Dei Energy News

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Η κυβέρνηση νομοθετεί για εφόδους των εφοριακών στα σπίτια"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ 79η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 Ξεπούλησαν για ένας δις ευρώ, λιγνίτη αξίας 80 δις ευρώ, το 30% της ΔΕΗ. Θα πληρώσουν για αυτά. Δεν ισχύει καμία πώληση δημόσιας περιουσίας σε ημέτερους.
  
«Σας καλωσορίζω στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε αυτή τη μεγάλη μέρα, την οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχίζουμε να τιμούμε με την παρουσία μας, μαζί με τους παραγωγικούς φορείς, μαζί με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, μαζί με τα στελέχη μας, μαζί με τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τους απολυμένους της Μακεδονίας, που σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους.
Μας τιμούν με την παρουσία τους εκείνοι οι οποίοι είναι τα πρώτα θύματα αυτής της μεγάλης κρίσης. Και θέλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στους απολυμένους της ΕΡΤ3, που, από χθες, είναι και πάλι εργαζόμενοι. Να κάνω αναφορά στους εργαζόμενους απολυμένους της Coca Cola, που επί ένα χρόνο δίνουν τη δική τους μάχη, αντιστεκόμενοι στη νέα τάξη πραγμάτων και στην πολιτική της κυβέρνησης, που διώχνει τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Είμαστε όλοι δίπλα σας, γιατί το κλείσιμο των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων, είναι έργο αυτής εδώ της κυβέρνησης και οι πολίτες σας συμπαραστεκόμαστε, με μποϋκοτάζ, απέναντι σε εκείνους οι οποίοι δεν δέχονται να στηρίξουν την πατρίδα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

Είμαστε μαζί με τους αγρότες μας, οι οποίοι είδαν, φέτος, την παραγωγή τους να γυρνά πίσω, γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει εμπάργκο σε μια ομόδοξη και σύμμαχο χώρα, ακολουθώντας τη νέα τάξη πραγμάτων. Είμαστε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης και σας καλώ να επισκεφτθείτε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να δείτε τη μεγάλη μάχη που δίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρομεσαίες, που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και που παλεύουν για να κρατήσουν όρθια μια Ελλάδα, που έχει μια κυβέρνηση που εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με σκοπό την εσωτερική υποτίμηση, το λουκέτο, τις απολύσεις, την ανεργία.

 

Κυρίες και κύριοι, από αυτό εδώ το βήμα, ο εκπρόσωπος των δανειστών και σημερινός πρωθυπουργός, μίλησε τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας ελπίδα στον ελληνικό λαό και παρασύροντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να κάνουν λίγο υπομονή. Την πρώτη χρονιά μίλησε για τον κάβο που θα περάσει η οικονομία. Το καράβι, όχι απλώς δεν πέρασε τον κάβο, αλλά προσάραξε στα ρηχά. Την επόμενη χρονιά μας είπε ότι απογειώνεται η ελληνική οικονομία και όλοι ζήσαμε την αναγκαστική προσγείωση που επέβαλε η πολιτική της συγκυβέρνησης.

 

Χρησιμοποίησε τον τίτλο success story. Σε αυτόν εδώ τον τόπο ζούμε όλοι δίπλα μας ή και στα σπίτια μας μία μικρή ή μεγάλη τραγωδία Ελλήνων που υποφέρουν και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είχε το θράσος, πριν από λίγους μήνες, να μιλήσει για το ράλι της οικονομίας και την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι βλέπουν ότι δεν αντέχουν, πλέον, να επιβιώσουν με τη μείωση των συντάξεων και οι μισθωτοί δεν μπορούν να αντέξουν να πληρώσουν ακόμα και τις πρώτες ανάγκες τους.

 

Ακούσαμε για πλεονάσματα, που θα αποφέρουν καρπούς σε εκείνους που πλήρωσαν την κρίση. Και είναι χαρακτηριστικό, ότι..
την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τη «στημένη» ομιλία του πρωθυπουργού, από αυτήν εδώ την αίθουσα, βγαίνοντας έξω, συνάντησε έναν μικροομολογιούχο, που του είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ, δεν αντέχουμε άλλο. Τι να κάνουμε; Έχουμε φτάσει στα όρια της αυτοκτονίας» και ο πρωθυπουργός της χώρας τον απέφυγε, λέγοντας του «Ξέρω, ξέρω». Βεβαίως και ξέρει, γιατί εκείνος δημιούργησε, με δική του απόφαση, τη σημερινή κατάσταση στη χώρα.

 

Σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες. Έχουμε την ευκαιρία, πρώτα απ’ όλα, να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για το ποια είναι η κατάσταση, με νούμερα, με αποδείξεις, με έγγραφα, αλλά και παράλληλα να δώσουμε την ελπίδα και να εξηγήσουμε πώς θα κυβερνήσουμε αύριο, γυρίζοντας σελίδα στον τόπο, φέρνοντας πάλι το χαμόγελο και την ελπίδα. Γιατί το μέλλον αυτού εδώ του τόπου, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει, θα γραφτεί στα ελληνικά. Το μέλλον αυτού εδώ του τόπου, που δεν ανέχθηκε κατακτητές. Και όπως έχει αποδείξει ο ελληνικός λαός, οι κατακτητές, σε αυτόν εδώ τον τόπο, έχουν «λίγα ψωμιά».

