Dei Energy News

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ξεκινούν οι εργασίες για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Ξεκινούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οι εργασίες για την κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.
Άμεσα όμως θα αρχίσουν και οι προετοιμασίες για την κατασκευή των έργων που έχει ζητήσει ο Δήμος Ρόδου από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ως .. αντιστάθμισμα για την όχληση που θα προκληθεί από την λειτουργία του εργοστασίου.
«Στείλαμε ήδη επιστολή με την οποία ζητήσαμε να ξεκινήσει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου η εκπόνηση των μελετών για τα έργα που έχουν ζητηθεί. Θα υλοποιήσουμε χωρίς
χρονοτριβές τις δεσμεύσεις που έχουμε δώσει », δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.
Η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του νέου εργοστασίου ξεκίνησε ήδη τη συγκρότηση του εργοταξίου προκειμένου τον Αύγουστο να ξεκινήσουν οι εκσκαφές στο χώρο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
«Θα ξεκινήσουν στις αρχές του Αυγούστου οι εκσκαφές. Οι εργασίες όμως δεν θα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Δεν θέλουμε να δημιουργηθούν προβλήματα στην τουριστική κίνηση», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης και πρόσθεσε πως για να μην υπάρξουν προβλήματα, τα χώματα που θα συγκεντρώνονται από τις εκσκαφές δεν θα εναποτίθενται στο χώρο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το πεδίο βολής.
«Η μεταφορά των υλικών από τις εκσκαφές θα δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Για να μην ανοίξουν άλλα ζητήματα, αποφασίσαμε να προχωρούν αργά οι εργασίες. Μετά τον Σεπτέμβριο όμως τα συνεργεία θα βάλουν στο φουλ τις μηχανές τους προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή της σημαντικής υποδομής», δήλωσε ο κ Γιάννης Κοπανάκης.
Κλιμάκιο της ΔΕΗ θα έρθει στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες για την κατασκευή του εργοστασίου.
«Θα επισκεφθούμε τον Σεπτέμβριο τη Ρόδο, θα έχουμε συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και θα επιβλέψουμε την πρόοδο των έργων. Η ΔΕΗ θα προχωρήσει το έργο σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Στόχος είναι να τελειώσει η μονάδα σε δεκαέξι μήνες», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.
Το «δρόμο» για την έναρξη των εργασιών στη Νότια Ρόδο άνοιξε η απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της μιας από τις δύο προσφυγές που κατατέθηκαν από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κατταβιάς.
Η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά πως η απόρριψη της πρώτης προσφυγής θα λειτουργήσει θετικά στο ΣτΕ και δεν θα μπλοκάρει ξανά στο έργο.
Με τη λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ εκτιμάται πως θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι ανάγκες της Ρόδου σε ηλεκτρική ενέργεια.

 
πηγή http://www.dimokratiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News