Dei Energy News

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ανακοινώσεις ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για το θανατηφόρο ατύχημα





 Με μια ακόμα ανθρώπινη ψυχή πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης και την αδυναμία της Διοίκησης της ΔΕΗ να αντιδράσει και να πράξει τα αυτονόητα.
Τραγικό θύμα της ζοφερής κατάστασης που «καταπίνει» ανθρώπινες ζωές,  45χρονος συνάδελφος εργαζόμενος στη Μεγαλόπολη (Ηλεκτρολόγος Αρχιτεχνίτης, Πρόεδρος του ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης) ο οποίος στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει χαλασμένο διακόπτη Υψηλής Τάσης..
κεραυνοβολήθηκε από 6.000 Volt.

Δυστυχώς, ένας ακόμα εργαζόμενος που ο υπέρμετρος ζήλος και η επαγγελματική ευσυνειδησία του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και την οικογένεια της ΔΕΗ.

Δυστυχώς, ένας ακόμα εργαζόμενος που στην προσπάθειά του να πράξει ό,τι το δυνατόν καλύτερο μπορεί για μία επιχείρηση την οποία μέρα με τη μέρα την βλέπει να καταρρέει, πλήρωσε με τη ζωή του την παράλογη πολιτική που μεταφράζεται σε «περισσότερη δουλειά για λιγότερους εργαζόμενους». 

Δυστυχώς, η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης (μία επιλογή που σαφώς ενέχει και νομικές ευθύνες που δημιουργούνται τόσο από το γεγονός ότι μηχανήματα και εξοπλισμός εκατομμυρίων μένουν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα υπέρογκα διαφυγόντα κέρδη για την ΔΕΗ όσο και από την μη τήρηση του οργανογράμματος), η αδυναμία της Διοίκησης και η νοοτροπία των εργαζόμενων να υπερβάλουν εαυτό και να αψηφούν τους κινδύνους έχουν γίνει οι χειρότερες προϋποθέσεις για την πρόκληση εργατικών ατυχημάτων.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά καλεί:

τους εργαζόμενους να ΜΗΝ πραγματοποιούν καμία εργασία χωρίς να πληρούνται ΑΠΟΛΥΤΩΣ όλοι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Την ώρα που η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική ολιγωρία οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέπουν ο υπέρμετρος ζήλος τους να δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες στην καθημερινότητά τους.

την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να σκύψουν επιτέλους πάνω στο πρόβλημα που δημιουργεί το καθεστώς της απαγόρευσης των προσλήψεων στη ΔΕΗ, καθώς το καθεστώς αυτό είναι που προσθέτει συνεχώς αθώα θύματα στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους στη ΔΕΗ. 

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για μία ακόμα φορά στέλνει, εκατέρωθεν, το μήνυμα ότι:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ και ότι ΔΕΝ αξίζει στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να ζουν την κάθε μέρα «με την ψυχή στο στόμα», υπό συνθήκες που απειλούν την υγεία και την ασφάλειά τους.

     Στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας.






Σ.Ε.Ε.Ν ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:  ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ






Για μια ακόμη φορά τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι έχουμε σοβαρό εργατικό ατύχημα στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Συγκεκριμένα στο ορυχείο Ψαθιού , στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης σημειώθηκε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα τον Αθανάσιο Αναστόπουλο από τα Περιβόλια Μεγαλόπολης Ο άτυχος εργαζόμενος πήγε να αποκαταστήσει μια βλάβη σε έναν εκσκαφέα και κατά την διάρκεια κάποιων χειρισμών κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV.

Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να το κατεβάσουν από το μηχάνημα. Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης και ήταν ένας εργαζόμενος αγαπητός σε όλους.

Βαρύς ο φόρος αίματος για μια ακόμη φορά για τους ¨προνομιούχους εργαζόμενους¨ στην ΔΕΗ. Τραγική σύμπτωση ότι την ίδια ημέρα πριν 2 χρόνια είχαμε πάλι θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και πέρυσι πάλι τις ίδιες ημέρες ακόμα ένα. Ο Θανάσης ήταν 43 χρονών, παντρεμένος με 2 παιδιά και η γυναίκα ετοιμάζεται να γεννήσει το τρίτο.

 



ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΗ:Επιταγμένε συνάδελφε Θανάση καλό σου ταξίδι ,οι επιταγμένοι συνάδελφοί σου σε αποχαιρετούμε 

 Mέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στη τραγική θέση να αποχαιρετήσουμε έναν ακόμη συνάδελφο μας.

Θύμα κι αυτός της εντατικοποίησης της εργασίας ,της πίεσης που υπάρχει στους χώρους δουλειάς σ’ ολόκληρη τη ΔΕΗ,της μη τήρησης μέτρων ασφάλειας λόγω της ολοένα και αυξανόμενης εργοδοτικής πίεσης για αύξηση της παραγωγής και της ευθύνης της κυβέρνησης για την έλλειψη προσωπικού που οφείλεται κυρίως στην πολυετή απουσία προσλήψεων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  με σκοπό την απαξίωση της και μόνο .
Μια πρακτική  πραγματικής εξόντωσης.

Την  Κυριακή 17/8/2014 το απόγευμα ο συνάδελφος μας Θανάσης Αναστόπουλος ενώ επιχειρούσε  να αποκαταστήσει βλάβη σε Εκσκαφέα χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV  με αποτέλεσμα να αφήσει ακαριαία την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας, στο ορυχείο Ψαθιού του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν 42 ετών, έμπειρος Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος ,πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών ΔΕΗ-Μεγαλόπολης (Σ.Ο.Σ.),πατέρας δύο παιδιών, ενώ ανέμενε και το τρίτο.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συνολικά όπως το ίδιο κι ο αδικοχαμένος Θανάσης, νιώθοντας την ανάγκη και την υποχρέωση απέναντι σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία αγωνίζονται πραγματικά μόνοι τους ώστε να κρατηθεί ψηλά, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης η υπόθεση που λέγεται κοινωνική προσφορά,κοινωνικό αγαθό και δημόσια περιουσία.

Δυστυχώς όμως, τον ίδιο ζήλο και το ίδιο αίσθημα ευθύνης φαίνεται πως δεν δείχνουν και οι κυβερνώντες αυτού του τόπου,οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το πως θα ξεπουλήσουν, με αποτέλεσμα  οι πολιτικές τους να εστιάζονται στην αυξανόμενη εργασία με λιγότερους εργαζόμενους και οι αποφάσεις τους να γίνονται  γκιλοτίνες θυσίας με θύματα  πολίτες κι εργαζόμενους εν έτη 2014 .
Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΔΕΗ, γνωρίζοντας πως τίποτα δεν απαλύνει τον πόνο και την θλίψη, εκφράζει με απόλυτο σεβασμό τα πιο θερμά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου  μας Θανάση Αναστόπουλου.

Επιταγμένε συνάδελφε Θανάση καλό σου ταξίδι ,οι επιταγμένοι συνάδελφοί σου σε αποχαιρετούμε.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.Ε.Η.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News