Dei Energy News

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τον Ραφαήλ Μεβοράχ για το εφάπαξ



 Επίτευξη συμφωνίας με το δικηγορικό 
γραφείο του κ. Βρεττού 
(Στουρνάρη 51-Αθήνα , τηλ. 210 5223047) για κατάθεση
ομαδικών αγωγών διεκδίκησης των μειώσεων στο εφάπαξ συνεπεία των νόμων 3986/2011 και 4024/2011.
Συνάδελφοι, ες
       Σας ενημερώνω ότι επήλθε συμφωνία με το δικηγορικό γραφείο του κ. Άγγελου Βρεττού για κατάθεση ομαδικών αγωγών για δικαστική διεκδίκηση των μειώσεων στο εφάπαξ  από το δικαιούμενο ποσό , βάσει των νόμων Κουτρουμάνη.
       Η συμφωνία έγινε από πρωτοβουλία δική μου και συναδέλφων που με πλαισίωσαν, έξω και πέρα από συνδέσμους, συλλόγους, παρατάξεις και πολιτικούς σχηματισμούς. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι από την εποχή των καταλήψεων του ασφαλιστικού μας και την αντιπαράθεσή μου με διευθυντικά στελέχη για τον τρόπο που χειρίστηκαν τους φακέλους μας με σκόπιμη καθυστέρηση με αποτέλεσμα τις τρομακτικές μειώσεις στο εφάπαξ, ήρθα σε ρήξη με τον Γιάννη Τσιβγούλη και διαγράφηκα με αίτησή μου από τον σύνδεσμο του οποίου είναι πρόεδρος. Έκτοτε λειτουργώ αυτόνομα πλαισιωμένος από συναδέλφους που εκτιμούν τον ασυμβίβαστο τρόπο  δράσης μου.
         Το ιδιωτικό συμφωνητικό και εργολαβικό δίκης που μας παραχωρήθηκε προς υπογραφή περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές τα εξής οικονομικά στοιχεία:
1.     Η αμοιβή του δικηγόρου ορίζεται σε ποσοστό ύψους 4% επί των επιδικασθέντων ποσών μετά τόκων και σε περίπτωση εξώδικης διοικητικής λύσης το ποσοστό ορίζεται στο 2% επί του αποδιδομένου ποσού. Σε περίπτωση που η αγωγή δεν γίνει δεκτή και ο δεύτερος συμβαλλόμενος δεν εισπράξει με οποιονδήποτε τρόπο το παρακρατηθέν ποσό, ουδεμία αμοιβή οφείλεται. Η ως άνω αμοιβή ( 2%) θα καταβληθεί και στην περίπτωση που η εν λόγω διαφορά λυθεί είτε εξωδίκως είτε κατόπιν οικειοθελούς καταβολής του ποσού υπό του αντιδίκου είτε κατόπιν συμβιβαστικής λύσεως.
2.     Η δαπάνη για τη σύνταξη, κατάθεση, επίδοση αγωγής και λοιπά έξοδα, που βαρύνει τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, ορίζεται σε ποσό 50 ευρώ. Σε μεταγενέστερο δε στάδιο και σε περίπτωση κατάθεσης έφεσης θα καταβληθεί ένα ποσό αντίστοιχου ύψους ( δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί επακριβώς σήμερα λόγω του μακρού χρόνου που προβλέπεται να μεσολαβήσει έως τότε). Σημειώνεται ότι στο ως άνω ποσό δεν περιλαμβάνεται το έξοδο του δικαστικού ενσήμου, το οποίο βαρύνει τον κάθε ενάγοντα και θα καταβληθεί από τον καθένα κατά την συζήτηση της αγωγής. Το έξοδο αυτό, που υπολογίζεται ως ποσοστό 4-6 τοις χιλίοις περίπου επί του διεκδικούμενου ποσού, δυνατόν να αποφευχθεί αν οι αγωγές γίνουν αναγνωριστικές και συνεχίσει να ισχύει το καθεστώς που ισχύει  σήμερα.
