Dei Energy News

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ε.ΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Ο ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση απέδειξε τον ομφάλιο λώρο που έχει με τους βιομηχάνους και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με την επί της ουσίας «θανατική ποινή» που επέβαλε στη ΔΕΗ, στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων.


Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου οικονομικών, ως βασικός μέτοχος της Επιχείρησης, της επέβαλε να προχωρήσει σε μειώσεις στις ενεργοβόρες βιομηχανίες ως εξής;


·   μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που καταναλώνουν περισσότερα από 1000 GWh κατά 20%. Οι μειώσεις αυτές προφανώς και αφορούν την απαίτηση του Ομίλου Μυτιληναίου, ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις για μείωση των τιμολογίων. 
·   μειώσεις κατά 35% στα τιμολόγια όλων των άλλων επιχειρήσεων που η κατανάλωσή τους δεν υπερβαίνει τις 1000GWh. Πρόκειται δηλαδή για την Χαλυβουργία και το σύνολο των Βιομηχανιών.
Οι μειώσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν τον ολοκληρωτικό οικονομικό στραγγαλισμό της ΔΕΗ, αφού θα υποχρεούται να πουλά κάτω του κόστους και θα την καταστήσουν μια προβληματική επιχείρηση που δεν θα μπορεί να σταθεί ποτέ στα πόδια της, καθώς θα απολέσει σχεδόν 280 εκατ. Ευρώ ετησίως.
Ποιος θα πληρώσει αυτά τα κόστη κύριοι της κυβέρνησης, εκτός από τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή τον φτωχό οικιακό καταναλωτή;
Όταν το κράτος χρωστάει στη ΔΕΗ  πάνω από 200 εκατ. ευρώ,  στο μυαλό τους είναι η απαξίωσή της και όχι η βιωσιμότητά της.
Με τη στάση σας αυτή, αποδεικνύετε πως εννοείται το κοινωνικό συμφέρον, πως εννοείτε τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των αργαζομένων και κυρίως αποδεικνύετε πόσο δέσμιοι είσαστε με τους βιομηχάνους και πόσο πιστά τους υπηρετείτε, σε βάρος του  οικιακού καταναλωτή.
Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί η στάση σας, να υπακούσετε τάχιστα στα κελεύσματά τους, μετά το συνεχή εκβιασμό που ασκούσαν οι συγκεκριμένες βιομηχανίες, ότι θα κλείσουν και θα απολύσουν το προσωπικό τους.
Η κυβέρνηση  κατήργησε  κάθε έννοια ανταγωνισμού με αυτή την πράξη της και κάθε έννοια δικαίου, επιδοτώντας με προκλητικό τρόπο τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, ανταγωνιστές της ΔΕΗ.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καταγγέλλει τέτοιες καταστροφικές αποφάσεις για την Επιχείρηση και τον Έλληνα οικιακό καταναλωτή κα θα συμβάλει με κάθε τρόπο, σε συνεργασία με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και την Ομοσπονδία, στην ενημέρωσή του και στην αποτροπή αυτής της πρωτοφανής απόφασης, που μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει στην κοινωνία.
 Καθιστούμε υπεύθυνους  όλους τους εκπροσώπους του λαού στο κοινοβούλιο, γιατί αποδέχονται τέτοιες αντιλαϊκές αποφάσεις.
Αναρωτιόμαστε, Δικαιοσύνη υπάρχει σε αυτή τη χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News