Dei Energy News

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τότε ήταν στην αντιπολίτευση τώρα στην κυβέρνηση

 


Τότε ήταν στην αντιπολίτευση τώρα στην κυβέρνηση. Ας θυμηθούμε λοιπόν το Ζάππειο 2.... ο κος Α. Σαμαράς  ανέφερε αυτολεξεί «τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο».
Τώρα που είναι κυβέρνηση τι βλέπουμε να κάνει; Για τον ΑΔΜΗΕ πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός , ολοκληρωτική αποχώρηση της ΔΕΗ και είσοδος επενδυτή με ΑΜΚ που θα αναλάβει και το μανατζμεντδιατήρηση καταστατικής μειοψηφίας του δημοσίου. Το χρονοδιάγραμμα έχει δύο φάσεις μέχρι τέλος του έτους η είσοδος του επενδυτή (απόκτηση έως 49%) και 2ο τρίμηνο 14 αποχώρηση ΔΕΗ. Συγκεκριμένα:


Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εντός του 2013 και της δεύτερης φάσης εντός του δευτέρου τριμήνου του 2014, με πρόβλεψη για ολοκληρωτική αποχώρηση της ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές στην μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ θα πρέπει στην τελική τους έκβαση να εξασφαλίσουν ότι το Ελληνικό Κράτος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με ποσοστό που θα εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία.
Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως εξής:
Εξ αρχής θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους δεσμευτικές προσφορές που θα καλύπτουν και τις δύο φάσεις Ι και ΙΙ της διαδικασίας ως κατωτέρω. Οι λεπτομέρειες επιδέχονται τροποποιήσεων – προσαρμογών κατόπιν συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς όμως μεταβολή του τελικού στόχου που είναι ηολοκλήρωση του διαχωρισμού (unbundling)  το 2ο τρίμηνο του 2014.
Φάση Ι: Είσοδος επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (απόκτηση ποσοστού έως 49% του ΑΔΜΗΕ) με παράλληλη ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας.
Φάση ΙΙ: Συμβατική υποχρέωση απόκτησης από τον ως άνω επενδυτή επιπλέον ποσοστού τουλάχιστον 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και με στόχο το ποσοστό του Ελληνικού Κράτους να είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία.
Αλήθεια τι άλλαξε από το τότε στο τώρα;.....Πότε ο κος Α. Σαμαράς έλεγε την αλήθεια; και τελικά αν τα δίκτυα πουληθούν όπως επιθυμεί αυτή η δικομματική κυβέρνηση ποιος εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας; Μήπως ο ιδιώτης; Ας είμαστε ρεαλιστές και ας κοιτάξουμε την αλήθεια στα μάτια. Ξεπουλάνε όσο όσο ότι έχει μείνει στην χώρα με σκοπό να συνγκεντρώσουν μερικά εκατομμύρια για να τα προσφέρουν στους δανιστές. Αν ενδιαφερόντουσαν για την ανάπτυξη θα άφηναν τον ΑΔΜΗΕ να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Θα ενδιαφερόντουσαν για την ασφάλεια της χώρας, για την ευημερία του λαού που τους εξέλεξε στις θέσεις που βρίσκονται. Ενα τελευταίο ερώτημα που έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι είναι: Πότε κάποιος ιδιώτης , και ποιός αλήθεια ήταν αυτός;, έκανε κοινωνική πολιτική σε τούτη την χώρα και δεν ενδιαφέρθηκε μόνον για το προσωπικό του κέρδος;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News