Dei Energy News

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

"Η διέξοδος βρίσκεται στην πρόταση του ταξικού κινήματος"Συνάδελφοι,
Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ να προετοιμαστούν για να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Σχεδιάζονται νέα μέτρα που προστιθέμενα στα παλιά κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο άσχημη.
Η ανεργία τσακίζει κόκαλα, ιδιαίτερα στους νέους, με το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών που δουλεύουν είτε να αμείβεται με 300 και 500 ευρώ, είτε να είναι απλήρωτο (η απλήρωτη εργασία περιλαμβάνει 800 χιλιάδες εργαζόμενους).
Προωθούν την ολοκλήρωση  της ιδιωτικοποίησης
στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
Καλούν τους εργαζόμενους και   τα λαϊκά στρώματα να υπομένουν την αντιλαϊκή πολιτική, προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη από την οποία θα ωφεληθούν, μοιράζοντας αυταπάτες ότι δήθεν οι θυσίες πιάνουν τόπο και θα μπούμε στην ανάπτυξη. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ πρότεινε ένα άλλο μίγμα διαχείρισης, μέσα στα  πλαίσια της Ε.Ε και των στόχων που αυτή υπηρετεί, με μια σειρά από μέτρα για να διαχειριστεί την ακραία φτώχια.
Είναι χρέος απέναντι στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, με βάση την πείρα που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να σταθούμε όρθιοι, με οργάνωση και αγώνα να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολιτική.
Συνάδελφοι,
Στις αρχές του καλοκαιριού η κυβέρνηση έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση  του τομέα της ενέργειας ψηφίζοντας το νόμο για την «μικρή ΔΕΗ».
Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παράδοση του 66% του ΑΔΜΗΕ.
Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας γίνεται προς όφελος των εργαζομένων στην ενέργεια και τα λαϊκά στρώματα αλλά αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ε.Ε. Όσοι διαφωνούν μόνο με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά συμφωνούν με την απελευθέρωση και συνολικά με την Ε.Ε και προτείνουν διαφορετικό τρόπο εφαρμογής της απελευθέρωσης,  κοροϊδεύουν συνειδητά τους εργαζόμενους και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους .
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση θα συνοδευτεί με την προσπάθεια από την εργοδοσία για βίαιη ανατροπή των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει. Αυτή είναι η πάγια επιδίωξη του κεφαλαίου προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του.
Η διέξοδος βρίσκεται στην πρόταση του ταξικού κινήματος. Η ενέργεια να αποτελέσει λαϊκή περιουσία που να υπηρετεί τις λαϊκέςανάγκες. Η πάλη σήμερα να εμποδιστεί κάθε βήμα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση  την υπεράσπιση και διεύρυνση εργασιακών δικαιωμάτων για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να δένεται με αυτή την προοπτική.
ΣΣΕ
·         Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ που πραγματοποιήθηκε στις 5-9-2014 η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε να μην διεκδικήσει αυξήσεις αλλά να ζητήσει  να επιμηκυνθεί η ΣΣΕ διαιωνίζοντας και τυπικά τα μέτρα που έχουν παρθεί από την προηγούμενη ΣΣΕ κατά εφαρμογή των μνημονίων. Ταυτόχρονα νέες μειώσεις μισθών σε εφαρμογή της ΣΣΕ είναι σε εξέλιξη. Ανοίγουν το ζήτημα της πρόσθετης ιδιωτικής ασφάλισης για να αντιμετωπίσουν όπως λένε την ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης.
·         Oι διαπραγματεύσεις   έχουν προχωρήσει, κρυφά, σε άγνοια του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων με την ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΕΑΜΕ –ΣΑΔ. Στις επιτροπές που έφτιαξαν από τα σωματεία συμμετέχουν στελέχη από τις ίδιες παρατάξεις και έχουν στόχο να αποκλείσουν τις άλλες παρατάξεις προκειμένου να μην μαθαίνουν οι εργαζόμενοι έγκαιρα τα σχέδια τους.
·         Η δήθεν κατοχύρωση των εργαζόμενων στις θυγατρικές που βρίσκονται στην διαδικασία πώλησης (ΑΔΜΗΕ-ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ) έχουν τόση αξία όσο και οι κυβερνητικές εξαγγελίες.
·         Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ πρότεινε  να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2009.Κανένας εργαζόμενος στην ΔΕΗ (έκτακτος, εργολαβικός, σύμβαση έργου κ.λ.π) να μην αμείβεται λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό κάθε κατηγορίας όπως προβλέπεται από το μισθολόγιο της ΔΕΗ.
·         Διαφωνήσαμε με την ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία γιατί υπονομεύουν την κοινωνική ασφάλιση και διευκολύνουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την κατάργηση της.
·         Η ταχτική του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ στα λόγια να καταδικάζει τα μνημόνια και στην πράξη να υιοθετεί αυτή την πολιτική  στάση που κράτησε στο κρίσιμο προηγούμενο διάστημα είχε σαν αποτέλεσμα να προωθούνται κρίσιμες αποφάσεις χωρίς σοβαρές αντιστάσεις.
·         Κυκλοφορούν ¨φήμες¨ ότι δεν θα εφαρμοστεί η ΣΣΕ για αυτούς που δεν είναι μέλη των συνδικάτων και της ΓΕΝΟΠ, τους προειδοποιούμε να μην προωθήσουν τα ποιο αντιδραστικά σχέδια της  ΕΕ και της κυβέρνησης. Εμείς επιδιώκουμε οι εργαζόμενοι να είναι μέλη των συνδικάτων τους, να παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες τους, στις αποφάσεις τους. Όμως με πρόσχημα μικροπαραταξιακά και άλλα οφέλη δεν μπορούν να προωθούν από την πίσω πόρτα τα αντιδραστικά σχέδια.
·         Αποφάσισαν να ξαναλειτουργήσουν τον ΟΚΔΕ, προκειμένου στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται να παίξουν τον ίδιο ρόλο. Η παράταξη μας διαφώνησε όπως είχε διαφωνήσει ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ και δεν συμμετείχε  και τώρα δεν θα πάρουμε μέρος, Δεν θέλουν να βγάλουν  κανένα συμπέρασμα για την ζημιά που έχουν κάνει  στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, ότι είναι σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια η δράση του ΟΚΔΕ και στελεχών της ΓΕΝΟΠ.
·         Θέλουν να φτιάξουν ΙΝΕ και στην ΓΕΝΟΠ εργαλείο που όπως αποδείχτηκε και στην ΓΣΕΕ αποτελεί εργαλείο ενσωμάτωσης των εργαζόμενων και όχι εργαλείο στήριξης της δράσης του κινήματος.
Συνάδελφοι
·         Σας καλούμε να πάρετε μέρος στον αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής
·         Να συμμετέχετε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ την 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12 το μεσημέρι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
·         Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να υπογραφεί ΣΣΕ που να αναπληρώνει τις απώλειες από την πολιτική του μνημονίου.
·         Να σπάσουμε στην πράξη την επιστράτευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News