 

Χθες, έστειλε, λέει, επιστολή ο κ. Φούχτελ, ο εκπρόσωπος των κατακτητών, υφυπουργός της Γερμανίας με αρμοδιότητα την Ελλάδα, στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, για να κάνει καταγραφή του πλούτου της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να προχωρήσει σε κατασχέσεις. Μην καταγράφετε τίποτα. Δεν σας χωρά ο τόπος, ξένοι κατακτητές αυτής εδώ της πατρίδας. Οι «Φούχτελ» θα τα «μαζέψουν» γρήγορα, με απόφαση του ελληνικού λαού.

 

Και επειδή χρωστάω και μια απάντηση από πέρυσι, εδώ, έξω από αυτήν την αίθουσα, τον κ. Πάχτα τον «λίντσαρε δημοκρατικά» ο λαός της Χαλκιδικής, γιατί έτσι «λιντσάρουν δημοκρατικά» οι πολίτες. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε βία, αλλά χρησιμοποιούμε τη δύναμη των πολιτών και σύντομα ο ελληνικός λαός θα «λιντσάρει δημοκρατικά» αυτή την κυβέρνηση, τους ξένους δανειστές και εκείνους οι οποίοι κατέκτησαν την πατρίδα μας, ένα λαό δυστυχισμένο. Και αν επιθυμεί ο εισαγγελέας Μαδεμλής, εδώ είμαι, ας έρθει.

 

Είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες και δεν φοβόμαστε κανένα μέσο, ούτε βίας, ούτε εκβιασμού, ούτε εξαγορών. Είμαστε πολύ πιο ισχυροί από αυτούς, γιατί είμαστε καθαροί, γιατί έχουμε μέσα μας την ελληνική σημαία.

 

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, πολύ σύντομα θα καταγράψω, με λίγα μόνο στοιχεία, τη σημερινή πραγματικότητα. Στα τέσσερα αυτά χρόνια της αυστηρής λιτότητας αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκτονιών κατά 45%, η ανεργία, επίσημα, έχει περάσει το 28% και στους νέους το 55%, 3,5 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η ύφεση έχει φτάσει στο 25% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος στο 177% του ΑΕΠ.

 

Όλοι οι βασικοί φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο φόρος για τα εισοδήματα μέχρι 35.000 ευρώ αυξήθηκε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατά 30%. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ο φόρος εισοδήματος έχει επταπλασιαστεί και για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει εννεαπλασιαστεί. Το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα έχει αυξηθεί, περίπου, κατά 800%.

 

Η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Νοσοκομεία, ολόκληροι τομείς, έχουν καταρρεύσει. Μου έλεγε, προχθές, ο δήμαρχος της Νάουσας, την οποία επισκέφθηκα, ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος και παθολόγος. Μου έλεγε ο δήμαρχος του Λαγκαδά και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ότι στο Λαγκαδά υπάρχει μόνο ένα περιπολικό και ότι οι πολίτες δεν μπορούν, πλέον, να κυκλοφορήσουν έξω από τα σπίτια τους, γιατί φοβούνται ότι θα τους ληστέψουν.

 

Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, τον Ιούλιο του 2014, σε ένα μεγάλο δείγμα, περίπου 1051 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρατηρείται μείωση του τζίρου έως και 75%, ενώ από την αρχή της κρίσης έχουν μπει 230.000 λουκέτα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν, πλέον, να καταβάλουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που τους βεβαιώνονται, κάτι που οδηγεί σε απώλεια θέσεων απασχόλησης.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εξαμηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων, της ΓΣΕΒΕΕ, οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα. Από τα 2,8 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, τα 2,4 εκατομμύρια έχουν φορολογικές οφειλές, τις οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. Οι συντάξεις είναι, ουσιαστικά, η κύρια πηγή εσόδων για το 49% των ελληνικών οικογενειών. 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι συντηρούν στην πατρίδα μας 4,7 εκατομμύρια ανέργους ή ανίκανους για εργασία. Η οικονομία μας δεν βρίσκεται σε ύφεση, δεν βρίσκεται σε ανάκαμψη. Η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει εντελώς. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή την αλήθεια πρέπει να τη γνωρίζουμε όλοι.

 

Δημιουργήθηκε μια νέα ολιγαρχία, η οποία αγοράζει, σε εξευτελιστικές τιμές, τα πάντα, δημόσιο πλούτο και ιδιωτικό πλούτο. Πριν από λίγο βγήκε η απόφαση των δικαστικών αρχών, που απαγορεύει την πώληση του Ελληνικού στον κ. Λάτση, γιατί, λέει, έχουν παραβιαστεί όλοι οι κανόνες της ελεύθερης οικονομίας. Σε αυτήν την οικονομία και την κοινωνία που έχει καταρρεύσει, κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει αληθινά.

 

Είναι αδύνατον να περιμένουμε ανάπτυξη, όταν ο φόρος για τις επιχειρήσεις, εδώ, είναι διπλάσιος ή τριπλάσιος, από τον αντίστοιχο στις διπλανές μας χώρες και όταν ο φόρος των φυσικών προσώπων είναι πενταπλάσιος. Είναι αδύνατον να έχουν πρωτογενή παραγωγή οι αγρότες, όταν το κόστος παραγωγής καλαμποκιού, όπως μου έλεγαν, οι αγρότες της Μακεδονίας, πριν από λίγες ώρες, είναι 19 ευρώ και η τιμή διάθεσης 12 ευρώ. Και η κυβέρνηση τι κάνει; Κλείνει, ουσιαστικά, κάθε προοπτική που υπάρχει. Δώσαμε μάχη με την Αντιπρόεδρο της Βουλής και όλους τους συναδέλφους βουλευτές για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Την έκλεισαν, γιατί την έκαναν, ουσιαστικά, δώρο στους εισαγωγείς ζάχαρης. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των δανειστών.

