Dei Energy News

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Σε φάση ολοκλήρωσης το δίκτυο 15 σταθμών φόρτισης της ΔΕΗ


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση από τη ΔΕΗ του δικτύου 15 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρωπαικό πρόγραμμα Green e Motion.
Σε λειτουργία βρίσκονται ήδη τέσσερα πρατήρια φόρτισης, επί των οδών Χαλκοκονδύλη (κεντρικά γραφεία ΔΕΗ), Μεσογείων (υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας), Καλλιρόης (κεντρικά γραφεία ΔΕΔΔΗΕ) και Πειραιώς (γραφεία ΡΑΕ), ενώ άλλα έξι λειτουργούν πλέον στην πόλη της Κοζάνης.
Προς το παρόν, οι 15 αυτοί σταθμοί θα εξυπηρετούν μόνο τα 15
οχήματα που παρέλαβε προ μηνός η ΔΕΗ (από τις BMW και Daimler), για τη χρήση του πιλοτικού προγράμματος, αλλά μελλοντικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και από κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Προυπόθεση, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να προμηθευτούν από την εταιρεία την αντίστοιχη κάρτα με προπληρωμένες κιλοβατώρες (prepaid card), όπως ακριβώς συμβαίνει στην κινητή τηλεφωνία.
Το πρόγραμμα Green e Motion, διάρκειας τεσσάρων ετών ολοκληρώνεται πανευρωπαϊκά στο τέλος Φεβρουαρίου 2015.

Εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για “καθαρά” αυτοκίνητα (European Cars Initiative- EGCI) σχετικά με την υποστήριξη έρευνας και ανάπτυξης λύσεων γύρω από τις οδικές μεταφορές και τη διεύρυνση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Αυτό σημαίνει ότι τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν πανευρωπαϊκά 43 εταιρείες και φορείς από τους τομείς της βιομηχανίας, της ηλεκτρικής ενέργειας, των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων, θα αποσταλούν στη Κομισιόν, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως εισηγήσεις σε όλες τις μελλοντικές αποφάσεις που θα λάβει η Επιτροπή για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Η ταχεία διεύρυνση του αριθμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων δημιουργεί επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο για αύξηση της προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και για την ανάπτυξη “έξυπνων δικτύων” καθώς και για μεγαλύτερη αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως είχε επισημανθεί στο συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και το Green e Motion που διοργάνωσε η ΔΕΗ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ενδεικτικό είναι ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο είχαν συμμετάσχει εκπρόσωποι μεγάλων ευρωπαίων προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας  όπως από τις Siemens και  Bosch (Γερμανία), Enel (Ιταλία), Endesa (Ισπανία), ESB (Ιρλανδία), ΕΚΟ, Elpedison και Fortisis (Ελλάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News