Dei Energy News

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου - Λαϊκή

 
“Σοβαρό αντίκτυπο και στα οικογενειακά εισοδήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται ότι έχει η κυπριακή κρίση ”



H χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο αγγίζει αρκετούς Ελληνες πολιτικούς οι οποίοι επέλεξαν να εμπιστευτούν τις οικονομίες τους στα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα. Τραπεζικοί λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ αλλά και μικρότερα ποσά με δικαιούχους πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται αυτή τη στιγμή μπλοκαρισμένοι.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν στη Βουλή, κάποιοι έχουν τοποθετήσει όλα τα χρήματά τους σε κυπριακά υποκαταστήματα. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των μεγαλοκαταθετών βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης. Βάσει της δήλωσης του «πόθεν έσχες» του, έχει 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για έξι κοινούς λογαριασμούς με τη σύζυγό του, με τον μεγαλύτερο εξ αυτών να είναι της τάξης των 917.000 ευρώ, όπως καταγράφει το iefimerida.gr.
Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, αφού διαθέτει έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου για τη διασφάλιση των 667.000 ευρώ, που αποτελούν τα μόνα κινητά περιουσιακά του στοιχεία.
Σοβαρό αντίκτυπο και στα οικογενειακά εισοδήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται ότι έχει η κυπριακή κρίση, καθώς δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην κυπριακή CPB (πρώην Marfin), με δικαιούχους τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του, συνολικού ύψους 665.397,81ευρώ. Επιπλέον, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News