 

Καλωσορίζω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον συγχαίρω για την εκλογή του.

 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι την έκταση και το βάθος της ζημιάς που έχει γίνει και στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Ουσιαστικά, η χώρα έχει μπει σε έναν «Προκρούστη», η Βουλή δεν λειτουργεί, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν αντικαταστήσει τα νομοσχέδια. Νομοθετούν κατά παράβαση του Συντάγματος, νομοθετούν κατά παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών, νομοθετούν κατά παράβαση της ίδιας της Δημοκρατίας. Εκχωρείται η εθνική κυριαρχία της χώρας.

 

Το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί έχουν καταλυθεί καθ’ υπαγόρευση των εξωτερικών παραγόντων, όπως τα μέλη της Τρόικας. Θυμίζω εδώ ότι, από αυτό το βήμα, καταγγείλαμε τότε τον Παπακωνσταντίνου και μετά από λίγους μήνες, βγήκαν τα περίφημα e-mail, στα οποία έλεγε ότι θα νομοθετήσει κατά παράβαση του ίδιου του Συντάγματος. Αυτό είναι κατάλυση της Δημοκρατίας και αυτό κινητοποιεί και από μόνο του το άρθρο 120 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

 

Δεν υπάρχουν πλέον εργασιακά δικαιώματα, έχουν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά και οι διαδικασίες που ρύθμιζαν στο παρελθόν τις εργασιακές σχέσεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η εκτελεστική εξουσία προσέφυγε στην πολιτική επιστράτευση εργαζόμενων, τόσες φορές όσες είχε προσφύγει στα προηγούμενα 36 χρόνια.

 

Και βέβαια το κοινό μυστικό είναι ότι ασκούνται έντονες πολιτικές πιέσεις και μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις προς την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, προκειμένου να υποταχθούν στο δίκαιο της ανάγκης, δηλαδή στο μνημόνιο. Καλούμε τους έντιμους δικαστές της χώρας να αντισταθούν στην παραβίαση του Συντάγματος και όπως έκαναν χθες με την ΕΡΤ, όπως έκαναν σήμερα με το Ελληνικό να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους Έλληνες πολίτες. Καλούμε τους έντιμους δικαστές να μην απαντούν στις προσκλήσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου και του υπουργού Δικαιοσύνης.

 

Έχουν παραβιαστεί ακόμα και τα τυπικά προβλεπόμενα αστικά δικαιώματα των πολιτών που συνιστούν τις ελάχιστες ατομικές και συλλογικές εγγυήσεις μιας ευρωπαϊκής χώρας. Οι γνωμοδοτήσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς η συγκυβέρνηση τις αγνοεί επιδεικτικά. Την ίδια στιγμή, διαπρεπείς συνταγματολόγοι, όπως ο καθηγητής κ. Κασιμάτης, επιμένουν σε αυτό που επιμένουμε και εμείς και το λέμε ξεκάθαρα: Οποιοδήποτε μνημόνιο έχει υπογραφεί ή νομοσχέδιο που έχει παραχωρήσει ουσιαστικά εθνική κυριαρχία και δεν έχει τον αριθμό των 180 ή 200 βουλευτών δεν έχει καμία ισχύ, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο του κράτους.

 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Σαμαρά, έχει μετατραπεί σε κυβέρνηση συγκάλυψης των σκανδάλων. Ο Χριστοφοράκος παραμένει στη Γερμανία προστατευόμενος των δύο κυβερνήσεων, της ελληνικής και της γερμανικής. Δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε έχουν φορολογηθεί τα χρήματα που έχουν φύγει από τη χώρα. Πρωταγωνιστές της λίστας Λαγκάρντ είναι δημόσιοι προμηθευτές και συνεχίζουν να κάνουν μπίζνες με το δημόσιο.

 

Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι επανεκκίνηση. Και στην επανεκκίνηση οι πολίτες οφείλουν να πάρουν πρώτοι το λόγο. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο στον καναπέ, το λέμε ξεκάθαρα. Καλούμε τον ελληνικό λαό ειρηνικά αλλά μαζικά να διώξει αυτή την κυβέρνηση, να διώξει αυτή την ξένη κατοχή, να προχωρήσουμε ενωμένοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, σε μια καινούρια μέρα, σε μια καινούρια πολιτική.

 

Διάβαζα προηγουμένως τις ομιλίες του Σαμαρά, το 2012, 2013 και 2014. Τα ίδια ακριβώς λόγια, ιδίως για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Μακεδονία, από αυτό το βήμα, με τις ίδιες υποσχέσεις. Για ανταγωνιστικότητα, για εξωστρέφεια μίλησε το 2012, για εξωστρέφεια και για μάχη της εξωστρέφειας, που αρχίζει από εδώ, από αυτό εδώ το βήμα, το 2013. Και φέτος ήρθε να πει ότι δίνουμε, συνεχώς, με ειδική έμφαση, τη μάχη για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στη Μακεδονία και στη Θράκη.

