Dei Energy News

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκλειδώνουν μισθοί και προσλήψεις με το placement στον ΑΔΜΗΕ


Περισσότερες από 250 συνταξιοδοτήσεις καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στον ΑΔΜΗΕ, δίχως να έχουν καλυφθεί οι θέσεις με νέες προσλήψεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης και καθυστερούν οι εκθέσεις και οι εισηγήσεις που καλείται να εκπονήσει και να παρουσιάσει..
ο ΑΔΜΗΕ ενόψει των αλλαγών που κυοφορούνται στην αγορά ηλεκτρισμού.
Χαρακτηριστικό του επείγοντος του συγκεκριμένου θέματος είναι ότι ο ΑΔΜΗΕ καλείται να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του μήνα μελέτη για τα νέα ΑΔΙ, την ίδια στιγμή να προετοιμάσει τις μελέτες και να εργαστεί για τις νέες διασυνδέσεις με έμφαση στην Κρήτη, να παρουσιάσει από τη σκοπιά του διαχειριστή του δικτύου τις απόψεις για το target model (μοντέλο στόχος της ηλεκτρικής αγοράς) κ.ο.κ.
Παράλληλα όμως και σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας, τα όποια κενά υπάρχουν σε επίπεδο τεχνιτών – εναεριτών, δύσκολα μπορούν να καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ, όπου προτεραιότητα μπορεί να έχει ένας πολύτεκνος ή κάποιος άλλος υποψήφιος με πριμοδοτούμενα προσόντα, που όμως δεν είναι κατάλληλος για την επικίνδυνη δουλειά πάνω στους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ.
Κατά συνέπεια, δεν προκαλεί έκπληξη η καταγεγραμμένη πρόθεση των υποψηφίων επενδυτών, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για το 66% του διαχειριστή, να προχωρήσουν σε ενίσχυση του προσωπικού της εταιρείας, μόλις αναλάβουν τον έλεγχο του ΑΔΜΗΕ.
Όπως είναι φυσικό, αυτό θα γίνει εφικτό μόλις η εταιρεία φύγει από τον απόλυτο έλεγχο του Δημοσίου καθώς με το ποσοστό του κράτους να πέφτει στο 33% παύουν να ισχύουν οι δεσμεύσεις, αλλά και τα όρια προσλήψεων που έχουν επιβληθεί από το μνημόνιο.

Η άρση των δεσμεύσεων ισχύει όχι μόνο για τις προσλήψεις αλλά και για το μισθολογικό κομμάτι όπου ως γνωστόν υπάρχουν μειώσεις και πλαφόν τα οποία και θα αρθούν. Αυτό συνέβη για παράδειγμα και στην Πορτογαλία, όπου η ιδιωτικοποίηση της EDP επανέφερε τους μισθούς στην εταιρεία ηλεκτρισμού της Πορτογαλίας στα προ μνημονίου επίπεδα, μετά από απόφαση των κινέζων νέων ιδιοκτητών.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Xekleidwnoyn-misthoi-kai-proslhpseis-me-to-placement-ston-ADMHE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News