Dei Energy News

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ


Γράφει ο Φώτης Μελέτης
"Συνάδελφοι ετοιμαστείτε για τη μεγάλη σύγκρουση με την κυβέρνηση των μνημονίων και των αυτοκτονιών..."
  
Το τελευταίο τους χαρτί παίζουν τα πολιτικά ανδρείκελα της ντόπιας τροικανής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) παρέα με τα χρυσοπληρωμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους για να πετύχουν να ιδιωτικοποιήσουν την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας και να την δωρίσουν στους εργολάβους της διαπλοκής.     
Δεν έχουν ούτε όρια ούτε καν εθνικές αναστολές για να ξεπουλήσουν τον τεράστιο ενεργειακό πλούτο της χώρας. Αμοραλιστές, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες, παρανοϊκά διχαστικοί, όπως ο σημερινός Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μαζί με τους «δεξιούς και «αριστερούς» υποστηρικτές του, προσπαθούν με προκλητικούς χαρακτηρισμούς να ενοχοποιήσουν εργαζόμενους, συνδικαλιστές μέχρι και κερδοφόρες Επιχειρήσεις(ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,ΟΠΑΠ) για να μπορέσουν ανενόχλητοι να τις διαλύσουν με αντίτιμο να έχουν την εύνοια και ανοχή των Γερμανών αφεντικών τους.
Η προπαγάνδα, κατευθυνόμενη, στοχευόμενη και προβεβλημένη με ακραίους τίτλους όπως….«κατεβάζει τους διακόπτες η ΓΕΝΟΠ», «μπλακάουτ από τη ΓΕΝΟΠ», και άλλα ωραία τσιτάτα που πουλάνε στο αδηφάγο πλήθος και τρομοκρατούν τους Έλληνες καταναλωτές και συνάμα δημιουργούν κλίμα εισβάρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ.
Οι αισχρές επιθέσεις τους είναι όχι μόνο ξεπερασμένες και ανόητες αλλά αγγίζουν τα όρια της ανηθικότητας και της καθεστωτικής αυθάδειας.
Συνάδελφοι ήρθε η ώρα για άλλη μία μεγάλη μάχη για να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Αν νομίζουν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι μαζί με τους εργαζόμενους ότι από τους καναπέδες, το τηλέφωνο, με χλιαρές ανακοινώσεις και από το facebook να γίνει σθεναρή και αποτελεσματική αντίσταση, τότε τον αγώνα τον έχουμε χάσει από τα αποδυτήρια .
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μιλάνε εκείνοι που ξεπούλησαν την πατρίδα μας στην Siemens και στους δανειστές διότι όπου και αν ιδιωτικοποιήθηκε η Ενέργεια και το ρεύμα ακρίβυνε και οι υπηρεσίες προς τον καταναλωτή υποβαθμίστηκαν.  
Να θυμίσουμε μόνο ότι σε αρκετές ευρωπαικές(Αγγλία) απέτυχαν οι ιδιωτικοποιήσεις και το "αμαρτωλό" κράτος ανέλαβε ξανά δράση.
Να μην ξεχάσουμε να θυμίσουμε στα δημοφιλή τηλεπαπαγαλάκια το μεγάλο φιάσκο που συνέβη πριν από λίγους μήνες με τις δύο ιδιωτικές ενεργειακές εταιρείες Energa και Hellas Power που έφαγαν τα λεφτά του απλού κοσμάκη αλλά οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής το πέρασαν στο ντούκου. Επίσης αξίζει να θυμίσουμε στους εκφραστές του νεοφιλελευθεροσοσιαλισμού  ότι όπου υπάρχουν εργολάβοι στον όμιλο ΔΕΗ(και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί)  το προσωπικό τους, μένει για μήνες απλήρωτο και ανασφάλιστο.  
Και ρωτάμε, εκεί γιατί δεν συμπαραστέκονται στους πράγματι αδικημένους και εγκαταλειμμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους τα κόμματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και γιατί δεν καταγγέλουν τους κακοπληρωτές εργοδότες; Μην περιμένετε απαντήσεις από τους υμνητές της τρόικας, του μνημονίου, των εθνικών εργολάβων και εκδοτών.
Ετούτη λοιπόν την ιστορική στιγμή και αναμένοντας τη μεγάλη σύγκρουση με την κυβέρνηση των μνημονίων και των αυτοκτονιών, οφείλουν όλα τα σωματεία να συσπειρωθούν με την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, (με όσες δικαιολογημένες αντιρρήσεις και αν έχουν για την τωρινή κατάσταση που περνάει το Σ/Κ) και να οργανώσουν αγώνες από κοινού με σχέδιο, όραμα και επιχειρήματα ώστε να μην περάσουν οι επιθυμίες της ντόπιας τρόικας για τον καταστροφικό διαμελισμό του Ομίλου ΔΕΗ και των θυγατρικών της.
Από την άλλη βέβαια για να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη και η συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας οφείλει να παραμερίσει όσους έχουν φθαρεί και προσβάλει το συνδικάτο με την συμπεριφορά και την αδράνεια τους και  να δώσουν την μητέρα των μαχών με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News