Dei Energy News

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Λουκέτο στα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά - Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ

Τριήμερο - εφιάλτης για τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ και όχι μόνο, καθώς οι φαρμακοποιοί, που βάζουν πάλι λουκέτο, δεν τους χορηγούν φάρμακα, ενώ οι συμβεβλημένοι γιατροί προχωρούν σε επίσχεση εργασίας λόγω των οφειλών του Οργανισμού.

Λουκέτο στα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά - Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ
Στην αντεπίθεση πέρασαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με 48ωρη απεργία την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Παράλληλα, χαρακτηρίζουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο «αναξιόπιστο» και «αχάριστο», καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, «έχουμε αναστείλει πολλές φορές τις κινητοποιήσεις μας, εμπιστευόμενοι τις δεσμεύσεις του».
Επίσης, ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε απεργοσπαστική κίνηση την εξαγγελία για σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΠΥ. «Χωρίς καμία αντίδραση θα τους αρμέγει, γι αυτό τους θέλει κατά μόνας», είπε, εκτιμώντας ότι κανένας φαρμακοποιός δεν θα συνάψει ατομική σύμβαση με τον Οργανισμό, καθώς αισθάνεται ασφαλής με την κάλυψη του Συλλόγου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΦΣΑ, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα αγγίξουν στο τέλος του χρόνου το ένα δισ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα έχουν πληρωθεί προς τους προμηθευτές. Είναι χρήματα που έχουν δοθεί για την κάλυψη του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Λουράντος σημειώνοντας ότι ο ΕΟΠΠΥ απλώς υφίσταται, δεν λειτουργεί.

Επίσχεση εργασίας
Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα
«Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής του συνόλου των...
ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι όπως επιβάλλει η σύμβαση που έχουν υπογράψει», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό επιστήμονες, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.
«Η απόφασή μας αυτή δεν έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο τους ασφαλισμένους, τους οποίους στηρίξαμε και στηρίζουμε. Έχει ως μοναδικό στόχο την οικονομική επιβίωση των ιατρείων και εργαστηρίων μας. Εάν συνεχίσουμε πλέον να παρέχουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας προς τον ΕΟΠΥΥ, θα καταρρεύσουμε κι εμείς οικονομικά με τραγικές συνέπειες στο σύνολο του υγειονομικού συστήματος», προστίθεται.
Οπως τονίζουν «μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011», ενώ όπως υποστηρίζουν το σύνολο οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, απαιτούν να τους επιστραφούν υπογεγραμμένες οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, τις οποίες οι ίδιοι έχουν ήδη αποστείλλει στον Οργανισμό. Οπως τονίζουν, ενώ έχουν ήδη πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, κατά παράβαση κάθε λογικής, ο ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να έχει επικυρώσει από την πλευρά του τις συμβάσεις.

 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News