Dei Energy News

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ:ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

         ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΔΕ

  1. 1)α) Δεν εργάζεται ποτέ Τεχνίτης μόνος του σε υπό τάση στοιχεία.

          

           Αφορά συνεργεία Μέσης και χαμηλής τάσης στην Διανομή. Απαιτείται: ένας εργοδηγός ή αρχιτεχνίτης και δυο τεχνίτες. Ν.158/75



       β) Δεν γίνεται κανένας χειρισμός υπό τάση στα δίκτυα Μέσης τάσης, από την στιγμή που δεν υπάρχει..
επικεφαλής και 2 τεχνίτες.



       * Η       αντικατάσταση Ασφαλειών σε Πίλλαρ, θεωρούνται χειρισμοί υπό τάση.



  1. 2) Απαρέγκλιτη τήρηση οκταώρου – δεν εργαζόμαστε υπερωριακά –πλην όσον ορίζει ο νόμος.
  2. 3)Οι συνάδελφοι σε φυλακές (βάρδιες) τηρούν αυστηρά την ανάπαυση μεταξύ βαρδιών.    

   4)   Δεν οδηγούμε – δεν επιβιβαζόμαστε σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό (Τ5).

  • Συνάδελφοι Τεχνίτες με επαγγελματική Άδεια οδήγησης δεν οδηγούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα, γιατί δεν είναι η ειδικότητά τους.
  • Οι συνάδελφοι που η σύμβασή τους, τους υποχρεώνει να οδηγούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα, δεν μπορούν να μεταφέρουν προσωπικό.
  • Δεν χρησιμοποιούμε Ι.Χ αυτοκίνητα για υπηρεσιακούς λόγους.



     * Επιβιβαζόμαστε σε μη υπηρεσιακά αυτοκίνητα (μισθωμένα - ταξί) έχοντας εξασφαλίσει την σωστή σύνθεση συνεργείων – τα απαραίτητα εφόδια συνεργείου (σκάλα – γειώσεως) καθώς και τα Μ.Α.Π (Μέσα Ατομικής Προστασίας).

5)   Δεν συμμετέχουμε σε συνεργεία που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια στην εργασία και συγκεκριμένα όταν δεν υπάρχει σωστή επάνδρωση συνεργείων.

  1. 6)Καταγγέλλουμε στις κατά τόπους επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας στις Τ.Δ.Ε – στους Τεχνικούς Ασφαλείας – στην Επιθεώρηση Εργασίας, την τυχόν προσπάθεια για αποκλειστική επάνδρωση συνεργείων από συναδέλφους εκτάκτους εξαμηνίτες.
  2. 7)Δεν απομονώνουμε σημειώματα για εργασία από συνεργεία εργολάβου αν δεν τηρούνται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί και περιγράφονται στην σύμβαση Δικτύου Διανομής 171.



             ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:



α)   Οι εργασίες εκτελούνται από εξουσιοδοτημένους Τεχνίτες, κατόχους των απαιτούμενων αδειών (Τα ονόματά τους και τα στοιχεία ταυτότητος υπάρχουν στην Επιχείρηση).

β)     Το προσωπικό του εργολάβου φέρει ομοιόμορφη ενδυμασία (φόρμα εργασίας) που αναγράφεται ευκρινώς ότι η εργασία αφορά έργα ΔΕΗ, καθώς και ο τίτλος της εργοληπτικής επιχείρησης. Να υπάρχει ανάλογη σήμανση στα αυτοκίνητα και στο μηχανολογικό εξοπλισμό του εργολάβου.

γ)     Φέρει τα κατάλληλα εργαλεία για την εκτέλεση εργασιών καθώς και τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως προβλέπεται από οδηγίες Διανομής 14 & 15.

δ)   Έχει οριστεί από τον Ανάδοχο Εργολάβο Τεχνικός Ασφαλείας – Ιατρός Εργασίας καθώς και συντονιστής κατά την εκτέλεση του έργου όπως επιβάλλεται στο Π.Δ. 305/1996.        

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι: η πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλούς εργασίας δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση κάθε εργαζόμενου, είναι υπόθεση που βαρύνει και επισείει ευθύνες στην ίδια την επιχείρηση, τα διοικητικά της στελέχη και σαφώς τους τεχνικούς ασφάλειας.

      

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.ΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ                        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News