολύφερνη νύφη»… και οι χρεοκοπημένοι…

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
 
Είναι αλήθεια πως η «μικρή ΔΕΗ» είναι μια πολύφερνη νύφη για την οποία σφάζονται όλα τα διαπλεκόμενα παλικάρια… Βαρεθήκαμε να βλέπουμε έγκυρα ρεπορτάζ των χρεοκοπημένων και υπερδανεισμένων ΜΜΕ για την ανάγκη να πουληθεί η ΔΕΗ (μικρή και μεγάλη) για να σωθεί η χώρα!!!
Είναι προφανές πως  το συγκεκριμένο project βολεύει όλα τα αφεντικά της επιχειρηματικής ελίτ. Αφεντικάρες με κρατικοδίαιτες δουλειές, που έφτιαξαν με δανεικά από τράπεζες που χρεοκόπησαν και στη συνέχεια ανακεφαλαιοποίησαν… Μην τσιμπάτε… Όλοι αυτοί οι «τεράστιοι επιχειρηματίες» επί της ουσίας είναι άφραγκοι… Ναι φίλοι μου μπατιράκια είναι όλοι αυτοί… Χειρότεροι και από εσένα και από εμένα… Και επειδή οι Γερμανοί πιέζουν για ιδιωτικοποιήσεις, νομίζουν πως βρήκαν πόρτα για να χωθούν και πάλι στην μεγάλη αεριτζήδικη μάσα… Προσπαθούν να χωθούν και να φάνε τζάμπα ή με δανεικά από κρατικοδίαιτες τράπεζες για να πάρουν προμήθειες από το κράτος.
Δηλαδή, δάνεισε με, ή μάλλον βάλε να με δανείσουν για να σε πληρώσω, αν σε πληρώσω, από δουλειές που θα μου δώσεις.
Δώστου λοιπόν τα βέλη από παντού, συγκροτήματα χερσαία και παράκτια, αλλά και μαγαζιά νεότευκτα και ευέλικτα σε θέματα διαπλοκής.
Μάγκες, το νομοσχέδιο πέρασε. Το ΜΟΝΟ που σας μένει να εύχεστε ΕΙΝΑΙ να μην έρθουν τίποτε Γερμανοί και γίνει του ΟΤΕ στη μικρή ΔΕΗ.
Διαβάζω στα ρεπορτάζ ότι οι δύο χρεοκοπημένοι και πολυδανεισμένοι μηντιάρχες, ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης, αποφάσισαν να ενώσουν τα χρέη τους, λες και έτσι πρόκειται να γλιτώσουν το ναυάγιο.
 Δεκαετίες τώρα-ακόμη κι όταν ήταν μονοπώλιο-δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα και ζούσαν από τα δάνεια που τους έδιναν οι τραπεζίτες.
Το συγκεκριμένο δίδυμο είναι από αυτούς που τους κρατάνε στην ζωή οι τράπεζες με τις πρίζες στην εντατική. Τώρα λοιπόν πιέζουν τις τράπεζες να τους κουρέψουν τα θαλασσοδάνεια για να έχουν την άνεση να πάρουν νέα. Η Alpha Bank θέτει σαν προϋπόθεση να ενωθούν τα μαγαζιά των δύο για να τους κουρέψει τα θαλασσοδάνεια.
 Οι μερακλήδες εκδότες για τα μάτια του κόσμου και μπροστά στην χρυσή ευκαιρία να τους κουρευτούν τα δάνεια μπορούν να κάνουν έναν εικονικό γάμο-λέμε τώρα-και σε δύο χρόνια να τα σπάσουν και να ξαναγίνουν ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ όπου ΔΟΛ και ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα είναι ένα blog του Ψυχάρη και ένα του Μπόμπολα και θα γράφουν τα γνωστά «έγκυρα» ρεπορτάζ τους…
Έτσι ακόμη κι αν είσαι Ψυχάρης εκλιπαρείς να σου κουρέψουν τα χρέη για να έχεις την δυνατότητα να κάνεις νέα μέσα από νέα θαλασσοδάνεια.
Στο δια ταύτα δεν είναι και λίγες οι εταιρείες-κολοσσοί που προσέφυγαν στο Άρθρο 99 για να σωθούν, αλλά και αυτές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα και να μπορέσουν να επιβιώσουν. Επίσης όλοι οι κρατικοδίαιτοι και χρεοκοπημένοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι λίγο πριν το χείλος του γκρεμού…
 Την ίδια ώρα, η ∆ΕΗ, κάτω από  τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η παρατεταµένη οικονοµική κρίση στη χώρα µας, αντιστάθηκε, συμμόρφωσε τα του οίκου της, προχώρησε σε επενδύσεις πολλών δισεκατοµµυρίων ευρώ, περιόρισε το λειτουργικό και µισθοδοτικό της κόστος και κατάφερε να βελτιώσει τα µεγέθη και τους χρηµατοοικονοµικούς της δείκτες.
 ∆εδοµένα που έπεισαν τους διεθνείς επενδυτές, αλλά και χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα να της εξασφαλίσουν απλόχερα ρευστότητα και µάλιστα µε χαµηλό κόστος, για να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι στον ενεργειακό κλάδο όλοι γνωρίζουν ποιοι και πόσο είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν για να την αποκτήσουν, ολόκληρη ή κοµµάτια της, αφού έχει αναδειχθεί σε πολύφερνη νύφη. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον που παρατηρείται για την επιχείρηση δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη µετοχή της στο ταµπλό του χρηµατιστηρίου, η οποία κατάφερε να διπλασιάσει την τιµή της κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδοµάδων.
Ελλάδα η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας… Την πολύφερνη νύφη, θα την πάρουν οι χρεοκοπημένοι… Η νέα μεγάλη μάσα ακούει στο όνομα μοντέλο δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News