Dei Energy News

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΕΗ: 3.000-4.000 καθημερινά οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο

«Τσιμπημένοι», θα είναι οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ, που θα φτάσουν στους καταναλωτές, μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού θα συμπεριλάβουν και την αύξηση του Ιανουαρίου. Επειδή από το Μάιο, το ρεύμα θα ακριβύνει ακόμη περισσότερο, όλο και περισσότεροι καταναλωτές υποβάλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Από τον Ιούλιο απελευθερώνεται σταδιακά η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ουρές στη ΔΕΗ δεν τελειώνουν. Άλλοι τρέχουν για διακανονισμό και άλλοι για να υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο. Ο λογαριασμός ρεύματος είναι μια δυσβάστακτη πλέον δαπάνη για χιλιάδες νοικοκυριά.

Κάθε μέρα προσέρχονται τρείς με τέσσερις χιλιάδες καταναλωτές στη ΔΕΗ για να κάνουν αίτηση για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Από τις 15 Ιανουαρίου έως υποβληθεί 145.000 αιτήσεις. Αν εγκριθούν οι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου θα ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες. 40% περισσότεροι από το 2012.

Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος που παίρνουν αυτές τις ημέρες οι καταναλωτές δίνουν την πρώτη έντονη γεύση των αυξήσεων του 2013. Έως το τέλος Μαΐου έρχεται και η δεύτερη αύξηση σύμφωνα με τη μνημονιακή δέσμευση.

Οι αυξήσεις επιδιώκεται να μην ξεπεράσουν μεσοσταθμικά το 13%. Από τον Ιούλιο πάντως απελευθερώνεται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τα τιμολόγια θα διαμορφώνονται ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News