Dei Energy News

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΡΒΟΥ:Είπε ότι η ΔΕΗ είναι το καλύτερο "μαγαζί" για να εισπράττει χαράτσια!!!

http://www.newsit.gr/ 

 ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΕΡΒΟΥ

- ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! 

- Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ επιμένει σε αυξήσεις μαμούθ
- Παραδέχθηκε ότι τα νοικοκυριά με χαμηλές καταναλώσεις θα είναι αυτά που θα επωμιστούν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση
- Είπε επίσης ότι η ΔΕΗ είναι το καλύτερο "μαγαζί" για να εισπράττει χαράτσια
- 30 ευρώ το δίμηνο παραπάνω θα πληρώνουν οι μέσοι καταναλωτές
- Κανονικά εισπράττει το χαράτσι η ΔΕΗ παρά την δικαστική απόφαση
- Ουρές και ταλαιπωρία και σήμερα από καταναλωτές σε σύγχιση

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που εγκρίνει σήμερα τον επαναδιορισμό του στα ηνία της ΔΕΗ, ο κ. Αρθούρος Ζερβός αποκάλυψε πως σε αυτή την κατηγορία η αύξηση προτείνεται να αγγίξει μέχρι και το 48,7% και τόνισε συγκεκριμένα πως μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 «τα τιμολόγια θα έρθουν στην ίδια βάση κι αυτό σημαίνει ότι τα χαμηλά θα αυξηθούν πάρα πολύ…».

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό οι προτεινόμενες αυξήσεις θα ξεκινούν από 14%... και σε αριθμούς υπολογίζεται πως οι καταναλωτές θα δουν το λογαριασμό αυξημένο κατά μέσο όρο 10 με 15 ευρώ το μήνα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως στο δίμηνο ο λογαριασμός θα είναι φουσκωμένος κατά περίπου 30 ευρώ κι αυτό σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς!

Η πρόταση της ΔΕΗ:

Για κατανάλωση από 0 έως 400 klw αύξηση 5 ευρώ το μήνα
από 400 έως 800 αύξηση 10 ευρώ το μήνα
από 800 έως 3000 αύξηση 15 ευρώ το μήνα
από 3000 και πάνω αύξηση 20 ευρώ το μήνα


Αφωνα έμειναν δε, τα μέλη της Επιτροπής όταν άκουσαν τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να δηλώνει πως η αύξηση είναι σχεδόν υποχρεωτική λόγω Μνημονίου και πάντως υποστήριξε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση είναι αυτό της ρευστότητας καθώς η παρατεταμένη ύφεση έχει μειώσει τις εισπράξεις και έχει αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα που φτάνουν σήμερα στα 1,2 δις.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πως… είναι οι καλύτεροι για να εισπράττουν το χαράτσι, κάτι που είναι προφανές πως πιστεύει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας… «Ήταν δύσκολη άσκηση για εμάς, από την άλλη πλευρά όμως αποδείχθηκε ότι η ΔΕΗ ο καλύτερος εισπρακτικός μηχανισμός που υπάρχει στην Ελλάδα» τόνισε.

Εν τωμεταξύ, η ΔΕΗ εξακολουθεί να εισπράττει κανονικά το χαράτσι αγνοώντας την δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News