 

Έχει πάει καμιά βόλτα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να δει τα λουκέτα; Έχει περπατήσει καθόλου στη Θράκη; Έχει δει τις τσιμινιέρες των εργοστασίων, που δεν βγάζουν πια καπνό; Έχει συναντήσει τους ανέργους στα καφενεία, γύρω από τη Θεσσαλονίκη; Έχει δει στη Μακεδονία και στη Θράκη τους νέους, οι οποίοι σιγά-σιγά ψάχνουν στο διαδίκτυο το πώς θα διαφύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν;

 

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διακρινόταν και συνεχίζει να διακρίνεται στην άσκηση της εξουσίας από έναν απόλυτο σουρεαλισμό. Η πραγματικότητα που ζει ο μέσος Έλληνας παραπέμπει στο θέατρο του παραλόγου. Η κυβέρνηση, λέει, ετοιμάζει φορολογικές ελαφρύνσεις και αναγγέλλονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ την ίδια στιγμή, νομοθετεί για εφόδους των εφοριακών στα σπίτια.

 

Αναγγέλλει την επιστροφή της ανάπτυξης, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπουλούν, πλέον, όσο - όσο τα ακίνητά τους και άλλοι τα χαρίζουν για να απαλλαγούν από τους φόρους. Τα χρέη προς το δημόσιο αυξάνονται διαρκώς και πλησιάζουν τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα προβληματικά δάνεια προς τις τράπεζες πλησιάζουν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Είναι αδύνατον να ανακάμψει η οικονομία με αυτά τα δεδομένα. Η αποθέωση δε του σουρεαλισμού είναι αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Ούτε ο Ουμπέρτο Έκο δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια κατάχρηση συμβολισμού, όπως η μαζική μετακόμιση της κυβέρνησης στο Παρίσι, προκειμένου, λέει, όλο το υπουργικό συμβούλιο να διαπραγματευτεί. Να διαπραγματευτεί τι και με ποιον; Το ανακοίνωσε το CNBC όπου, λέει, για επικοινωνιακούς λόγους, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μεταβεί στο Παρίσι για να διαπραγματευτεί. Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι ήταν αυτό για την κυβέρνηση Σαμαρά, για την κυβέρνηση Βενιζέλου, για την κυβέρνηση της γερμανικής κατοχής.

 

Την ίδια στιγμή, βλέπουμε να διαφημίζονται αντιδράσεις βουλευτών για την παράνομη φορολόγηση, όπως τον ΕΝΦΙΑ. Από αύριο το πρωί, στον ιστότοπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και στα χέρια όλων των συντονιστικών θα βρίσκεται το σχέδιο αντίρρησης καταβολής του ΕΝΦΙΑ, το οποίο έχει επεξεργαστεί η Γραμματεία Τεκμηρίωσης και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Μαυραγάνη και τους συναδέλφους του. Αν είναι αλήθεια αυτά που διαδίδουν στα διάφορα blogs οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την αντίσταση που προέβαλαν, χθες το βράδυ, στον κ. Χαρδούβελη, τους καλώ να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να μην ψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ, γιατί αλλιώς έχουν προσωπική ευθύνη. Εμείς τους καλούμε να αντισταθούν με την ψήφο τους στην συνέχιση της αυτής της πολιτικής.

 

Απευθύνομαι ευθέως στον πρωθυπουργό της χώρας και τον ρωτάω γιατί δεν λέει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο κ. Ρέντσι, ότι η Ελλάδα «σώθηκε», προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών οι οποίες ήταν εκτεθειμένες; Αυτό δεν λέγαμε πριν από δυόμισι χρόνια όταν γεννήθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; Αυτό επιβεβαιώνει τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

 

Καλώ τον πρωθυπουργός να απαντήσει για ποιο λόγο συνεργάζεται με εκείνους που δεν θέλουν να βρεθεί το πώς εντάχθηκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Πώς έβαλαν την πατρίδα μας στο μνημόνιο; Πού είναι η μία και μόνη εξεταστική για την οποία τον ψήφισε ο ελληνικός λαός τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012;

 

Καλώ τον πρωθυπουργό να απαντήσει για το θέμα του λιγνίτη, του ταπεινού αυτού χώματος της Μακεδονίας, το καύσιμο που παραμένει για 20 χρόνια ακλόνητο στο ενεργειακό μείγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Πότε θα καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι μέχρι να εξορύξουμε τουλάχιστον τους δικούς μας υδρογονάνθρακες, ο λιγνίτης είναι ο δικός μας μαύρος χρυσός, ώστε να πάψει να τον ξεπουλά;.

 

Είναι εδώ ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Καρυπίδης με τους συνεργάτες τους αντιπεριφερειάρχες, που έδωσαν τη μεγάλη μάχη για τη ΔΕΗ. Ξεπούλησαν για ένας δις ευρώ, λιγνίτη αξίας 80 δις ευρώ, το 30% της ΔΕΗ. Θα πληρώσουν για αυτά. Δεν ισχύει καμία πώληση δημόσιας περιουσίας σε ημέτερους.

 

Γιατί δεν ζητάει ο κ. Σαμαράς από το ΙΓΜΕ, στο οποίο έβαλε λουκέτο, τα αποτελέσματα που έχει για τα κοιτάσματα των σπάνιων γαιών στη Βόρεια Ελλάδα; Γιατί δεν λέει στον ελληνικό λαό πόσο εκτιμάει το ΙΓΜΕ τη σημερινή αξία των κοιτασμάτων. Ψέλλισαν για σπάνιες γαίες μόλις πριν από τέσσερις ημέρες, όταν εμείς στο συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ το εντάξαμε μέσα στο δικό μας πρόγραμμα.

