Dei Energy News

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΗ: υπέρ Κράτους και καταναλωτή η αποκρατικοποίηση λέει ο Καλαφάτης

Στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ηρούς Διώτη, με θέμα «Εκχώρηση δημόσιων αγαθών».
Ο κ. Καλαφάτης τάχθηκε υπέρ μιας σωστά σχεδιασμένης αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και έκανε λόγο για οφέλη τόσο για το Κράτος όσο και για τον καταναλωτή.
Αναλυτικότερα, ο κ. Καλαφάτης ανάφερε:
- Πρώτον, τα έσοδα που θα προκύψουν θα τη βοηθήσουν να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επενδύσεις που χρειάζεται για την ανάπτυξη και της ισχυροποίησή της στην ανταγωνιστική αγορά ενέργειας -δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι υπάρχει μία αγορά εκεί και θα πρέπει η ΔΕΗ να έχει έναν ισχυρό ρόλο σ’ αυτήν την ανταγωνιστική αγορά.
- Δεύτερον, ο καταναλωτής θα επωφεληθεί από τη μείωση του κόστους που συνεπάγεται ο εξορθολογισμός των τιμολογίων από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
- Τρίτον, θα ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα και θα μειωθούν οι πιέσεις στα δημόσια οικονομικά, στόχος που είναι, αν θέλετε, κορυφαίος.
- Τέταρτον, θα έρθουν νέες επενδύσεις, γεγονός που σημαίνει ανάπτυξη και επακόλουθα νέες θέσεις εργασίας, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.
Έτσι λοιπόν και στον τομέα της ενέργειας υλοποιείται μία εθνική στρατηγική, που αφορά σε διεθνείς συνεργασίες και όχι μονάχα.
Και πιστεύουμε ότι, ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί στον ευαίσθητο αυτό τομέα είναι να σωθεί καταρχήν η αγορά της ενέργειας -γνωρίζετε όλοι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες και η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον αρμόδιο Υφυπουργό στον τομέα αυτό, τους τελευταίους μήνες, είναι τιτάνια επίσης- και βεβαίως να επέλθει και μια εξισορρόπηση της λειτουργίας της αγοράς, ώστε να μπορέσει να ομαλοποιηθεί το περιβάλλον, το κλίμα για να μπορέσουν να προωθηθούν με καλύτερο τρόπο αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες όσο ποτέ άλλοτε και στον καταλυτικό και σημαντικό, πολύ κομβικό τομέα της ενέργειας”.

http://www.econews.gr/2012/11/02/dei-apokratikopoiisi-kalafatis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News