Dei Energy News

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: “Δεν θα υλοποιηθεί το σχέδιο εκποίησης της Μικρής ΔΕΗ”

Στο θέμα της Μικρής ΔΕΗ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι το σχέδιο δεν θα υλοποιηθεί και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρεμποδίσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εμμένοντας έτσι στις πάγιες θέσεις του κόμματος. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης σε μια σειρά από οικονομικά ζητήματα και ανέλυσε τι προτίθεται να κάνει ο..
ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες.
Όσον αφορά τη ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “δεν θα υλοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ” σημειώνοντας πως ένα “πλειοψηφικό μπλοκ δυνάμεων από φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και εργαζόμενους θα βάλουν στοπ στα σχέδια για την μικρή ΔΕΗ”.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έθιξε επίσης την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, λέγοντας ότι η “ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα προχωρήσει στη πατρίδα μας”, ενώ όπως ανέφερε, μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει “κάθε σύμβαση που είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον”, δίνοντας έτσι το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις.
Αναφορικά με τις τράπεζες, ο κ. Τσίπρας ανέλυσε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του οποίου  εξετάζεται μετατροπή σε αναπτυξιακή τράπεζα του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Τράπεζας Αττικής. Επιπλέον, προβλέπεται η ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τραπεζών ειδικού σκοπού, με στόχο την στήριξη «σε ρευστότητα των δυναμικών επαγγελματικών ομάδων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και τη παραγωγική ανασυγκρότηση».
Τέλος, όσον αφορά την Ε.Ε., ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν θα αποτιμηθεί το λάθος που έγινε στην Ελλάδα με τους πολλαπλασιαστές ενώ δήλωσε πως “η  Μέρκελ δεν είναι ιδιοκτήτης της ευρωζώνης. Δεν υπάρχουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες στην ΕΕ που θα μας κάνουν έξωση”, σημείωσε.
Υπογράμμισε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο ύπαρξης, σημειώνοντας πως στο ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς “είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά”, όμως απαντώντας σε ερώτημα σημείωσε πως  δεν αποτελεί προτεραιότητά του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της Ελλάδας από τον οργανισμό. “Την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ (στρατιωτικό σκέλος) την έβγαλε ο Καραμανλής όταν διαπίστωσε ότι η συμμετοχή της εκεί είναι αντίθετη στα εθνικά μας συμφέροντα”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 
Δείτε το βίντεο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News