 

Ρωτώ ευθέως τον πρωθυπουργό της χώρας, οι ελληνικές τράπεζες θα παραχωρήσουν ως εγγύηση για τη νέα ρευστότητα Ντράγκι ακίνητα του δημοσίου, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια, συμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας; Εάν το σκέπτονται αυτό, να ξέρουν ότι δεν θα αναγνωρίσουμε καμία πράξη της σημερινής κυβέρνησης.

 

Ρωτάμε ευθέως, θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που δικαιώνουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ; Θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις που δικαιώνουν τους παράνομα φορολογούμενους Έλληνες; Θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις που παίρνουν αυτή τη στιγμή πρωτοδικεία σε όλη τη χώρα, διαγράφοντας τα χρέη πολιτών απέναντι στις τράπεζες; Εάν δεν το κάνει αυτό είναι συνένοχος σε αυτό το έγκλημα που διαπράττεται στην πατρίδα μας και είναι ποινικά ελέγξιμος.

 

Κυρίες και κύριοι είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο χρόνο ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει μιλήσει ούτε μια φορά στη Βουλή των Ελλήνων. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κάνει μόνο πέντε ομιλίες, 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου - η 20ή ήταν αυτή που οδήγησε στο κλείσιμο την ΕΡΤ - και χθες δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι από τη Δικαιοσύνη. Μηδέν απαντήσεις στη Βουλή σε ερωτήσεις πολιτικών αρχηγών. Τον ρώτησα οκτώ φορές για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, δεν απάντησε καμία φορά.

 

Καταγγέλλω τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έχει ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, παραχωρώντας γεωγραφικό προσδιορισμό και το κάνω από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το κάνω στον πρωθυπουργό της χώρας που το ’93 ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη δήθεν για να προστατεύσει τη Μακεδονία. Και του λέω, να μην τολμά να έρχεται εδώ και να μιλάει, για την πράγματι τεράστια ανακάλυψη που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Αμφίπολη, γιατί αυτή η ανακάλυψη τις επόμενες ημέρες θα αποδείξει ακόμα μία φορά, με ένα ακόμα στοιχείο, την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Είναι ένας Μακεδονικός Τάφος, ένα τεράστιο μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα μνημείο που επί 60 χρόνια το κρατούσαν θαμμένο. Ένα μνημείο για το οποίο έχουν δώσει μάχη οι αρχαιολόγοι, όπως η κ. Περιστέρη, την ώρα που οι διευθυντές του υπουργείου που σήμερα επιχαίρουν ήθελαν να σταματήσουν την χρηματοδότηση. Και οφείλω να πω ότι εάν δεν ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας να δώσει τις 100 χιλιάδες ευρώ για να προχωρήσουν οι εργασίες δεν θα είχε προχωρήσει καμία έρευνα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

Ενενήντα δικογραφίες για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν μείνει στο συρτάρι, όπως και οι τρεις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές. Δύο φορές μόνο συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, εκτός από τις πανηγυρικές συνεδριάσεις, και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στο Μαξίμου.

 

Η υπερφολόγηση, η οποία εφαρμόζεται, εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την ίδια την υπόσταση της μεσαίας τάξης. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει η πολιτική της φορολογίας επί της περιουσίας, ο κεφαλικός φόρος που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η φορολόγηση γίνεται βάσει του Συντάγματος ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του πολίτη και γίνεται επί των εισοδημάτων του πολίτη.

 

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στις «κόκκινες γραμμές» που έχουμε βάλει για την οποιαδήποτε συμμετοχή μας στην εξουσία, «κόκκινη γραμμή» θεωρούμε και την υψηλή φορολόγηση η οποία έχει οδηγήσει τη μεσαία τάξη στην αφάνεια. Ζητάμε να έρθει στο προσκήνιο η πραγματική οικονομία. Ο καταναγκασμός και η ανελέητη αντικοινωνική δημοσιονομική προσαρμογή έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

 

Ας γυρίσει η κυβέρνηση να δει τι γίνεται γύρω στην Ευρώπη. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες αρνούμενος να εφαρμόσει το δόγμα Μέρκελ. Το ίδιο συμβαίνει στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε όλη τη Ευρώπη του Νότου. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα και στην Αυστρία και εδώ, αντί η Ελλάδα να συνταχθεί με τις δυνάμεις του Νότου και να αρνηθεί την πολιτική της Μέρκελ, έχει φτάσει σε σημείο να εφαρμόζει την πολιτική σε τέτοιο σημείο που πλέον διαρρηγνύει τις σχέσεις της με ιστορικούς συμμάχους, όπως η ομόδοξη Ρωσία την οποία είχε στο σχεδιασμό της η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει σε ενεργειακή συνεργασία με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

 

Ξεκαθαρίζουμε, αναλύοντας την πολιτική μας αργότερα, ότι επιδιώκουμε παράλληλα με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την υπογραφή συμφωνίας με τη Ρωσία, όπως επίσης και με τη Ευρασιατική Ένωση, για την εξαγωγή των αγροτικών μας προϊόντων, για την ενεργειακή συνεργασία, για τη συνεργασία σε θέματα πολιτισμού. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε έναν ομόδοξο λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενισχύει τους ισλαμοφασίστες που αποτέλεσαν τα ένοπλα τμήματα που χτύπησαν στην Ουκρανία τους ρωσόφωνους.

