Dei Energy News

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κατά της απόφασης για τους λιγνίτες θα προσφύγει η ΔΕΗ


Επιβεβαιώνει η ΔΕΗ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την απόφαση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με το μονοπώλιο στο λιγνίτη, γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόθεσή της να προσφύγει κατά της απόφασης ώστε να εξεταστούν και οι υπόλοιποι ισχυρισμοί της.
Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή:

"Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η ΔΕΗ επιβεβαιώνει ότι στις 17 Ιουλίου του 2014 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ("ΔΕΕ") εξέδωσε απόφαση επί της αιτήσεως αναιρέσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της αποφάσεως του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ("ΓΔΕΕ"), η οποία είχε κάνει δεκτή την προσφυγή της ΔΕΗ κατά της Απόφασης της Επιτροπής της 5ης Μαρτίου 2008 (C(2008) 824). Η απόφαση αυτή της Επιτροπής αφορούσε τη χορήγηση ή τη διατήρηση σε ισχύ από την Ελληνική Δημοκρατία δικαιωμάτων για την εξόρυξη λιγνίτη υπέρ της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, η ακυρωθείσα απόφαση του ΓΔΕΕ είχε κάνει δεκτά δύο επιμέρους επιχειρήματα συμπεριλαμβανόμενα μεταξύ άλλων σε ένα εκ των τεσσάρων λόγων της από 3 Μαΐου 2008 Προσφυγής της ΔΕΗ.
Η εν λόγω απόφαση δεν είχε προχωρήσει περαιτέρω στην εξέταση των υπολοίπων ισχυρισμών της ΔΕΗ καθώς έκρινε ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο, εφόσον η αποδοχή δύο εκ των επιχειρημάτων της ΔΕΗ (από τα πέντε του πρώτου ακυρωτικού λόγου) αρκούσε για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής.
Το ΔΕΕ με την απόφαση του της 17ης Ιουλίου δέχεται την αίτηση αναιρέσεως της Επιτροπής κατά της ανωτέρω απόφασης του ΓΔΕΕ, εξαφανίζοντας αυτήν ως προς τα δύο εξετασθέντα επιμέρους επιχειρήματα και παραπέμπει την υπόθεση και πάλι στο Γενικό Δικαστήριο για εξέταση των υπολοίπων λόγων που επικαλέστηκε η ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ θα υποστηρίξει την προσφυγή της ενώπιον του ΓΔΕΕ ως προς τους υπόλοιπους αυτούς λόγους".

 http://energypress.gr/news/reuma/Ti-apanta-h-DEH-gia-thn-apofash-gia-toys-lignites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News