Dei Energy News

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

"Τιμούμε τους αγώνες των γυναικών"

Η φετινή Παγκόσμια ημέρα τιμής στους αγώνες των Γυναικών είναι δυστυχώς μία μαύρη επέτειος για την πατρίδα μας, διότι το πιο δημιουργικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του μνημονίου και της απάνθρωπης σημερινής πολιτικής. 
Η 8η Μαρτίου μέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε για τη διατήρηση της ανάμνησης της πρώτης διαδήλωσης των γυναικών, το 1857 στη Νέα Υόρκη της Αμερικής. Οι εργαζόμενες γυναίκες, ντυμένες στα άσπρα, έκαναν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους συναδέλφους τους. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα, αλλά ο δρόμος για τα ίσα δικαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο. Από τότε η μέρα αυτή συμβολίζει τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους. 
Οι Ελληνίδες είναι αφενός θύματα της εντατικοποίησης, της σκληρής, της μαύρης και ελαστικής εργασίας γεγονός που υπονομεύει τη συνταξιοδοτική τους προοπτική και αφετέρου είναι θύματα της ανεργίας και της καταπίεσης σε σημείο που η συνεχιζόμενη απορρύθμιση της εθνικής αγοράς εργασίας να «ποινικοποιεί» ευθέως τόσο τη μητρότητα όσο ακόμα και το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης . Παράλληλα όμως υπονομεύει έμμεσα την συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή που είναι η θεμέλιος βάση για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο. 
Η αξιοποίηση του γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού και της γυναικείας δημιουργικότητας είναι η βασική προϋπόθεση ανάπτυξης και καινοτομίας και όχι το διαρκές «πετσόκομμα» βρεφονηπιακών σταθμών, ολοήμερων σχολείων και επιδομάτων φύλαξης παιδιών δηλαδή μερικές από τις κυρίως προϋποθέσεις για την συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. 
Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ δηλώνει την αλληλεγγύη της, σε κάθε Ελληνίδα εργαζόμενη, άνεργη και νοικοκυρά ενώνοντας τη φωνή της με τα υγιή Κινήματα Γυναικών και η 8η Μαρτίου θα αποτελεί πάντοτε την αφετηρία για την αγωνιστική και δυναμική συμμετοχή τους στις δύσκολες εργασιακές μέρες που βιώνουμε. 

Εμμανουήλ Τωμαδάκης 
 Πρόεδρος ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News