 

Μην ξεχνάει κανείς ότι υπάρχουν θύλακες στην Ελλάδα, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ενεργοποιηθούν, εάν αφήσουμε τους ακραίους να υπάρχουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Μην ξεχνάμε ότι η συνεργασία αυτή έχει να κάνει και με την Ορθόδοξη πίστη μας. Από αυτό εδώ το βήμα, μετά από πέντε χρόνια από τη συνέντευξη τύπου του τότε πρωθυπουργού, καλώ όλους εκείνους που χρησιμοποίησαν το Βατοπέδι για να χτυπήσουν τότε την κυβέρνηση και τις συνεργασίες που υπάρχουν με τη Ρωσία, μετά τις τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης να ζητήσουν συγνώμη. Να πουν για ποιο λόγο το έκαναν, από πού πήραν εντολές; Και να σκεφτούμε το πώς άλλαξαν τα πράγματα, μετά από τόσα χρόνια, φυλακίζοντας άδικα ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με παράνομες ενέργειες.

 

Τα «Ζάππεια 1, 2 και 3» τελείωσαν, τα 18 σημεία της κυβέρνησης που ανήγγειλαν πριν από τις εκλογές έχουν ανατραπεί. Θέλω ξεκάθαρα να πω ότι το εθνικό αφήγημα του κ. Σαμαρά δεν έχει κανέναν μέλλον, είναι η ίδια πολιτική που εφάρμοσε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των δανείων μας είναι στα 245,6 δις ευρώ για την περίοδο από το Μάρτιο του 2010 έως το Μάρτιο του 2016. Το σύνολο των τοκοχρεολυσίων είναι 176,64 δις ευρώ για την περίοδο μέχρι το 2030 και των τόκων 164,28 δις ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους. Το σύνολο, δηλαδή, των τοκοχρεολυσίων είναι 340,8 δις ευρώ για την περίοδο 2013 - 2030. Η κυβέρνηση όμως και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για το χρέος, δεν έχει φέρει παρά τις επίμονες ερωτήσεις στη Βουλή τις υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις, γιατί δεν υπάρχουν δανειακές συμβάσεις, γιατί ουσιαστικά έβαλαν τη χώρα σε αυτή τη μέγγενη ενεργώντας σαν κοινοί τοκογλύφοι. Ερωτώ τον κ. Σαμαρά, ποιοι είναι οι όροι δανεισμού της χώρας μου; Γιατί κρατά μυστικούς τους όρους δανεισμού μη δίνοντας στη Βουλή τις υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις;

 

Γνωστοποιώ στον πρωθυπουργό της χώρας ότι η μη δημοσίευση των τελικών υπογεγραμμένων δανειακών συμβάσεων του Ελληνικού Δημοσίου με τους δανειστές αποτελεί απιστία και ως τέτοια θα τιμωρηθεί. Τον καλώ να απαντήσει, με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής πώς θα πληρωθούν τα 340 δις ευρώ, δηλαδή δύο σημερινά ΑΕΠ έως το 2030; Σε ποιον ανήκει το χρέος; Ποιον πληρώνει ο ελληνικός λαός; Απαιτούμε να δώσει στη δημοσιότητα την πλήρη λίστα των δανειστών οι οποίοι πληρώνονται. Αλλά δεν τους ξέρει, για αυτό δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος.

 

Το παραμύθι της διαπραγμάτευσης τους χρέους στηρίζεται πρώτα από όλα στο ότι δεν ξέρουν καν σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα και δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν. Τα τοκοχρεολύσια για το 2021 είναι 18 δις ευρώ, για το 2022, 33 δις ευρώ, για το 2023, 28,7 δις ευρώ. Πώς θα πληρωθούν αυτά τα 80 δις ευρώ που το ύψος τους ανά έτος φτάνει στο 10 - 18% του σημερινού ΑΕΠ; Η απάντηση είναι ότι θα πάρουν νέο δάνειο. Απαιτούμε από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να δοθεί η πλήρη ανάλυση του πληρωτέου χρέους ανά έτος. Ο κάτοχος, το ποσό, η ημερομηνία σύναψης δανειακής σύμβασης με υπογραφές, η ημερομηνία εκταμίευσης, όλες οι τυχόν μεταβολές των όρων δανεισμού της κάθε δανειακής σύμβασης.

 

Ενημερώνω όμως και τους δανειστές της χώρας ότι τα κρυφά από τον ελληνικό λαό δάνεια, οι κρυφές και ανυπόγραφες δανειακές συμβάσεις θα κριθούν με βάση τη διεθνή νομοθεσία ως επαχθή δάνεια και θα τύχουν της προβλεπόμενης διαδικασίας, να γνωρίζουν ότι δεν μας δεσμεύουν, δεν δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση, δεν δεσμεύουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

 

Πριν έρθουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, παρότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, ζητήσαμε και έγιναν τρεις έρευνες που αφορούν ένα μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με το δανεισμό. Το περίφημο θέμα των μετρητών που ανέδειξε η υποψήφια ευρωβουλευτής της συγκυβέρνησης, πριν από τις ευρωεκλογές, για τα μεταφερόμενα μετρητά με τα περίφημα αεροπλάνα. Ακούστε λοιπόν, το 2010 με τον ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδος αποδεικνύεται ότι τα κυκλοφορούντα μετρητά στην Ελλάδα είναι 29,67 δις ευρώ, περισσότερα δηλαδή κατά 7,92 δις ευρώ από τον ισολογισμό. Το 2011, 41,39 δις ευρώ, 18,44 δις δηλαδή περισσότερα μετρητά από τον ισολογισμό. Το 2012, 38,04 δις, 14,47 δις περισσότερα από τον ισολογισμό. Το 2013, 35,48 δις περισσότερα δηλαδή 10,48 δις από τον ισολογισμό. Από τον Μάρτιο δηλαδή του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012, βάσει της έκθεσης Προβόπουλου έχουν εισρεύσει 22 δις ευρώ μετρητά. Από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013 έχουν φύγει 9,89 δις ευρώ μετρητά. Έξτρα μετρητά που έχουν παραμείνει 12,11 δις.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το μόνο καταγεγραμμένο από εισροή μετρητών στη χώρα είναι 5,26 δις από την Ιταλία και την Αυστρία. Τι χρήματα είναι όλα αυτά; Είναι συμπληρωματικά των 22 δις ή μέρος των 22 δις της έκθεσης Προβόπουλου;

