Dei Energy News

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΚΡΟΣ


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Γεωργίου Ρ. Γκρός, πρώην προέδρου του Δ.Σ της ΔΕΗ (την περίοδο 1998 – 1999) και Ομότιμου Καθηγητή του Ε.Μ.Π, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος.
«Σε τριάντα χρόνια θα εξαντληθούν τα κοιτάσματα του λιγνίτη στην περιοχή σηματοδοτώντας τη μεταλιγνιτική περίοδο» είχε ανέφερε ο καθηγητής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παλαιών διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης το 2010 στην Πτολεμαϊδα υπογραμμίζοντας ότι «η περιοχή δεν έχει ακόμη προετοιμαστεί» καθώς και ότι θα πρέπει να στηριχθεί ο λιγνίτης και ότι «προς την κατεύθυνση αυτή όπως θα επιχειρηθεί παρέμβαση προς τη διοίκηση της ΔΕΗ».
 Πολλοί θα θυμούνται τον πρώην Πρόεδρο και Καθηγητή για το σπουδαίο άρθρο του με θέμα «Η φυτική γη πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επίγειος πλούτος, ακριβώς όπως ο λιγνίτης ως υπόγειος. Επανακαλλιέργεια στα λιγνιτωρυχεία. Εφικτό και επιβεβλημένο η βιομηχανική έρημος να καταστεί «όαση» που επί σειρά ετών αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων και χρησιμοποιήθηκε σε πλείστα συνέδρια και εκδηλώσεις. Ένα άρθρο που αποδεικνύει την διαχρονικότητά του αφού διατηρεί ακράδαντη την επικαιρότητά του μέχρι τις μέρες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News