Dei Energy News

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΣΕΕΕΝ:ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ



 Εργαζόμενε στην ενέργεια, μόνιμε , συμβασιούχε,
εργαζόμενε στις εργολαβίες.

Είναι ξεδιάντροπο ψέμα ότι δεν θα πάρουν αλλά μέτρα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μετά από τα προεκλογικά ψίχουλα που έταξε προωθεί σκληρά μέτρα για να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων και των εργοδοτών. Συγκεκριμένα :
·         Χαρίζουν 800εκ.ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις μέσω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, δίνοντας ακόμα ένα πλήγμα στα ταμεία με αποτέλεσμα τις μειώσεις συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
·         Ξηλώνουν τις τριετίες δήθεν για το καλό των ανέργων.
·         Θέλουν να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία ώστε να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.
Η επίθεση αυτή δεν αφήνει κανέναν από έξω. Εργαζόμενοι στις εργολαβίες θα πεταχτούν έξω και θα αντικατασταθούν από μακροχρόνια ανέργους με χαμηλότερα μεροκάματα. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι και οι οκταμηνίτες θα έχουν λιγότερα όπλα στη μάχη τους για την υπογραφή ικανοποιητικής Σ.Σ.Ε. Οι μειώσεις συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν αφήνει κανένα από έξω.   Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα συσσωρεμένα προβλήματα του κλάδου μας. Οι μισθοί στα οκτάμηνα έχουν πέσει στον πάτο, τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται, το δουλεμπόριο ζει και βασιλεύει, η εργοδοτική τρομοκρατία μεγαλώνει. Παράλληλα, παρά την όποια καθυστέρηση,  προχωράει το ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ που θα σημαίνει νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας με αύξηση των ατυχημάτων, χάσιμο θέσεων εργασίας, αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, ακριβή τηλεθέρμανση κ.α.

Στις 9 Απρίλη απεργούμε για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά :
-      Όχι στην πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ (Μικρή ΔΕΗ). Να μην περάσει στην πράξη η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, όχι εμπορευμα.
-      Να υπογραφεί άμεσα Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες με βάση τις ανάγκες..
-      Καμία καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων.
-      Καμία συζήτηση για κατάργηση των τριετιών και την απελευθέρωση των απολύσεων.
-      Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
-      Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης τους.
-      Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News