 

Απαιτούμε από τον κ. Στουρνάρα ως διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος να απαντήσει γραπτά και αναλυτικά για τη διακίνηση των «μαύρων» μετρητών στην πατρίδα μας. Απαιτούμε από τους συγκυβερνήτες Σαμαρά και Βενιζέλο να απαντήσουν δεσμευτικά έχουν γνώση το πώς διακινήθηκαν 22 δις «μαύρα» ευρώ στην πατρίδας μας; Ποιος τα πήρε; Ως τι τα πήρε; Ποιος ήταν μάρτυρας; Τι στοιχεία υπάρχουν;

 

Εγκαλώ τον κ. Προβόπουλο, τον τότε διοικητή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Τράπεζας της Ελλάδος για ψευδείς και παραποιημένους ισολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος και καλώ τον εισαγγελέα να παρέμβει άμεσα.

 

Καλώ την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την εγκαλώ για τη μη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και τη μη δημοσίευση της έκθεσης πεπραγμένων και της αποκάλυψης των 22 δις ευρώ μετρητών τα οποία παραποίησαν τους ισολογισμούς της τράπεζας της Ελλάδος και καλώ και τον κ. Ντράγκι ως αποκλειστικά υπεύθυνο της όλης διαδικασίας να απαντήσει γραπτώς και δεσμευτικά, αλλά και να ενημερώσει σχετικά όλα τα Κοινοβούλια των δανειστών της ευρωζώνης, καθώς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όλα τα στοιχεία τώρα στη Βουλή, για να δούμε το πως κινήθηκαν τα «μαύρα» χρήματα παράδοσης της Ελλάδας στα χέρια των δανειστών.

 

Κύριοι της συγκυβέρνησης, τι κάνατε την πατρίδα μας; Πλυντήριο χρημάτων; Ποιος έβαλε χέρι σε αυτά τα 22 δις ευρώ; Έγινε ή όχι η εγγραφή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος; Ποιος τα καταμέτρησε; Ποιος τα πιστοποίησε; Πόσα πήγαν σε κάθε τράπεζα; Και πόσα έστειλε η κάθε τράπεζα σε κάθε υποκατάστημα; Πού βρίσκονται όσα περίσσεψαν, περίπου στα 12 δις ευρώ;

 

Αυτές είναι οι αλήθειες που κρύβονται πίσω από την ιστορία του δανεισμού και το δράμα των Ελλήνων. Το εθνικό αφήγημα όμως έχει και μια άλλη αναφορά, την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το τέλος των μνημονίων. Το τέλος των μνημονίων είναι ένα ακόμα παραμύθι του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Το άρθρο 14, άσκηση εποπτείας με το πρόγραμμα του κανονισμού 4472 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου αναφέρει: Τα κράτη - μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί. Μέχρι το 2047, δηλαδή, η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό εποπτεία και υπό μνημόνια. Το παραμύθι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια για να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού δεν περνάει. Από τα μνημόνια θα βγούμε, γιατί εμείς θα καταγγέλλουμε μονομερώς, γιατί δεν τα αναγνωρίζουμε. Ήταν ξεκάθαρος ο Όλι Ρεν, όταν είπε για την επιτήρηση στην Ελλάδα.

 

Ελληνίδες και Έλληνες, πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι άλλος τρόπος απεμπλοκής από την παγίδα που μας έχουν βάλει δεν υπάρχει παρά από την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η πολιτική μας ξεδιπλώνεται όπως περιγράφεται στο Εθνικό Σχέδιο για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας σε τρεις άξονες. Εμείς δεν καταγγέλλουμε μόνο, εμείς από την πρώτη μέρα προτείνουμε, είμαστε το μόνο Κίνημα που από την πρώτη μέρα έχουμε καταθέσει κυβερνητική πρόταση. Οι βουλευτές μας, οι πολιτευτές μας, αλλά και οι οργανώσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δίνουν τεράστια μάχη για να μπορέσει να περάσει το μήνυμα στον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, γιατί όπως βλέπετε είμαστε πλήρως αποκλεισμένοι από τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα και εφημερίδες.

 

Ο οικονομικός άξονας του προγράμματος μας έχει να κάνει με το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους. Ξεκάθαρα λέμε ότι ο πρώτος άξονας είναι η διαγραφή του χρέους σε ποσοστό τουλάχιστον 50% και η αποπληρωμή μόνο των αντίστοιχων τόκων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το επαχθές και το επονείδιστο χρέος θα διαγραφεί έστω και μονομερώς. Στη διαγραφή του χρέους συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως και κανείς δεν έχει δικαίωμα να έχει μεγαλύτερα κέρδη από κάποιον άλλον. Εδώ δε, σας δίνω ένα παράδειγμα, ο μικροομολογιούχος 70 χρονών που ήταν έξω από την αίθουσα αυτή και όταν είπε στον πρωθυπουργό ότι θα αυτοκτονήσει του είπε ότι «το ξέρει» δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με 70χρονο Γερμανό πολίτη κάτοχο ελληνικών ομολόγων όπου σε δικαστήριο της Γερμανίας κέρδισε τα χρήματα που επένδυσε στα ελληνικά ομόλογα με το σκεπτικό του δικαστηρίου ότι σε 20 χρόνια που λήγουν μπορεί να μην ζει. Άλλη αντιμετώπιση, λοιπόν, για τον Έλληνα πολίτη στην Ελλάδα, τον Ευρωπαίο πολίτη, και άλλη αντιμετώπιση για τον ίδιο κάτοχο στη Γερμανία από γερμανικό δικαστήριο.

