Dei Energy News

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Θετική εξέλιξη για τους συνταξιούχους που ανήκουν στα υπερβαρέα και ανθυγεινά

(του Παντελή Αποστολίδη)

Δεν θα υποστούν τελικά τη μείωση του 40% οι συνταξιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία των υπερβαρέων και ανθυγιεινών και είναι κάτω των 55 ετών.
Ενώ αρχικά στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε απ΄ τη Βουλή την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 υπήρχε διάταξη που προέβλεπε μείωση της ΜΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ κατά 40%, όταν αυτή είναι πάνω από 1.000 ευρώ, και για όσους εντάσσονται στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών και είναι κάτω των 55 ετών, τελικά με τροπολογία που κατατέθηκε η μείωση αυτή φτάνει μέχρι το 20%.
Για να φτάσουμε στο θετικό αυτό αποτέλεσμα υπήρξε δραστηριοποίηση των συνδικαλιστικών στελεχών, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, με αποτέλεσμα να γίνει τελικά δεκτή η τροπολογία απ΄ τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο και να μην ισχύσει η αρχική πρόβλεψη για περικοπή του 40% των συντάξεων αυτών.
Λόγω της εξέλιξης αυτή ωφελημένοι θα είναι περισσότεροi από 1.000 σημερινοί συνταξιούχοι, οι οποίοι θα έχουν όφελος της τάξης των 300 έως 400 ευρώ. Ο αριθμός των συνταξιούχων που θα ωφεληθούν απ΄ τη ρύθμιση αυτή μόνο στην περιοχή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να φτάσει τις 3.000, περίπου, μέχρι και το 2015.
Αφορά, δηλαδή, ανθρώπους που εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και σκληρές συνθήκες τόσο στα ορυχεία όσο και στους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ, οι οποίοι μάλιστα καταβάλουν χρόνια τώρα το ειδικό επασφάλιστρο του 7,5% (2,5% ο εργαζόμενος και 5% ο εργοδότης).
Για την εξέλιξη αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο ο οποίος κατενόησε το δίκαιο και το λογικό του αιτήματος μας και συνέβαλε στο να αλλάξει η αρχική πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου.

Παντελής Αποστολίδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News