Συνάδελφοι,ες
       Το δικηγορικό γραφείο έχει την ευθύνη χρησιμοποίησης όλων των  νομικών επιχειρημάτων που θα χρησιμοποιήσει προς επίτευξη των στόχων μας και αυτά έχουν ενσωματωθεί σε αγωγές άλλων συναδέλφων μας που έχουν προηγηθεί. Επί πλέον όμως, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε με τον δικηγόρο η νομική επεξεργασία και αξιοποίηση του επιχειρήματος της άνισης μεταχείρισης λόγω μη τήρησης της σειράς προτεραιότητας στην διαχείριση των συνταξιοδοτικών φακέλων μας και την μη έκδοση οριστικών αποφάσεων για χορήγηση κύριας σύνταξης και εφάπαξ βοηθήματος, ακόμα και όταν κατέστησαν  αυτοί ώριμοι και χωρίς εκκρεμότητες. Το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τους καταλόγους που απέκτησα με εισαγγελική εντολή, με τις ημερομηνίες έκδοσης οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης και χορήγησης εφάπαξ για όλους τους συνταξιούχους που αποχώρησαν εντός του 2010 και του 2011. Από τους καταλόγους αυτούς, όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, προκύπτουν στοιχεία μη ισότιμης μεταχείρισης  συναδέλφων μας εκ μέρους τόσο του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ ΤΑΠ/ΔΕΗ, όσο και του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ ΔΕΗ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στην μεν περίπτωσή μας, λόγω υπερβολικής και μη δικαιολογούμενης καθυστέρησης στην έκδοση των οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης και χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, την σταδιακή μείωση του εφάπαξ κατά 15, 25 και 30 %, στην δε περίπτωση πολλών άλλων συναδέλφων μας , των οποίων οι φάκελοι διαχειρίστηκαν με κανονικούς ρυθμούς αν και αποχώρησαν έως και 1 χρόνο μετά από εμάς, την καταβολή είτε ολόκληρου του εφάπαξ,  χωρίς καμία μείωση ( έκδοση οριστικής απόφασης του εφάπαξ μέχρι 1.7.2011, ν. 3986/2011)  είτε με μείωση κατά 15% μόνο ( έκδοση οριστικής απόφασης εφάπαξ μέχρι 27.10.2011, ν. 4024/2011).
Συνάδελφοι,ες
    Προσωπικά θεωρώ δίκαιη και αμοιβαία επωφελή την ως άνω συμφωνία με το δικηγορικό γραφείο του κ. Βρεττού και σας καλώ, σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία αυτών που τους κατεβλήθη το εφάπαξ μειωμένο κατά 15, 25 και 30% και επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε ομαδικές αγωγές, να επικοινωνήσετε απ΄ευθείας με το δικηγορικό γραφείο ( τηλ. 210-5223047)  ή εμένα, αφ΄ενός για να παραλάβετε και να υπογράψετε το ιδιωτικό συμφωνητικό και τη σχετική εξουσιοδότηση του δικηγόρου κ. Άγγελου Βρεττού και αφ΄ετέρου για να καταβάλετε το ποσό των 50 ευρώ.
         Επί πλέον πρέπει να κατατεθούν σε φωτοαντίγραφα τα ακόλουθα: α) η οριστική απόφαση χορήγησης κύριας σύνταξης και β) η οριστική απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος. 
      Η κάθε ομαδική αγωγή δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα ορισμένο αριθμό εναγόντων ( 30-40 περίπου). Έτσι, με την συμπλήρωση της πρώτης ομάδας εναγόντων θα κατατεθεί η πρώτη αγωγή και ακολούθως θα αρχίσει δημιουργία νέας ομάδας, κ.ο.κ. Πιστεύω ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει συμπληρωθεί η πρώτη ομάδα.
Για όποια συμπληρωματική πληροφορία, επικοινωνείστε μαζί μου.
 κιν. 6932609298. Ραφαήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News