 

Ρήτρα ανάπτυξης. Τα χρήματα με τα οποία θα πληρώνονται οι δανειακές υποχρεώσεις θα προέρχονται από το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο. Πιο συγκεκριμένα, το μέγιστο αποζημίωσης το οποίο θα πληρώνουμε μπορεί να φτάνει το 3% του πλεονάσματος μας από εξαγωγές. Αυτό σημαίνει ότι η αποπληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων θα γίνεται μόνο από πραγματικά και όχι από πλασματικά έσοδα εις βάρος του ελληνικού λαού.

 

Θα προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, κυρίως στους στρατηγικούς τομείς εθνικής προτεραιότητας, στη χάραξη οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των μη προνομιούχων Ελλήνων, την αποτελεσματική με συγκεκριμένες πολιτικές αντιμετώπιση της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων με κίνητρα στις επιχειρήσεις, τη θεσμοθέτηση ενός απλού, σταθερού, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος με συνταγματική κατοχύρωση για 10 έτη.

 

Δεν είναι δυνατόν κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός Οικονομικών να αλλάζει τους φορολογικούς συντελεστές. Εάν έφυγαν οι επιχειρήσεις και πήγαν στην Βουλγαρία και στην Αλβανία, πέραν του χαμηλού κόστος εργατικού δυναμικού, είναι η φορολογία. Θα επιστρέψουν πίσω όλες οι επιχειρήσεις που έφυγαν γιατί ο φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερος από όλες τις διπλανές μας χώρες και μάλιστα με συνταγματική κατοχύρωση.

 

Δραστική μείωση της σημερινής φορολόγησης επιβάρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων, καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας στα υγρά καύσιμα. Μπήκαν οι μετρητές στα πρατήρια καυσίμων, όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι οι κάτοχοι και ιδιοκτήτες των πρατηρίων και το ερώτημα είναι γιατί δεν βάζετε στα διυλιστήρια τους μετρητές και γιατί τα στοιχεία δεν συνδέονται με την Γενική Γραμματεία; Μήπως αποτελεί μέρος του sponsoring;

 

Κατάργηση όλων των νόμων που θεσπίστηκαν σε εκτέλεση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων. Ίδρυση κρατικής τράπεζας εθνικού σκοπού. Εθνική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η οποία θα δανείζεται κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα χρηματοδοτεί ελληνικές επιχειρήσεις, κατά προτίμηση εκείνες που εντάσσονται στους στρατηγικούς παραγωγικούς τομείς εθνικής προτεραιότητας, με χαμηλότοκα δάνεια.

 

Προτείνουμε τη μετατροπή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε Εθνική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με αρχικό κεφάλαιο τουλάχιστον τρία δις ευρώ, 1,25 σε ρευστό, περισσότερο από 800 εκατομμύρια ευρώ από τις χρηματικές παρακαταθήκες και απαλλοτριώσεις γης - που ήδη έχει - και ένα δις ευρώ σε νομίσματα, κοσμήματα, μετοχές, ομόλογα, βιβλιάρια καταθέσεων και ακίνητη περιουσία, τα οποία ήδη ανήκουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δεν έχει αποτιμηθεί η τρέχουσα αξία τους. Σύμφωνα με το μνημόνιο, αυτό το εργαλείο παύει να υπάρχει το Νοέμβριο του 2014.

 

Για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας, έχουμε ήδη αναλύσει την δημιουργία του Εθνικού Λογαριασμού οφειλετών του δημοσίου, ο οποίος θα τηρείται στην Εθνική Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο λογαριασμό αυτό θα χρεωθούν όλες οι οφειλές φυσικών προσώπων, καθώς και των επιχειρήσεων κάθε νομικής μορφής, με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 3 εκατομμύρια ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η ρύθμιση του συνόλου του ανωτέρου ποσού χωρίς προκαταβολή θα γίνει για μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ σε 100 δόσεις, για μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ από 100 έως 150 δόσεις, από 300 χιλιάδες μέχρι 3 εκατομμύρια ευρώ σε 240 δόσεις. Είναι υπολογισμένα ακριβώς αυτά τα οποία σας αναλύουμε με τα σημερινά δεδομένα.

 

Διαχωρισμός, στον τραπεζικό τομέα, των εμπορικών από τις επενδυτικές δραστηριότητες. Είναι αυτό το οποίο αναφέρουμε ως «Glass - Steagall», αυτό δηλαδή το οποίο έκανε ο Ρούσβελτ μετά το 1932, διαχωρίζοντας τις εμπορικές τράπεζες που έχουν πραγματικές δραστηριότητες από τις τράπεζες οι οποίες εξυπηρετούν την οικονομία «φούσκα».

 
Ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με στόχο την αξιοποίηση των εθνικών και των κοινοτικών πόρων σε στρατηγικούς τομείς εθνικής προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News