Dei Energy News

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Άνοδος 9% της οριακής τιμής συστήματος


Η εβδομάδα που μας πέρασε χαρακτηρίστηκε από υψηλότερα φορτία σε σχέση με την εβδομάδα του 15Αύγουστου και λόγω της σταθερής κατάστασης των Μονάδων Παραγωγής η Οριακή Τιμή Συστήματος (Ο.Τ.Σ.) σημείωσε εύλογα άνοδο της τάξης του 9% και έκλεισε στο επταήμερο στα 58,66 €/MWh. σημειώνει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η ομάδα E-ntelligence.
 
Από την έντονη διακύμανση των τιμών δύο εβδομάδες πριν, περάσαμε σε ένα επταήμερο με μικρότερες διαφορές ελαχίστων ..και μεγίστων τιμών διότι η λειτουργία των θερμικών σταθμών κατέστη περισσότερο προβλέψιμη. 
 
Επίσης λόγω της σχετικά σταθερής παραγωγής από Μονάδες Α.Π.Ε., από μέρα σε μέρα, η συσχέτιση φορτίων και τιμών αυξήθηκε και συνεπώς μέρες με χαμηλά φορτία είχαμε χαμηλή τιμή ενώ το αντίστροφο ίσχυσε σε μέρες με άνοδο των φορτίων λόγω ανόδου της θερμοκρασίας όπως η προηγούμενη Παρασκευή. Τέλος όσον αφορά στις διασυνδέσεις η κατάσταση διαμορφώθηκε σε σταθερά πλαίσια (22% συμμετοχή στην κάλυψη του φορτίου) με την Ιταλική διασύνδεση να έχει μόνο εισαγωγική ροή.
Μπορείτε να δείτε εδώ την εξέλιξη της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ)
Αγορά Ρύπων
Από Δευτέρα σε Παρασκευή δεν θα παρατηρήσει κανείς καμιά διαφορά στα επίπεδα τιμών και θα μπορούσε να πιστέψει πως το προηγούμενο πενταήμερο ήταν ανευ ενδιαφέροντος για την Αγορά Ρύπων. Εντούτοις το κλείσιμο της Τρίτης (19/8) στα 6,41 ευρώ/τ για την Spot Αγορά αποτελεί τιμή ρεκόρ πενταμήνου. Περισσότερο συγκεκριμένα η αγορά έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 47% (!) από τα χαμηλά των 4,35 ευρώ/τ στις 28/3 μέσα σε κάτι λιγότερο από πέντε μήνες. Είναι εντυπωσιακή επίδοση αλλά η συγκεκριμένη Αγορά χρειάζεται προσοχή λόγω του αυξημένου ρυθμιστικού ρίσκου.

http://www.energypress.gr/news/reuma/Anodos-9-ths-oriakhs-timhs-systhmatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News