Dei Energy News

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Στο σφυρί μια κι έξω τα φιλέτα

Την αύξηση του ποσοστού πώλησης ή την επίσπευση της πώλησης επιχειρήσεων-φιλέτων προέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, ορίζοντας τους συμβούλους ιδιωτικοποιήσεων για την πώληση 13 εταιρειών και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
  ΔΕΗ: 
Επισπεύδεται και η πώληση των μετοχών της ΔΕΗ ή ακόμα και αυτόνομα μονάδων παραγωγής ενέργειας της επιχείρησης με ανάθεση του έργου στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους Alpha Bank, Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse Securities (Europe) Limited και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
ΕΥΑΘ:
Για την πώληση του 74% της ΕΥΔΑΘ ανέλαβαν χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι η HSBC Bank και η Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ.
ΕΥΔΑΠ:
Η επίσπευση της πώλησης του 61,3% της ΕΥΔΑΠ, που είχε προγραμματιστεί στη διετία 2012-2013, ανατέθηκε στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους Εμπορική Τράπεζα, Credit Agricole CIB και Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ.

ΟΛΠ, ΟΛΘ και περιφερειακοί λιμένες:
Η πώληση του συνόλου των μετοχών του ΟΛΠ (74,1%) και του ΟΛΘ (74,3%) αντί 23,1% και 23,3% που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο, καθώς και του 100% των περιφερειακών λιμανιών, που όμως είχε προγραμματιστεί στη διετία 2012-2013, ανατέθηκε στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους Morgan Stanley και Τράπεζα Πειραιώς.

 ΕΛΤΑ:
Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Lazard Freres SAS Pricewaterhousecoopers Business Solutions ανέλαβαν την πώληση ποσοστού μεγαλύτερου του 40% των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που είχε προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News