Dei Energy News

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Φθαρμένα καλώδια προκάλεσαν την έκρηξη στη ΔΕΗ - Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα

Από το http://www.newsit.gr/

- Η έκρηξη σημειώθηκε στις εννιά σε δύο υποσταθμούς του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι
- Υπό έλεγχο η πυρκαγιά, αρχίζει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
- Διαβάστε ποιες περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, δεκάδες κλήσεις για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ 
- Τι λέει στο Newsit o συντονιστής της επιχείρησης
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε δύο υποσταθμούς υψηλής τάσης που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι το πρωί της Κυριακής (λίγο μετά τις εννιά), με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η φωτιά επεκτάθηκε καίγοντας καλώδια. Επί τόπου εσπεύσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που την έθεσαν υπό έλεγο λίγο μετά τις 11.30. Σημειώνεται ότι για να αρχίσει να επιχειρεί η πυροσβεστική έπρεπε πρώτα να γίνει ελεγχόμενο μπλακ άουτ. Από την καύση των καλωδίων, αν αυτή είναι εκτεταμένη, συνήθως δημιουργείται τοξικό νέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερφόρτωση που προκάλεσε την ανάφλεξη φθαρμένων καλωδίων που συνδέουν υπογείως τους υποσταθμούς στην περιοχή κοντά στην Ιχθυόσκαλα.

Η ΔΕΗ εργάζεται για την διόρθωση της ζημίας. Οι τεχνικοί αποκαθιστούν σταδιακά την ηλεκτροδότηση μέσω του δικτύου μέσης τάσης (20 κιλοβόλτ) έως ότου αποκατασταθεί το δίκτυο της υψηλής. Αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ακόμη ότι δύο μετασχηματιστές που βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News