Dei Energy News

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"Hλεκτροσόκ" στο χαράτσι




Συνεχίζεται το «μπλόκο» των εργαζομένων και των συνδικαλιστών στην έκδοση των ειδοποιητηρίων της ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνει το έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τη μήνιν εκατομμυρίων πολιτών…

Σε μία επίδειξη ισχύος, χθες το απόγευμα συνδικαλιστές, εργαζόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, πιστοί στο μότο… «Δεν πληρώνω» κατέλαβαν τα εκδοτήρια, επί της οδού Πειραιώς και δεν επιτρέπουν την έκδοση των λογαριασμών που θα έφταναν από τη Δευτέρα στα σπίτια, αναγκάζοντας τους πολίτες να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη.

Είχε νυχτώσει όταν συνδικαλιστές της ΔΕΗ έβαζαν λουκέτο και αναρτούσαν πανό στην κεντρική πύλη του Κέντρου Έκδοσης Λογαριασμών ρεύματος. «Δεν κόβουμε το ρεύμα στον φτωχό κι ας μας βάλουν φυλακή», έγραφε το πανό.

Η αιφνιδιαστική κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας άμεσα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτήριο. Έκανε, μάλιστα, γνωστό πως έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της Δ.Ε.Η. να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση.

«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η. και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτήριο. Νωρίς το πρωί η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διαβεβαιώνει ότι η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην έκδοση των λογαριασμών.

Από το www.zougla.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News